RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pacoli posetio punktove na severu Kosova
Blic - Pre 2 sata i 15 minuta
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Bedžet Pacoli posetio je danas, u društvu komandanta Kfora Erharda Bilera, kontrolne punktove kod Zubinog Potoka i Leposavića, na severu Kosova, prema centralnoj Srbiji.

Iz kabineta kosovskog predsednika je saopšteno da se Pacoli tokom posete upoznao sa situacijom u ovom delu Kosova, kao i da je razgovarao sa službenicima granične policije i carine i upoznao se sa njihovim radom i kretanjim ljidi i robe.

Tanjug

pripreme su svuda u sirokom vremenskom luku,trend koji ukazuje na to,ili samo puka slucajnost.

Mislim da nemam sta pitati doktora za te lijekove jer da su mi bili potrijebni on bi mi prepisao a ovako slijedim samo ono sto mi je prepisao.Inace osjecam se dobro i nemam problema.

Moras razmisliti o posjeti vise lijecnika,nije dobro ici samo kod jednog,jer i lijecnici su ljudi znaju pogrijesiti,nego koje je vjere taj tvoj lijecnik kod koga ides.

Ipak mislim da je tyo moja privatna stvar i meni je glavno da se osjecam dobro i da terapija ide u dobrom smjeru.Mislim da je to ipak moja privata stvar.Inace nije bitno koje je vjere lijecnik jer ipak se mora postaovati ono ljudsko kod doktora da je spreman lijeciti sve ljude razlicitih rasa i nacija i drugih vjeroiposvjesti.M<Mislim da je to bilo do sada tako i da bi se trebalo postovati.

nisam siguran mingo da smijes vjerovati lijecniku,sta ako te priprema za vadjenje organa,jako je bitno koje je vjere,moze biti da ti je dao terapiju da bi te omamio,pa sad mislis da ide u dobrome smjeru,ja savjetujem da posetis vise lijecnika i znas sta sigurno ces vidjeti da ce svaki od njih imati drugacije misljenje,ginko se ne daje bas tako lako za terapiju da nije u pitanju proces omamljivanja na duze staze,vidjeces sto ce ti djed reci

Ipak mislim da je tyo moja privatna stvar i meni je glavno da se osjecam dobro i da terapija ide u dobrom smjeru.Mislim da je to ipak moja privata stvar.Inace nije bitno koje je vjere lijecnik jer ipak se mora postaovati ono ljudsko kod doktora da je spreman lijeciti sve ljude razlicitih rasa i nacija i drugih vjeroiposvjesti.M<Mislim da je to bilo do sada tako i da bi se trebalo postovati.

Зна ли госн. дотур да ти ординираш на овом форуму и да ти здравље може због тога стрдати кад чујеш неке вијести из Либије ускоро...?

Migi,

je si li pokusao kod Filareta da ti ocita molitvu,

mozda ti bude bolje posle toga?

Ma teo je u crnu reku na lopatanje al ukinuli taj deo terapije,mogao je lopatat pijeska da napravi pustinju sebi,a Gadafi bi mu iz ljubaznosti i njegove velike zelje o svom trosku doprijemio sigurno koji par kamila,vjerujem da bi.

Vaclav Klaus se usprotivio NATO intervenciji u Libiji, suprotstavivši se time svom prethodniku Vaclavu Havelu,

Prague - Czech President Vaclav Klaus said today he is against a military intervention in Libya, dismissing his predecessor Vaclav Havel´s opinion that an intervention is necessary and that the West must not hesitate.

Klaus je car!

To je samo, DOBRA VOLJA :manikir:

UN: Pomoć potrebna za milion ljudi u Libiji
Politika - Pre 32 minuta
Humanitarna pomoć potrebna je za više od milion ljudi koji beže iz Libije zbog situacije u kojoj se ta zemlja našla, saopštile su Ujedinjene nacije.

Koordinator za humanitarnu pomoć UN Valeri Amos je rekla da je sada glavni prioritet grad Misrata, sa 300.000 stanovnika, koji drže pobunjenici.

Taj grad su tokom vikenda, kako tvrde njegovi stanovnici, vladine snage napale tenkovima i raketama, prenosi agencija Rojters.

"Humanitarnim organizacijama je sada potreban hitan pristup", navela je Amos, koja je obišla područja Tunisa uz granicu sa Libijom, dodajući da ima mnogo ranjenih i umirućih kojima je odmah potrebna pomoć.

Kancelarija generalnog sekretara UN Ban Ki-muna je u Njujorku saopštila da je on, u telefonskom razgovoru sa libijskim ministrom inostranih poslova Musom Kusom, dogovorio da svetska organizacija odmah uputi humanitarni tim u Tripoli.

Zvaničnici UN u Ženevi ukazuju, međutim, da za sada nema konkretnih poteza u tom pravcu.

"Pozivam zvaničnike da bez odlaganja obezbede pristup humanitarnim radnicima koji bi spasli živote", rekla je Amos.

Jasta,a Judeji ko star narod ne meru pogresit,to ti je ista prica nafta 107 dolara barel zbog krize u Libiji,a s druge strane Libija nije znacajan proizvodjac nafte,s trece strane saudijci povecali proizvodnju da nadomeste tih dva posto i uspeli u tome a nafta poskupljuje.Kazu stari Judeju najbolje godine za se nasedne na pricu je koliko i imaju odredjeni clanovi foruma ili u prevodu faks helizim 7 kg pakovanje proizvodjac saponia osijek u bg kosta 459,99 din ili u prevodu manje od 5 evra,sad ko stoji iza nereda u rvatskoj,jel jaguarka

Mislim da se odmah moze vidjeti da Libijski narod ne zeli Gadhafija i da zeli demokraciju i slobodu tako da Gadhafi ne moze zavoditi ljude praznom pricom.Libijski narod je hrabar narod i on je krenuo sa puskom u ruci da oslobodi Libiju koja je u diktaturi i koja treba da se oslobodi Gadhafijeve vladavine.Bili smo svjedoci da je Gadhafi ovih dana krenuo u ofanzivu i da je zauzeo neke polozaje tako da mislim da je Libijskom narodu potrijbno oruzje i potrijebna je vojan intervencija kako bi se zastitila Libija daljeg ratovanja jer ovo sto se djesava u Libiji je besomucno ubijanje i s tim se mora prestati.Mislim da Amerika mora angazirati svoje snage i da oslbodi Libiju Gadhafijeve vladavine i da se u Libiji ustolici demokracija koja ce biti nesto najbolje za Libijski nariod.lPoslije toga Libija moze biti u dobrim odnosima sa Amerikom i Zapadom i mislim da mogu Americke firme otvarati svoja radna mjesta u Libiji kako bi crpili naftu kojom je Libija bogata.Inace Libija je Islamska drzava i u njoj zive muslimani koji su dobri i slatki i kojima bih rado dao svoju sestru.

21:56 NATO započinje 24-časovno nadgledanje Libije
NATO je doneo odluku o uvođenju 24-časovnog nadgledanja Libije izviđačkim avionima "avaks", saopštio je danas američki ambasador u Alijansi Ivo Dalder, koji smatra da ne postoji potreba za uvođenje zone zabrane letenja jer je smanjena aktivnost libijskih vojnih aviona tokom vikenda.

21:37 UN: Pomoć potrebna za milion ljudi u Libiji
Humanitarna pomoć potrebna je za više od milion ljudi koji beže iz Libije zbog situacije u kojoj se ta zemlja našla, saopštile su danas Ujedinjene nacije.
Koordinator za humanitarnu pomoć UN Valeri Amos je rekla da je sada glavni prioritet grad Misrata, sa 300.000 stanovnika, koji drže pobunjenici.
Taj grad su tokom vikenda, kako tvrde njegovi stanovnici, vladine snage napale tenkovima i raketama, prenosi agencija Rojters.

20:20 Vašington razmatra naoružavanje libijske opozicije
SAD su danas saopštile da je jedna od opcija koju razmatraju u vezi sa krizom u Libiji snabdevanje libijske opozicije oružjem, ali da bi bilo prerano učiniti to sada.
Mogućnost upotrebe američkih kopnenih snaga nije isključena, ali nije ni visoko na listi mogućih odgovora na situaciju u Libiji, saopštio je Vašington.

18:47 Rusija protiv oružane intervencije u Libiji
Rusija je protiv oružane intervencije u Libiji, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov u Kalinjingradu posle susreta sa norveškim kolegom Jonasom Garom Stereom.
"Strano mešanje, tim pre oružano, ne vidimo kao sredstvo za razrešenje krize u Libiji. Libijci treba da svoje probleme rešavaju sami", rekao je Lavrov a prenela je agencija RIA novosti.

18:13 Obama: NATO upravo razmatra i vojnu opciju prema Libiji
Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da je među opcijama koje NATO upravo razmatra kao odgovor na libijsku krizu, i "moguća vojna opcija".
"Upravo dok ovde razgovaramo, u toku su konsultacije NATO-a u Briselu o širokom krugu potencijalnih opcija, uključujući i moguću vojnu opciju, kao odgovor na nasilje koje se nastavlja u Libiji", rekao je Obama u Beloj kući.
On je u zajedničkom obraćanju novinarima sa australijskom premijerkom Džulijan Gilard, rekao da je nasilje u Libiji, "koje se odvija i čiji ne počinilac vlada - neprihvatljivo".

Više od 40 mrtvih na jugu Sudana
Politika - Pre 14 minuta
U sukobima vojske južnog Sudana i pobunjeničke grupe u južno-sudanskoj državi Gornji Nil poginulo je više od 40 osoba, među kojima i sedam vojnika, saopštio je danas portparol vojske Juga, Filip Ager.

"Juče se sukobila SPLA-a sa nekadašnjom milicijom pod komandom Ulonija koji je dugi niz godina bio u službi Kartuma", rekao je AFP-u portparol sudanske narodne oslobodilačke vojske (SPLA).

Pripadnici milicije su napali grupu vojnika SPLA koji su išlu na pijacu u Ovak, grad koji se nalazi zapadno od Malakala, i tada su ubili jednog i ranili dvojicu, kaže Ager.

"Posle tog incidenta SPLA je napala njihov logor i tada je poginulo 37 ljudi Ulonija kao i sedam vojnika SPLA", precizirao je Ager i dodao da je još 28 ranjeno.

Ager je rekao da je vojska konfiskovala 37 automatskih pušaka koje su stigle sa Severa.

Vojni zvaničnici Severa nisu bili dostupni da odgovore na ove optužbe.

Tokom dugogodištnjeg građanskog rata između severnog i južnog Sudana, 1983-2005, naoružane milicije Kartuma su se sa južnim etničkim grupama borile protiv sudanskog narodnog oslobodilačkog pokreta koji je stalno optuživao vlasti severa da destabilizuju jug.

Kartum je, sa svoje strane, optuživao Jug da podržava pobunjeničke grupe u zapadnoj oblasti Darfur, što je Jug negirao.

Mislim da se odmah moze vidjeti da Libijski narod ne zeli Gadhafija i da zeli demokraciju i slobodu tako da Gadhafi ne moze zavoditi ljude praznom pricom.Libijski narod je hrabar narod i on je krenuo sa puskom u ruci da oslobodi Libiju koja je u diktaturi i koja treba da se oslobodi Gadhafijeve vladavine.Bili smo svjedoci da je Gadhafi ovih dana krenuo u ofanzivu i da je zauzeo neke polozaje tako da mislim da je Libijskom narodu potrijbno oruzje i potrijebna je vojan intervencija kako bi se zastitila Libija daljeg ratovanja jer ovo sto se djesava u Libiji je besomucno ubijanje i s tim se mora prestati.Mislim da Amerika mora angazirati svoje snage i da oslbodi Libiju Gadhafijeve vladavine i da se u Libiji ustolici demokracija koja ce biti nesto najbolje za Libijski nariod.lPoslije toga Libija moze biti u dobrim odnosima sa Amerikom i Zapadom i mislim da mogu Americke firme otvarati svoja radna mjesta u Libiji kako bi crpili

naftu kojom je Libija bogata.Inace Libija je Islamska drzava i u njoj zive muslimani koji su dobri i slatki i kojima bih rado dao svoju sestru.

Sta bi sa sergejem cetkovicem,zar nisi njemu teo da je das.

110307072.jpg

Rifca Stanescu s dvogodišnjim unukom Ianom

Nevjerovatno, ali istinito
Romkinja postala najmlađa baka na svijetu u 23. godini

Romkinja Rifca Stanescu iz sela Investi u Rumuniji, postala je najmlađa baka na svijetu dobivši unuka u 23. godini.

Stanescu je dobila kćerku kada je imala svega 13 godina, a njena kćerka Maria rodila je sina Iana u 11. godini.

"Sretna sam što sam baka, ali željela sam nešto drugo za svoju Mariju, ali i za sebe", kazala je sada 25-godišnja Stanescu za britanski The Sun, dodavši da je u svakom slučaju bolje imati unuka, jer oni manje pate u životu nego žene.

Rifca Stanescu pobjegla je sa svojim izabranikom, tada 13-godišnjim Ionelom Stanescuom, kada je imala samo 11 godina. Godinu kasnije vjenčali su se i ona je ostala u drugom stanju.

"Željela sam se udati za njega. Nakon što smo proveli noć niko nas nije mogao razdvojiti. Mene su obećali jednom mladiću još dok sam imala dvije godine, ali ja se nisam htjela udati za njega", ispričala je 25-godišnja Romkinja.

Ona svoju kćerku Mariju nije sprječavala u namjeri da se uda, iako je iskreno željela da najprije završi školu.

"Nisam je pokušavavala spriječiti, to je u našoj tradiciji. No molila sam je da nastavi ići u školu i stekne osnovno obrazovanje", ispričala je najmlađa baka na svijetu.

Danas su oni velika i sretna porodica. O dvogodišnjem Ianu najviše se brine baka koja uživa igrajući se s njim i odgajajući ga.

Tradicionalni Romi veoma cijene proširenu porodicu, a nevinost je ključna za neudatu ženu. Zaručuju se još kao djeca, kako bi muškarci bili sigurni da njihovu izabranicu niti jedan drugi muškarac neće dotaći.

(Sarajevo-x.com)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back