RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pobunjenik pokušava da otkrije kako funkcioniše Gadafijevo tajno oružje.
camel_molestor.jpg

Međunarodne organizacije osudile ubistvo kamermana u Libiji
Politika - Pre 51 minut
Međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava i međunarodne novinarske organizacije oštro su osudile ubistvo kamermana Al Džazire Ali Hasan el-Džabera u Libiji i upozorile na kampanju koji ima za cilj napad na novinare.

Organizacija "Reporteri bez granica" saopštila je da je ogorčena zbog ubistva Džabera, koji se juče vraćao u Bengazi iz susednog grada, gde je bio na zadatku, kada su neidentifikovane naoružane osobe otvorile vatru na njegov automobil, preneo je AFP.

"Iako odgovorni nisu još identifikovani, ovaj zastrašujući čin očito nije izvršen nasumice", kaže se u saopštenju te organizacije.

Direktor "Amnesti internešenela" za Bliski istok i sever Afrike Malkolm Smit kazao je da je tim Al Džazire juče brutalno i promišljeno napadnut.

"Posle pritvaranja i mučenja trojice novinara Bi-Bi-Sija i hapšenja drugih novinara, došlo je do uznemiravajućeg ubistva", kazao je on.

Odbor za zaštiti novinara, sa sedištem u Njujorku, saopštio je da je, pored ubistva Džabera, dokumentovao najmanje 40 napada na medijske radnike od početka nereda u Libiji 15. februara.

"U tu brojku nije svrstano još najmanje šest (napadnutih) lokalnih novinara", navedeno je u saopštenju CPJ.

U tu brojku uključeno je 25 hapšenja, pet napada na novinare, dva napada na zgrade medija, prekidanje stelitskih kanala Al Džazire i Al Hure, najmanje tri slučaja ometanja u radu i prekid pružanja Internet usluga.

Arapska televizijska mreža Al Džazira saopštila je da je u Džabera (50), poreklom iz Katara, juče pucano tri puta i da su "propali svi pokušaji da mu se spase život". Izveštač Naser el-Hadar je u tom napadu ranjen.

"Al Džazira osuđuje kukavički zločin, koji je deo zlurade kampanje libijskog režima protiv Al Džazire i njenog osoblja", navedeno je u saopštenju.

Kada ce SAD-e da uvedu demokratiju u S. Arabiji?

Mislim da brkate loncice jer nemojte stavljati u isti kos demokratske zemlje sa Saudijskom Arabijom koja je svijeta zemlja i koja ima dva svijeta grada Mekkeu i Medinu u svojoj drzavi.Naravno da se ne moze uvesti tip demokracije u Saudijsku Arabiju jer Saudijska Arabija je jedna Monarhija koja treba da se postuje i koja ima Kralja koji se brine o svemu da li narod ima da jede i da prezivi do kraja mjeseca.Znate li da su u Saudijskoj Arabiji svi bogati i svi imaju velike plate tako da lojudi zive raskosno i veoma bogato.Libija je jedna druga stvar jer Libijski narod zeli promijene i zeli da se desi demokracija u Libiji i zeli da se desi vojna intervencija SADa na Gadshafijeve placenike koji ubijaju narod u Libiji.Libijski narod zeli slobodu i zeli da Libija bude Islamskom drzavom i da se okrene politikom ka Americi kako bi imala sve sto se pozeljeti moze.Libija je jedna muslimanska drzava koja zeli da se sudi Kur'anom i to se mora postovati kao demokratsko pravo jednog naroda a to je Libijskog naroda koji zeli slobodu.Mislim da nemate potriujebe uporedjivati Saudijsku Arabiju sa Libijom jer Saudijska Arabija je jedna p[relijepa zemlja koja cuva dva svijeta grada i koja organizuje Hadziluk svake godine.

Саудијска Арабија је једна белосветска рупетина кој би без нафте била обична пустиња.Вредела би нешто кад би на челу имала једног Гадафија.

Pobunjenik pokušava da otkrije kako funkcioniše Gadafijevo tajno oružje.
camel_molestor.jpg

E ovakvu Kamilu zelim da imam i da zivim u Libiju u sred pustinje i da je cuvam i volim i da je jasem.Zelim da mi daje mlijeka i da je imam uvijek pored sebe.Zelio bih s njom da proputujem po cijeloj pustinji i da mi bude vrijednije od prevznog sredstva.To je ljubav jednog muslimana jer muslimani mnogo vole pustinju i zele da imaju Kamilu kao jednu zivotinju koja moze nositi teret i s kojom se moze putovati.

Саудијска Арабија је једна белосветска рупетина кој би без нафте била обична пустиња.Вредела би нешто кад би на челу имала једног Гадафија.

A reci mi kako je Arabija mogla da opstane u vrijeme Kalifata kad su vladali vladari Kalife?Tada je Medina bila lijepa kao i Mekka.Mislim da ste glupi ako tako smatrate jer da Arabija nema naftu ona bi se okrenula nekom drugom bzinisu a to je trgovinom.Znate li da je Arabija mnogo lijepa zemlja i mnogo slatka jer ona je izvor Islama i u Saudijskoj Arabiji svi klanjaju i svi se mole Allahu.

A reci mi kako je Arabija mogla da opstane u vrijeme Kalifata kad su vladali vladari Kalife?Tada je Medina bila lijepa kao i Mekka.Mislim da ste glupi ako tako smatrate jer da Arabija nema naftu ona bi se okrenula nekom drugom bzinisu a to je trgovinom.Znate li da je Arabija mnogo lijepa zemlja i mnogo slatka jer ona je izvor Islama i u Saudijskoj Arabiji svi klanjaju i svi se mole Allahu.
Ислам је једна секта коју упражњава најсиромашниј део планетарног становништва, а и где није тако то ће трајати док не нестане нафте.

Reci mi ko je kriv sto su neke Islamske zemlje siromasne? Naravno da su krivi oni koji su na vlasti u Islamskim zemljama a Saudijska Arabija ima visoki standard zivota tako da su stanovnici Saudijske Arabije bogati i imaju para.Sada kad se bude Egipat priomijenio i kad bude izbrao novu vlast onda nestace i siromastva jer ce narod biti okrenutiji Islamu i poslu i Egipat ce biti jedna od razvijenih drzava svijeta.Inace muslimani imaju potencijala da budu bogati a samo im treba mir i treba im stabilnost tako da se nadam kad Gadhafi bude pao da ce Libija vrlo brzo oporaviti i da ce krtenuti stopama Islama i da ce Libijsku naftu prodavati i imati puno novca za stanovnike Libije.

Reci mi ko je kriv sto su neke Islamske zemlje siromasne? Naravno da su krivi oni koji su na vlasti u Islamskim zemljama a Saudijska Arabija ima visoki standard zivota tako da su stanovnici Saudijske Arabije bogati i imaju para.Sada kad se bude Egipat priomijenio i kad bude izbrao novu vlast onda nestace i siromastva jer ce narod biti okrenutiji Islamu i poslu i Egipat ce biti jedna od razvijenih drzava svijeta.Inace muslimani imaju potencijala da budu bogati a samo im treba mir i treba im stabilnost tako da se nadam kad Gadhafi bude pao da ce Libija vrlo brzo oporaviti i da ce krtenuti stopama Islama i da ce Libijsku naftu prodavati i imati puno novca za stanovnike Libije.
Ало, Либија је и сада једна од најбогатијих земаља у свету и најбогатија земља континенталне Африке!
А Египат ће остати сиромашан, чак и гори него сад.
Туриста ће нестати, а множе се ко пацови.
Кад Етиопија заврши бране на нилу Египћани ће масовно калапрцнути од жеђи.

Cekaj malo.Libija jeste bogata drzava ali nema demokraciju tako da Gadhafi ne moze vladati vise od cetrdeset godina.On mora da paden i Libija se mora demokratizirati jer Libija ne moze ostati totalitarno drustvo.Libija mora biti slobodna i mora biti bogata jer ona ima nafte na Gadhafi mora vratiti sve pare koje pokrao od prodaje nafte.Gadhafi se pokazao veoma okrutnim i on zeli samo da pobije cijeli Libijski narod i ob voli da Libijski narod zivi u jednoumlju.To Libijski narod nece i zato Libijski narod se nada vojnoj intervenciji Amerike koja ce donijeti demokraciju u Libiju.

Cekaj malo.Libija jeste bogata drzava ali nema demokraciju tako da Gadhafi ne moze vladati vise od cetrdeset godina.On mora da paden i Libija se mora demokratizirati jer Libija ne moze ostati totalitarno drustvo.Libija mora biti slobodna i mora biti bogata jer ona ima nafte na Gadhafi mora vratiti sve pare koje pokrao od prodaje nafte.Gadhafi se pokazao veoma okrutnim i on zeli samo da pobije cijeli Libijski narod i ob voli da Libijski narod zivi u jednoumlju.To Libijski narod nece i zato Libijski narod se nada vojnoj intervenciji Amerike koja ce donijeti demokraciju u Libiju.
Па што није Египат богат који је био Америчко служинче???
Што се СА не демократизује???
Либија је богата и нафта је њена а не да Американци отимају нафту од народа либије.
Зато је Либијски народ сада и најбогатији у Африци!

Ala bije ovaj Gadafi. Ko da je Srbin.

Moamere samo gazi
na redu je sad Bengazi

Па што није Египат богат који је био Америчко служинче???
Што се СА не демократизује???
Либија је богата и нафта је њена а не да Американци отимају нафту од народа либије.
Зато је Либијски народ сада и најбогатији у Африци!

Egipat je bogata drzava i ona ima prihoda ali problem je bio u tome sto se sav prihod od turizma slivao u ruke Mubaraka tako da se zaradjeni novac nije pravilno rasporedjivao i u tome je problem a Egipat je bogata drzava i ona ce biti Islamska drzava koja ce biti bogata zemlja jer nece vise biti Mubaraka koji ce samo kociti napretku te drzave.Mi muslimani snamo da zivimo i mi imamo potencijala da budemo boagati ali samo treba da se skinu glavni ljudi koji koce napretklu i da se situacija smiri jer Arapi su vrijedan narod i oni vole klanjati u pustinji i raditi sa Kamilom.Inace sve zemlje muslimana su boagate duhom i gostoprimstvom i jake su Islamom i to je dovoljno.

Egipat je bogata drzava i ona ima prihoda ali problem je bio u tome sto se sav prihod od turizma slivao u ruke Mubaraka tako da se zaradjeni novac nije pravilno rasporedjivao i u tome je problem a Egipat je bogata drzava i ona ce biti Islamska drzava koja ce biti bogata zemlja jer nece vise biti Mubaraka koji ce samo kociti napretku te drzave.Mi muslimani snamo da zivimo i mi imamo potencijala da budemo boagati ali samo treba da se skinu glavni ljudi koji koce napretklu i da se situacija smiri jer Arapi su vrijedan narod i oni vole klanjati u pustinji i raditi sa Kamilom.Inace sve zemlje muslimana su boagate duhom i gostoprimstvom i jake su Islamom i to je dovoljno.
Египат је сиротиња неописива и то ће ти рећи ко је год био тамо.
Имаш део Каира где око 4 милиона људи живи по гробницама од пре 30 векова па до прошлог века, ко пацови под земљом.А ван Каира је туга најгора.
Најразвијенији део је оних неколико стотина хиљада људи(од 70 милиона)који живе на Синају и бар пола су хришћани.
И још око милион Египћана што је радило у Либији код Гадафија, а сад можете ићи у беле краве доопе кад је Египат помагао контрареволуцију у Либији.
Сад стижу радници из других земаља.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back