RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PER12090101-lg.jpg

Ovo su mirisi kojima se mirisemo.Mislim da mi poslije toga mirisemo i ne smrdimo i nje osjeca se da se nismo okupali sedam dana.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:.....e dobar si

Gadafi im se nafheba milosne ,mudzahedinske majke...Jos Bengazi ....i nudzosi ga ispusise.
Није то довољно.Кад заузме Бенгази треба да их детаљно треби по пустињи.Док их не растави од возила,оружја,хране и воде.А после нека им обезбеди сплавове и нека их пошаље у САД,Британију и Француску.

Mislim da se Libija mora osloboditi gadhafija jer medjunarodna zajednica vise ne priznaje Gadhafija za predsjednika Libije.Ocekujem da ce se brzo odluziti o vojnoj intervenciji i da ce Amerikanci da uspsoatve vlast u Libiji na demokratski nacin i da ce Libi9ja biti Islamska drzava.Ocekujem da ce Gadhafi da se osudi ali od Libijskog nmaroda jer on je pretjerao i sijao je smrt i nije zaolio da porusi Dzamije u Zawiyi.Mislim da je vrijeme da Gadhafi dao ostavku i da je vrijeme da se odluci sa vojnom intervencijom jer ce samo tako da se uspostavi zakon red i mir u Libiji i mozda Libija postane bogatom zemljom ako bude suradjivala sa Amerikom.

110313041.jpg

Foto: PA

Vijesti iz svijeta
Al Qaida pozvala na svrgavanje Gaddafija

Komandant Al Qaide Abu Jahia al-Libi pozvao je danas Libijce da svrgnu režim Moammera Gaddafija i uspostave islamsku vladavinu u zemlji.

Al-Libi je u videoporuci rekao da je poslije pada režima u Egiptu i Tunisu, sada na redu Gaddafi, prenijela je agencija AP.

Autentičnost video poruke u trajanju od 31 minuta, koja je sinoć postavljena na videosajt jedne ekstremističke grupe, nije mogla biti provjerena.

Al-Libi je pobjegao iz zatvora u Afganistanu 2005. godine.

Gaddafi je nedavno rekao da iza protesta u Libiji stoji Al Qaida.

(FENA)

Mislim da Al Kaida nece moci izvrsiti toliki utjecaj na revolucionare u Libiji jer Libijski narod zeli da ima dobre odnose sa Amerikom i zeli imati isolamsku drzavu koja ce biti zasnovana na demoksratskom principu.Mislim da je to dobro sto Al kaida podrzava revolucionare jer sigurno ce Al Kaida da posalje svoje jedinice ali sigurno je da Al Kaida ne moze izvrsiti utujecaj na Libijski narod da se povede terorizmu i da se povede anti-americkim stavovima jer Amerika u ovom trenutku pomaze Libijskom narodu i zeli mu pomoci.

EU i NATO još bez odluke o zoni zabrane leta nad Libijom
Blic - Pre 31 minut
BRISEL - Evropska unija i NATO saopštili su da se još nisu stekli uslovi za uvođenje zone zabrane letenja nad Libijom, dan pošto je Arapska liga pozvala Ujedinjene nacije da zabrane letove kako bi sprečile vazdušne napade snaga Moamera el Gadafija protiv naroda. Zvaničnici EU ispituju da li je Libijcima potrebna njihova pomoć

Generalni sekretar Arapske lige Amr Musa izjavio je da je Liga, na jučerašnjem sastanku u Kairu, zaključila da su Gadafijeve snage počinile "teške zločine" nad narodom i da je režim zbog toga izgubio legitimitet.

Zvaničnici EU i NATO napomenuli su da je podrška arapskih zemalja uvođenju zone zabrane leta samo jedan od tri uslova koji moraju biti ispunjeni pre donošenja odluke.

Tanjug

Mislim da je ovo podvuceno sa gornjeg teksta veoma vazno jer Amerika i EU uslovljavaju Libijske ustanike da ce im pomoci samo ako im pomoc bude trebala a Amerika pomaze samo svojim prijateljima tako da se moze ocekivati prijedlog Libijskim ustanicima da poslije rata sa Gadhafijem prijedju u politicki savez sa Amerikom jer jedino tako se moze postici kompromis sa Amerikom da Libijski ustanici uslove Ameriku da im moze pomoci i da ce Libija slijediti politiku Amerike ali da im se Amerika ne smije mijesati u drzavno uredjenje drzave Libije jer Libijski narod zeli drzavu sa Islamskim sistemom.

Brega je i definitivno oslobođena od islamističkih pobunjenika, i sada se nalazi pod potpunom kontrolom snaga libijskih vlasti.
Pukovnik hebe, pa zavrće uši. :lol:

Istovremeno, islamisti su načisto poludeli od besa, i ne biraju koga ubijaju, te su danas u Bengaziju ubili reportera Al Džazire, sa tri metka u leđa. Tako oni zahvaljuju za medijsku podršku koju im je ta televizijska kuća pružala od početka pobune protiv države Libije.

Iskreno ne svidja mi se sto se tako u medijima Libije prikazuje da su u pitanju pripadnici Al Kaide jer vidite i sami da se EU i Amerika dvoumi oko uvodjenja zabrane letova nad Libijom.Mislim da Libijski ustanici moraju da podrze Ameriku i da se s njom dogovore o post Gadhafijevom rezimu i da se moraju dgovoriti oko Libijske buduce politike prema Zapadu.Amerika kao prvo trazi opd Libvije suradnju i zele da s njom postignu sporazum o Libiji kao jednom Americkom savezniku koji ce postovati ekonomske veze sa Zapadom a zauzvrat ocekujem od amerike da ce podrzati volju narodu o uspostavljanju Islamske drzave Libije koja treba da se usposatvi i koja treba da profunkcionira.Ako Saudijska Arabija moze biti Islamska drzava onda sigurno to moze biti i Libija koja zeli da postane Islamskom drzavom i koja zeli razviti demokraciju volje naroda.

Libija je inace lijepa zemlja i ona moze biti lijepa za svakog muslimana koji pozeli da zivi u njoj jer Libija ima puno dzamijha i mogu da se naprave jos dzamija kako bi muslimani mogli imati gdje se klanjati.Libija se mora osloboditi Gadhafija i mora jasno reci Gadhafiju da ne moze vladati vise Libijom i da treba se smijebniti jer Libijski narod vise ne zeli Gadhafija za predjsednika.Libijski narod zeli demokratsku drzavu koja ce biti bazirana na Islamu.

Brega je i definitivno oslobođena od islamističkih pobunjenika, i sada se nalazi pod potpunom kontrolom snaga libijskih vlasti.
Pukovnik hebe, pa zavrće uši. :lol:

Istovremeno, islamisti su načisto poludeli od besa, i ne biraju koga ubijaju, te su danas u Bengaziju ubili reportera Al Džazire, sa tri metka u leđa. Tako oni zahvaljuju za medijsku podršku koju im je ta televizijska kuća pružala od početka pobune protiv države Libije.

ROKAJ GADAFI :super:

Brega je pala nek se spremi Bengazi :super:

Kao sto sam rekao ranije ovaj sukob najavljuje verovatno pojavu sireg sukoba,ni u Egiptu nije mirno a da se talas oseca i kod nas na mala vrata se pojavljuje u stampi.

Demaći: Moguće spajanje Kosova i Albanije
Blic - Pre 30 minuta
PRIŠTINA - Bivši politički predstavnik takozvane oslobodilačke vojske Kosova Adem Demaći izjavio je da se vrlo lako može desiti spajanje Kosova i Albanije, ukoliko, kako kaže, Srbija ne promeni stav prema Kosovu.

"Može se desiti da se Albanci ujedine. Ne može se isključiti jedna takva mogućnost ukoliko Srbija nastavi sa ovakvom politikom prema Prištini. Ukoliko se Albanci pokažu kao organizovani, onda će nacionalno ujedinjenje postati realnost", rekao je Demaći, koji se sada predstavlja kao kosovski aktivista za ljudska prava.

Srna

Troje mrtvih, stotinu povređenih na protestima u Jemenu
Politika - Pre 24 minuta
SANA - Troje ljudi je danas ubijeno, a više od 100 povređeno u sukobima policije i demonstranata u Jemenu, čime je broj poginulih demonstranata u poslednja 24 sata dostigao osam.

U Sani, demonstranti su se okupili ispred Univerziteta, tražeći povlačenje s vlasti predsednika Jemena Alija Abdulaha Saleha, preneo je AP.

Policija je pokušala da ih rastera, a u tim naporima su joj se priključile i pristalice vladajuće partije Opšti narodni kongres, naoružane palicama i noževima, naveli su očevici.

Prema bolničkim izvorima, u sukobima je povređeno više desetina ljudi.

U Adenu, na jugu Jemena, takođe su izbili sukobi demonstranata i policije. Šest ljudi je ranjeno iz vatrenog oružja, a dvojica njih su preminula od posledica rana.

U istom gradu prethodno je ubijen jedan mladić kada je policija otvorila vatru na demonstrante koji su zapalili policijsku stanicu i opljačkali oružje.

Broj demonstranata koji su od juče ubijeni u Jemenu dostigao je tako osam.

SAD su osudile nasilje u toj zemlji, pridruživši se tako Velikoj Britaniji, EU i UN.

"Ljudi svuda imaju ista prava da mirno demonstriraju i slobodno se okupljaju i izražavaju. Nasilje mora smesta da prestane", izjavio je danas portparol Stejt departmenta Filip Krauli.

"Pozivamo vladu Jemena da u najskorijem roku istraži incidente i preduzme sve nužne korake kako bi zaštitila prava svih svojih građana", dodao je on.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back