RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slusajte: nije nama kriv Tribun sto mi vozimo raspadnute krseve 15 god. stare...krivi smo mi sto ne ustanemo i ne oteramo zulumcare koji nam zivot uzese...
Ja od 40 godina zivota, imam 20 godina ratova, sankcija, bombardovanja, inflacija, devalvacija, denominacija, humanitarnih intervencija,demonstracija....
Prvih deset bese i najboljih deset...
I uvek sam branio neku domovinu od nekog neprijatelja...
I uvek bi mi rekli:"dzabe brate, politika..."
I uvek mi se zemlja smanjivala...I uvek je ovaj narod vise gledao ideolosku pripadnost nego znanje i patriotizam...
Ja sad , pa sve da mi dogori do Banjice, nema sanse da ratujem za nesto drugo osim za svoj kucni prag...eto dokle su me dovele budale u ministarskim foteljama.
Ne zelim da izgubim ovo malo jada sto imam, ne dizem glavu iz peska i crncim za dinar.Ubili su me.I nisam jedini, mnogo nas je mrtvih po ulicama...hodamo, pricamo...ali smo mrtvi.

Sarkozi je vec tom izjavom sebe svrstao u ratne zlocince,kako bi bilo da Gadafi ciljano bombarduje Francusku zbog korzikanaca,sasvim ok,posle njegovog istupanja.U doglednoj buducnosti mozda ce se Sarkoziju i suditi za ratne zlocine.

Taj mali klempavi skot ce nahebati od problema unutar Francuske bolje nek se sa tim bavi, francuski avioni su i nas bombardovali a mi se vecito pozivamo na francusko srpsko prijateljstvo.

Slusajte: nije nama kriv Tribun sto mi vozimo raspadnute krseve 15 god. stare...krivi smo mi sto ne ustanemo i ne oteramo zulumcare koji nam zivot uzese...
Ja od 40 godina zivota, imam 20 godina ratova, sankcija, bombardovanja, inflacija, devalvacija, denominacija, humanitarnih intervencija,demonstracija....
I uvek mi se zemlja smanjivala...I uvek je ovaj narod vise gledao ideolosku pripadnost nego znanje i patriotizam...
Ja sad , pa sve da mi dogori do Banjice, nema sanse da ratujem za nesto drugo osim za svoj kucni prag...eto dokle su me dovele budale u ministarskim foteljama.
Ne zelim da izgubim ovo malo jada sto imam, ne dizem glavu iz peska i crncim za dinar.Ubili su me.I nisam jedini, mnogo nas je mrtvih po ulicama...hodamo, pricamo...ali smo mrtvi.

.....pa komsho prvo treba da preveslaju mene na autokomandi a onda dolaze po tebe ............:)

U pravu si skroz ne bi imao sta dodati.

Rasmusen: Intervencija NATO-a u Libiji, samo uz zakonski osnov
Međunarodni Radio Srbija - Pre 28 minuta
Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je da bi eventualna vojna akcija Alijanse u Libiji morala da bude zasnovana na potrebi, jasnom mandatu i jakoj regionalnoj podršci. Ako se ti principi ispune, mi smo spremni da pomognemo, rekao je Rasmusen ministrima odbrane Severnoatlantske alijanse koji su se sastali da razmotre moguće odgovore na krizu u Libiji. Države NATO-a imaju različite stavove o tome kako treba odgovoriti na sve oštriji sukob u Libiji, u trenutku dok trupe libijskog vođe Muamera Gadafija napadaju opozicione snage koje pokušavaju da ga zbace s vlasti.

Masina krece,bice procvat ekonomije zapada s proleca a i nagli skok akcija na berzama kao i vrednost,zapadnih valuta.

Sta kaze skot Rasmusen oni da pomognu, kome oni pomazu taj je nadrljao idiot.

Sad procitah britanska i americka stampa kuka

Gadafi oslobodio Ras Lanuf napada Ajdabiju i izgleda da je na putu i nju da oslobodi. Nakon toga ako zauzme ajdabiju brega ostaje u okruzenji i sledeci je Bengazi

A rusi tupe stabdardnu pricu,itd.,samo se perjanice Nato clanica smenjuju u hajci,sad su francuzi glavni ratni huskaci,a muhamedanci u francuskoj su preobrazeni,demokracijom i mirno ce odgledati kako im ubijaju sunarodnike po veri,sto ti je politika,nema nista dok ne krenu antisemitski zakoni u francuskoj prema muhamedancima tek ce tad da se dignu.

(The Walking Dead)

A rusi tupe stabdardnu pricu,itd.,samo se perjanice Nato clanica smenjuju u hajci,sad su francuzi glavni ratni huskaci,a muhamedanci u francuskoj su preobrazeni,demokracijom i mirno ce odgledati kako im ubijaju sunarodnike po veri,sto ti je politika,nema nista dok ne krenu antisemitski zakoni u francuskoj prema muhamedancima tek ce tad da se dignu.

Ponavljam da mi se nikako ne svidja Rusko drzanje u slucaju Libije,

nekako kao da podlezu zapadnoj propagandi a zaista nema potrebe za tako nesto.

Navodno su danas i oni obustavili prodaju oruzja Gadafiju.

Pa pogledaj kome je Putin urucio medalju povodom pobede nad fasizmom,Mesicu,sve ti govori dovoljno,meni su inace jako nelogicni izlivi emocija prema Putinu i ruskom politickom vrhu,jer je evidentno da ne stoje kao saveznici vec vise trgovci sa srbima,ok je narod ruski,ali ko pita narod ko i nas.

I kakve ovo veze ima sa temom o Libiji?:dontunderstand:

Mada, sve što si napisao je manje-više tačno. Narod je kriv. Svi se bune od
Pekinga do Tripolija, samo Srbi ćute.:rtfm:

Evo, čak su i Hrvati organizovali proteste, a stanje u Srbiji je deset puta gore.

Opet Sarkozi.

Sarkozi čestitao Pacoliju izbor za predsednika Kosova
Blic - Pre sat i 15 minuta
PRIŠTINA - Francuski predsednik Nikola Sarkozi čestitao je Bedžetu Pacoliju izbor za predsednika Kosova, uz poruku da je "veliki prijatelj Kosova" i da će "prijateljstvo i podrška Francuske narodu Kosova i kosovskoj nezavisnosti biti nastavljeni".

Sarkozi je navo da je "Kosovo tokom protekle tri godine nezavisnosti ojačalo na međunarodnom planu" i da je sada pred "odlučujućom odlukom uspostavljanja vladavine prava na cijeloj teritoriji".

Srna

Opet Sarkozi.

PRIŠTINA - Francuski predsednik Nikola Sarkozi čestitao je Bedžetu Pacoliju izbor za predsednika Kosova, uz poruku da je "veliki prijatelj Kosova" i da će "prijateljstvo i podrška Francuske narodu Kosova i kosovskoj nezavisnosti biti nastavljeni".

Sarkozi je navo da je "Kosovo tokom protekle tri godine nezavisnosti ojačalo na međunarodnom planu" i da je sada pred "odlučujućom odlukom uspostavljanja vladavine prava na cijeloj teritoriji".

Srna

:cepanje:

Jos zapadne propagande.

Gadafijev sin prisvajao naftu sa jednog nalazišta
Blic - Pre 50 minuta
OSLO - Jedan od sinova libijskog vođe, Seif al Islam Gadafi nelegalno je uzimao naftu sa jednog nalazišta koje je eksploatisao francuski Total, navodi se u američkoj diplomatskoj prepisci koju je dobio Vikiliks, a danas objavio norveški list "Aftenposten".

U telegramu od 4. juna 2009. godine, ambasada SAD u Tripoliju govori o postojanju sporazuma između konzorcijuma koji su formirali "Total" i nemački "Vinteršal" s jedne strane, i naftna kompanija libijske vlade NOC s druge, s ciljem da se libijskoj firmi obezbedi poveći udeo sa dva nalazišta, Mabruk i Al Džurf. Autor telegrama navodi da ne zna pouzdano odakle Gadafijev sin uzima svoj deo, od libijskog NOC-a ili od stranih partnera. On, međutim, dodaje da bi drugačija raspodela posla mogla da ugrozi finansijska sredstva kojima raspolaže Seif al Islam, za koga se tada smatralo da je pristalica reformi u Libiji.

"Seif je u veoma bliskim odnosima sa važnim francuskim ličnostima iz poslovnog i sveta politike", navodi se u tom telegramu.

То је маркетиншки потез, нема неког практичног значаја у садашњој ситуацији у којој се Гадафи налази. Ако их до сада нусу наоружали сада је касно да им било шта шаљу. Што би рекао наш прост народ:"Не тови са прасе на Божић"! То мингић зна само неће да нам каже. :) Све и да хоће, а и да Либији треба, тешко да би у овој ситуацији могли да испоруче неке значајније количине на брзу руку. Само би створили проблеме и себи и Гадафију. А касније, када се ово заврши, сигурно ће и Гадафи пресабрати рачуне, видети шта му треба и набавити за своју армију и полицију. Тешко да му чак и земње чланице НАТО-а неће продати оружије а камо ли Русија, и што да не, Србија! ;):per: СТРАШНО!

Opet Sarkozi.

Srna

Vidis neznam kako bi reagovao da mu oduzmu Korziku smrad klempavi.

rusko drzanje je u slucaju libije klasicna trgovina.

mislim da je povezano sa naporima rusije da udje u STO sto ne mogu bez podrske amerike

klasicna politicka trgovina je izgleda u pitanju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back