RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije tacno.Ne mogu sada ulaziti u to da li je Gadhafi dobar musliman ili ne a mozda je dobar musliman ali njegovim svrgavanjem Libija ulazi jedan novi period zivota Libije koja moze da ima slobodnu vladu koja moze dati ljudima slobodu jer muslimani su sada organizovaniji nego ranije i njima nije potrijebna moralna policija jer pouzdano znam da je vecinom muslimanski narod vezan za Islam tako da ce uz pomoc naroda doci na vlast Islamisti koji ce samo pomoci narodu da zivi bolje i u Islamskoj atmosferi.Nije tu stvar da li Amerika ulazi sa svojom kulturom negdje jer dobro se pokazalo na Zapadu da Islamski obicaji pobjeduju Zapadnjacku kulturu pa se iz toga moze zakljuciti da muslimanskom narodu nije potrijeban diktator koji ce ih upravljati jer sam narod zna dobro da se cuva i da zivi po Islamskom obicaju.

Stvarno nemaš pojma. I svojim stavom si suštinski protiv islama.
Svaki narod je "marva, dobre duše dok joj rebra puču". Gadafi je insistirajući na islamskom načinu života i držao narod na uzici.
Ako uspeju da ga maknu sa vlasti, demokratija će islam da rasturi u paramparčad, jer demokratija je samo iluzija za prost narod, odnosno nova religija.
Zato, kako god okreneš tvoji stavovi su ustvari anti-islamski, da li iz neznanja ili s namerom , ne znam, razmisli malo...

Eno na RTS-u kazu da gradovi koje su zauzeli pobunjenici ostaju bez hrane, a jedan pobunjenik javno rekao da ce ubiti Gadafija i njegove sinove. Jel to ta demokratija za koju se oni zalazu? Jesu li to te mirne demonstracije?

Mislim da vi znate da je Muftija Karadavi izrekao Fetvu protiv Gadhafija i da je pozvao Libijski narod ili tacnije armiju da ubiju Gadhafija jer on je zlocinac.Mislim da ce svaki musliman koji je cuo tu Fetveu da to i ucini jer ako pobunjenici uhavte Gadhafija onda ce oni njega ubiti ili ce mu prirediti sudjenje u kome ce se osuditi smrtnom kaznom.Mislim da je i to demokracija i da Libijski narod zeli demokraciju u kome ce funkcionirati pravna drzava i u komke ce funkcionirati Islamska drzava.

Mingo,
A da li sebe smatraš za neupotrebljivog?

U islamskoj filozofiji svaki covjek je duzan da ispravi nepravdu i da se bori za pravdu.Mislim da je to naredjeno svim muslimanima jer kod muslimana je zabranjeno pustinjastvo i zabranjeno je da se ljudi zatvaraju u svoje sobe kao monasi nego Islam tjera svakog covjeka da ucestvuje kao pojedinac u drustvenoj zajednici kao pravedan covjek i kao covjek koji moze ispraviti nesto u drustvenoj zajednici.

U islamskoj filozofiji svaki covjek je duzan da ispravi nepravdu i da se bori za pravdu.Mislim da je to naredjeno svim muslimanima jer kod muslimana je zabranjeno pustinjastvo i zabranjeno je da se ljudi zatvaraju u svoje sobe kao monasi nego Islam tjera svakog covjeka da ucestvuje kao pojedinac u drustvenoj zajednici kao pravedan covjek i kao covjek koji moze ispraviti nesto u drustvenoj zajednici.

A sta je pravda?
Za koju pravdu i za sta se ti boris?

Islamska filosofija je fasisticka jer tera zene da se pokrivaju umesto da isticu svoju ljepotu jer su muskarci slabici koji ne umeju da se suzdrze vec odma ispustaju sjemenu tekucinu cim vide otkriveno celjade...

Stvarno nemaš pojma. I svojim stavom si suštinski protiv islama.
Svaki narod je "marva, dobre duše dok joj rebra puču". Gadafi je insistirajući na islamskom načinu života i držao narod na uzici.
Ako uspeju da ga maknu sa vlasti, demokratija će islam da rasturi u paramparčad, jer demokratija je samo iluzija za prost narod, odnosno nova religija.
Zato, kako god okreneš tvoji stavovi su ustvari anti-islamski, da li iz neznanja ili s namerom , ne znam, razmisli malo...

Upravo tako.
A evo kažu, da su ratni brodovi Amerike i V.Britanije već blizu obala Libije.
Gadafija brane još samo strani plaćeni vojnici kojima je sada platu povećao na 30.000 €/mjesec ili 1000 €/dan. Biće interesantno uskoro vidjeti iz kojih su zemalja, kad budu zarobljeni, jer teško da mogu pobjeći preko Sredozemlja.
Inače narod masovno bježi u Egipat i Tanzaniju i tamo granicu pređe oko 10.000 ljudi dnevno.

Mislim da se od Kineskih filozofa moze dosta toga nauciti.na primjer Taoizam je jedna religija koja uci da je bolje drzati zlatnu sredinu i da je najbolje ne remetiti sklad prirode tako da je bolje ne dati ni vlas kose za dobrobit covjecanstva jer vlas kose ako das onda ce doci na redu ruka i glava.Na primjer po Taozmu mora se drzati zlatna sredina da bi se stvorio utjesak neupotrebljevosti jer kad je covjek neupotrbljev onda manje dolazi do iskusenja a ima vremena da se odaje prirodnom zivotu.Znaci glavno je ne dolaziti iz krajnosti u kirajnost a to je ne dolaziti ni do Yina ni do Yanga nego drzati ravnotezu.

Nemoj samo o taoizmu ima jedno 10 strana de sam ti trazio da objasnis taoizam,vrati se islamu.

Upravo tako.
Gadafija brane još samo strani plaćeni vojnici kojima je sada platu povećao na 30.000 €/mjesec ili 1000 €/dan. Biće interesantno uskoro vidjeti iz kojih su zemalja, kad budu zarobljeni, jer teško da mogu pobjeći preko Sredozemlja.
Inače narod masovno bježi u Egipat i Tanzaniju i tamo granicu pređe oko 10.000 ljudi dnevno.

....Libija se ne graniči sa Tanzanijom...........mislim.......

Gadafijevi avioni bombarduju gradove, Amerika spremna za vojnu intervenciju
Blic - Pre 29 minuta
Barak Obama, predsednik SAD, naredio je izradu plana koji će američkoj vojsci obezbediti pun kapacitet da, ukoliko bude potrebno, brzo deluje ako se situacija u Libiji pogorša i usledi humanitarna kriza. Nijedna od zaraćenih strana u Libiji nema nameru da odstupi

"Gadafi je izgubio legitimitet da vlada i mora da ode", rekao je Obama koji je naveo da ne želi da SAD sa strane posmatraju bespomoćne civile koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji ili šah-mat poziciju koja bi mogla da ima krvave posledice ukoliko Gadafi nastavi da prkosi zahtevima da odstupi sa vlasti.

N. Vlačo, I. Funduk

Bespomocni civili i to reportaza sa tv stanice koja nam emituje pravo da znamo sve,gradovi bez hrane gde su pobunjenici,pa jel jos Gadafi treba i pobunjenicima da dostavi hranu,sto pobunjenici ne dostave hranu civilima,mislim ionako mediji kazu da je Gadafi u trista kvadratnih metara Tripolija,ko onda ustvari krade hranu.

Gadafijevi avioni bombarduju gradove, Amerika spremna za vojnu intervenciju
Blic - Pre 29 minuta
Barak Obama, predsednik SAD, naredio je izradu plana koji će američkoj vojsci obezbediti pun kapacitet da, ukoliko bude potrebno, brzo deluje ako se situacija u Libiji pogorša i usledi humanitarna kriza. .
Значи, америчка фашистичка багра загледала се у либијски oil ?

nato.gif
NATO WAR CRIMES

Upravo tako.

Знаш туркињо, прво треба скочити па рећи ХОП...многи ће платити главом прије него буду гледали такав филм.Какко сте се само сви изроди скупили на једно мјесто и навијате за НАТО.

Gadafi: Lukav, ekscentrik ili ludak?
Blic - Pre 20 minuta
TRIPOLI - Dok se nastavlja konflikt u Libiji, pukovnik Moamer Gadafi optužio je za sukobe Al Kaidu, mešanje stranih sila, čak i upotrebu droge. On je takođe poricao da u njegovoj zemlji ima ikakvih nereda. Ponašanje libijskog lidera ne razlikuje se mnogo od drugih moćnih lidera, ali u ovom slučaju njegovo ponašanje moglo bi dovesti do tragičnih posledica za običan narod u Libiji.

"Glas Amerike" izdvaja delove iz nekoliko Gadafijevih nedavnih govora: "Izazivam vas da utvrdite da li su mirni demonstranti ubijani. U Americi, Francuskoj, ako ljudi napadnu vojne prodavnice i pokušaju da ukradu oružje, biće ubijeni...."

"Noću im daju pilule, stavljaju im halucinogene tablete u piće, mleko, kafu, neskafu..."

"Spremni smo da damo oružje milionu ljudi, ili dva ili tri miliona, i počeće još jedan Vijetnam. Nas to nije briga. Nama više ni do čega nije stalo...."

I. Funduk

Pazi kad ce pukovnik Gadafi,za sada po mojim procenama na osnovu jednostranog izvestavanja ali i pojave sitnih informacija koje procure u tim izjavama,ladno da zavrsi posao kako treba i dolikuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back