RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije .

Nego - kako to da su Amerikanci podrzali kralja Bahreina da puca u demonstrante , masakrira stanovnike citavih sela , zavede tromesecno vanredno stanje i podrzali upad Saudijaca suverenu drzavu , a Libiji namecu sankcije ?

Gde je Bengazi da nam razjasni ovu misteriju demokratije ?

Па знаш за случај убиства 2 Пакистанца од стране оног Америчког ЦИА агента ткз."дипломате" у Лахореу,за кога је исплећена 2.3 мил $ "крварине",и он по Шеријатском закону,који у ТОМ случају
Амери ПРИЗНАЈУ,бива,на несебично залагање Хилари,пуштен !?
Сад ме интересује мој коментар у Њ.Тајмсу,да ли ће и онај "наш" Косовар што кокну 2 Амера у Франкфуту /Аеродром/ за исту лову бити ослобођен /па брате и он поштује Шеријат/?!?!

Ne znam na osnovu cega ovi misle da ce Gadafi oprostiti Srbiji sto mu nije pruzila podrsku u ovom teskom trenutku,
i da ce moci opusteno da se vrati na stare poslove u Libiji?:think:

NASTAVAK - SRPSKE FIRME U LIBIJI I POSLE SUKOBA
Gadafi ljut na Evropu, Srbija nije na crnoj listi

Srpske firme i dalje će raditi u Libiji, bez obzira na to što smo se priključili sankcijama EU protiv Moamera el Gadafija, tvrdi za Press bivši ambasador u toj zemlji Predrag Simeunović.

On je siguran da Srbija neće dospeti na crnu listu Libije, iako je Gadafi, čija je pobeda izvesna, poručio da je ljut na evropske prijatelje i da će ekonomsku saradnju nastaviti samo sa Nemačkom, Rusijom, Indijom i Kinom. Najveće nemačke firme čak su dobile pozive da sledeće nedelje dođu u Tripoli i dogovore se o milionskim poslovima u toj zemlji.
- Srbija je samo glasala za rezoluciju o sankcijama o kojima je glasala cela međunarodna zajednica. Videli ste da je Medvedev zabranio Gadafiju da ulazi u Rusiju, ali je Gadafi izjavio da će investirati u tu zemlju. Mi se ne ubrajamo u zapadne zemlje i zbog toga sve ovo neće imati posledice na naše političke i ekonomske odnose sa Libijom - rekao je Simeunović.
Za sada, nijedno naše preduzeće nije obnovilo kontakte sa Libijom. Pre nereda, srpske firme, pre svega građevinari i vojna industrija, planirali su u Libiji poslove vredne dve milijarde dolara, neke i u saradnji sa Hrvatima.
- U Libiji je gotovo 2.000 naših ljudi radilo razne poslove. Čim se situacija smiri, pokušaćemo da obnovimo saradnju i mislim da ćemo u tome uspeti - kaže sekretar za građevinu Privredne komore Srbije (PKS) Goran Rodić.
„Partizanski put" pre početka sukoba radio je na obnovi 97 kilometara magistralnog puta u Libiji. Taj dvogodišnji posao prekinut je kada su počeli sukobi.
- Trenutno je sve zamrznuto, a sa lokalnim partnerima pratimo situaciju - rečeno nam je juče u toj kompaniji.
Predsednik PKS-a Miloš Bugarin kaže za Press da za naše firme ne bi bilo dobro da se sankcije nastave.
- To bi smanjilo mogućnost prisustva naših firmi u Libiji i onih kojima je to tržište bilo interesantno. Ako sankcije ostanu delimične, onda za naše firme to neće imati neki veći značaj, ali ako se uvedu potpune sankcije, onda će i Srbija morati da se prilagođava pravilima kao kandidat za EU - smatra Bugarin.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...ut+na+Evropu,+Srbija+nije+na+crnoj+listi.html

Poslednja izmena:
Mislim da se Libija mora promijeniti i da mora prihvatiti demokraciju kako bi mogla dalje da ide uzlaznim putem.Gadhafi je veoma los covjek i on je pocinio genocid nad svojim narodom tako da on treba sici sa vlasti i suditi mu Libijski narod koji je unisten u zracnom bombardiranju anti-vladinih snaga.Mislim da se ne smije zauzeti Bengazi jer Bengazi je izvor demonstracija i izvor demokracije koja se bazira na Islamu tako da Libija sutra kad se oslobodi Gadhafija moze proglasiti Islamsku drzavu na bazi demokracije.Libija zato mora izdrzati i mora ceikati na NATO vojnu intervenciju koja mora uslijediti nakon ovih zlocina Gadhafija koji ne prez od nicega da pobije cijeli svoj narod zbog fotelje.

Mislim da se Libija mora promijeniti i da mora prihvatiti demokraciju kako bi mogla dalje da ide uzlaznim putem.Gadhafi je veoma los covjek i on je pocinio genocid nad svojim narodom tako da on treba sici sa vlasti i suditi mu Libijski narod koji je unisten u zracnom bombardiranju anti-vladinih snaga.Mislim da se ne smije zauzeti Bengazi jer Bengazi je izvor demonstracija i izvor demokracije koja se bazira na Islamu tako da Libija sutra kad se oslobodi Gadhafija moze proglasiti Islamsku drzavu na bazi demokracije.Libija zato mora izdrzati i mora ceikati na NATO vojnu intervenciju koja mora uslijediti nakon ovih zlocina Gadhafija koji ne prez od nicega da pobije cijeli svoj narod zbog fotelje.

Не заборави!!!!!.......повуци воду!?

Па знаш за случај убиства 2 Пакистанца од стране оног Америчког ЦИА агента ткз."дипломате" у Лахореу,за кога је исплећена 2.3 мил $ "крварине",и он по Шеријатском закону,који у ТОМ случају
Амери ПРИЗНАЈУ,бива,на несебично залагање Хилари,пуштен !?
Сад ме интересује мој коментар у Њ.Тајмсу,да ли ће и онај "наш" Косовар што кокну 2 Амера у Франкфуту /Аеродром/ за исту лову бити ослобођен /па брате и он поштује Шеријат/?!?!

POTPUNO SI U PRAVU .

SAMO DA DODAM , NAJVISE ME OCARAO POTEZ AMERIKANACA DA PORODICAMA UBIJENIH PAKISTANACA PLUS KRVARINU DAJU I ,, ZELENU KARTU ,, I SMESTAJ U AMERICI . :klap:

ZASTO ME JE TAJ POTEZ OCARAO ?

ZATO STO JE NAPRAVLJEN PRESEDAN , PA SE ISKRENO NADAM DA CE PORODICAMA SVIH UBIJENIH IRACANA I AVGANISTANACA DOBRI ADVOKATI IZVUCI ISTE ODSTETE ... :D

O de si mingo,jel bilo kupanje.

Ja se kupam petkom i to treba da znate da sam ja musliman koji se kupa petkom i koji se namirise petkom da se ljudio namirisu mojim miomirisom.Inace tada slijedi podnevna molitva Dzuma gdje se Dzamije pune i cekaju na propovjed Imama koji se popne na minberu.Inace Libija je puna Dzamija i ona ce ako Bog da Inshallah imati prilike da imaju Imame koji ce davati propovjed i koji ce predvoditi muslimane u klanjanju samo kad se oslobodi Tripoli od Gadhafija.

Nije .

Nego - kako to da su Amerikanci podrzali kralja Bahreina da puca u demonstrante , masakrira stanovnike citavih sela , zavede tromesecno vanredno stanje i podrzali upad Saudijaca suverenu drzavu , a Libiji namecu sankcije ?

Gde je Bengazi da nam razjasni ovu misteriju demokratije ?

.pa kralj bahreina i njegova porodica vladaju samo 200 godina bahreinom kad takav minuli rad budu imao gadafi moci ce da radi shta mu se prohte po "demokratskim pravilima" ................:)

POTPUNO SI U PRAVU .

SAMO DA DODAM , NAJVISE ME OCARAO POTEZ AMERIKANACA DA PORODICAMA UBIJENIH PAKISTANACA PLUS KRVARINU DAJU I ,, ZELENU KARTU ,, I SMESTAJ U AMERICI . :klap:

ZASTO ME JE TAJ POTEZ OCARAO ?

ZATO STO JE NAPRAVLJEN PRESEDAN , PA SE ISKRENO NADAM DA CE PORODICAMA SVIH UBIJENIH IRACANA I AVGANISTANACA DOBRI ADVOKATI IZVUCI ISTE ODSTETE ... :D

А знаш зашто ? По Шеријату имају право и на крвну освету,а и да не би негативно утицали на околину,а у Америци чека смештај "а ла Гуантанамо"!?

Ja se kupam petkom i to treba da znate da sam ja musliman koji se kupa petkom i koji se namirise petkom da se ljudio namirisu mojim miomirisom.Inace tada slijedi podnevna molitva Dzuma gdje se Dzamije pune i cekaju na propovjed Imama koji se popne na minberu.Inace Libija je puna Dzamija i ona ce ako Bog da Inshallah imati prilike da imaju Imame koji ce davati propovjed i koji ce predvoditi muslimane u klanjanju samo kad se oslobodi Tripoli od Gadhafija.

O dobro mingo znaci sutra kupanje,a koja ti je najomiljenija dzmija u BG.

А знаш зашто ? По Шеријату имају право и на крвну освету,а и да не би негативно утицали на околину,а у Америци чека смештај "а ла Гуантанамо"!?

PA NEKA - VAZNO JE I DA JE SAD CITAV SVET UKAPIRAO DA IZA ,, ISLAMSKIH TERORISTA ,, I ,, VELIKIH MUSLIMANSKIH PATRIJOTA ,, STOJI CIA ... ;) ..

KOJA JE TEK SAD KONFUZIJA U GLAVAMA ,, NASIH ,, MUSLIMANA ... :lol:

O dobro mingo znaci sutra kupanje,a koja ti je najomiljenija dzmija u BG.

Nema ih mnogo ima samo jiedna a to je Bajrakli Dzamija i mislim da ljudi dolaze da klanjaju u toj Dzamiji i da se mole Allahu u sred Beograda.Mislim da se treba napraviti jos jedna Dzamija u beogradau kako bi imalo mjesta da se dodje i klanja u velikom broju a narocotio kad je Dzuma petkom.
Inace ja mnogo volim da zivim u Kraljevini i zato volim Bahrein koji ima Kraljevinu inace kupam se lijepo operem cak u pupak tako da se lijepo obrijem i dole i ispod pazuha.

PA NEKA - VAZNO JE I DA JE SAD CITAV SVET UKAPIRAO DA IZA ,, ISLAMSKIH TERORISTA ,, I ,, VELIKIH MUSLIMANSKIH PATRIJOTA ,, STOJI CIA ... ;) ..

KOJA JE TEK SAD KONFUZIJA U GLAVAMA ,, NASIH ,, MUSLIMANA ... :lol:

Најсмешнији су коментари Амера који га сврставају у хероја / а ла "Минго"/,и критикују Тајмс што о томе пише,док им највише смета Лондонски "Гвардијан" који је начео тему /синдром "Викиликс"
даје резултате/.

jel ovo ameri guraju vazdusne napade na libiju u UN?
haha kako su pateticni.
znajuci da ce da dobiju veto, pod pritiskom javnosti eto kao hoce da se opravdaju da su hteli al im rusi i kinezi ne daju :)

the oldest trick from the book

Alo Mujice ! Ode i Bengazi....Pričekaćete još malo da i u Libiju uvedete zabranu školovanja za žensku decu, obavezno nošenje brade i ''poplava'' pantalonica !

Минго,мислим да ти није место да клањаш у џамији у којој је Ефендија - Јусуфспахић и да му својим присуством каљаш углед који он са својим угледним оцем има међу становницима Београда!

UZECE IM RUSI SVE POSLOVE ... :lol:

МИД: Позиции России и США по Ливии не совпадают
Взгляды российского руководства на возможности разрешения конфликта в Ливии отличаются от мнения американских коллег, заявил в четверг замглавы МИД Сергей Рябков.

«У нас несовпадающие позиции в целом ряде аспектов, и это понятно. Нам концептуально сложно принять даже идею гуманитарной интервенции как таковой, а общеизвестно, что США на протяжении целого ряда лет и в течение нескольких администраций пропагандировали, развивали и практиковали эту концепцию», - сказал замминистра в эфире радиостанции «Эхо Москвы», передает РИА «Новости».
http://vz.ru/news/2011/3/17/476447.html

NISTA OD BOMBARDOVANJA ... :whistling:

GATI ,, OTPORASE ,, MUAMERE !! SVI SMO MI BENGZASANI !

Poslednja izmena:
Počelo bombardovanje Bengazija
Politika - Pre 31 minut

TRIPOLI - Snage libijskog vođe Moamera el Gadafija počele su danas da bombarduju Bengazi, najveći grad koji se nalazi pod kontrolom pobunjenika.

Izveštači BBC sa lica mesta javili su da avioni nadleću Bengazi u niskom letu i da se čuju eksplozije. Za sada je poznato da avijacija bombarduje aerodrom.

Predstavnik za štampu pobunjeničke vojske rekao je agenciji AFP da su oborena dva aviona, ali tu informaciju nije bilo moguće proveriti.

Zbog pogoršanja bezbednosne situacije, Međunarodni crveni krst je saopštio da se njegovi aktivisti povlače iz Bengazija.

Gafijeve snage su u međuvremenu zauzele sve ključne pozicije oko grada Adždabija i kada on bude zauzet, počeće masovni napad sa kopna i iz vazduha na Bengazi.

Alo Mujice ! Ode i Bengazi....Pričekaćete još malo da i u Libiju uvedete zabranu školovanja za žensku decu, obavezno nošenje brade i ''poplava'' pantalonica !

Mislim da ce Libija postati Islamskom drzavom i da ce ulicom setati ljudi sa bradama i sa skracenim panatlonama i da ce zene biti pokrivene i da ce Tripolijem odzvanjati Ezani.To su moja predvidjanja i mislim da ce Ameri sve uciniti kako bi skinuli Gadhafija sa mjesta predsjednika.Mislim da Gadhafiju su odbrojani dani i da on ne moze biti protiv cijelog svijeta a sto se tice vojne intervencije NATOa mislim da ce ta opcija biti podrzana u Vijecu Sigurnosti jer Rusiuja ce glasati za kao i Kina jer obje drzave zavise od Amerike.

Izgleda da je pala Misrata u ruke Gadafija:

Libyan leader Muammar Gaddafi’s forces have seized the city of Misurata, the Libyan state television reported Thursday.

The city, located about 200 km from Tripoli is one of the last strongholds of the opposition.

Meanwhile in the town of Ajdabiya the rebels are repelling the attacks of the governmental troops.

According to Ibrahim Dabbashi, Libya's deputy ambassador at the United Nations, the rebels will manage to show resistance for no longer than 10 hours.

Potvrdjeno je da je Misrata pala. Sada se celokupne snage prebacuju na Bengazi. Gadafi je dao rok za predaju:

The Libyan army announced on Thursday that it would halt military operations from Sunday to give rebels the chance to lay down their arms and benefit from an amnesty, Agence France Presse reported on Thursday.

The report comes amid the ongoing armed clashes between rebels and pro-Gaddafi forces, who took over the cities of Ras-Lanuf and Marsa-el-Bureika on Thursday.

Also on Thursday, state TV made unverified claims that government troops are closing in on Libya’s second city of Benghazi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back