RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Medicinski radnik - a navija za krvoproliće...???

U Džamahiriji sam bio nekoliko puta, zadnji put pre par godina...
Baš u Benghaziju - na periferiji, postoji vojni aerodrom (muasker benina) i velika kasarna, u kojoj su stacionirani i strani vojnici. Najviše je ruskih, pilota, oficira i vojnika. Osim Rusa ima i puno sirijske vojske (odlično obučenih - Francuska vojna škola), i još nekih, uz nekolicinu Srba kao tehničko osoblje.
To je toliko silna armada , koja je ustvari A-jedinica prema Egiptu, koja je mogla da na Gadafijev jedan mig zbriše Benhazi.
E, sad je pitanje, zašto je baš tu Gadafi izgubio prvu bitku ( i grad) ? ? ?
Da je postupio mlako - ne verujem. To nije njegov stil.
Jedino logično rešenje je to da su mu Rusi okrenuli leđa - izdali ga i prepustili zapadu.
Gotovo isto kao što su izdali Srbiju i aminovali bombardovanje...
A ako neko plitkouman misli da su ova dešavanja spontano delo naroda, taj bolje da ovo i ne čita, i nek nastavi da živi u iluziji...

Pa?
Zar zbog toga, ne smem da iznesem svoje misljenje?

Medicinski radnik - a navija za krvoproliće...???

U Džamahiriji sam bio nekoliko puta, zadnji put pre par godina...
Baš u Benghaziju - na periferiji, postoji vojni aerodrom (muasker benina) i velika kasarna, u kojoj su stacionirani i strani vojnici. Najviše je ruskih, pilota, oficira i vojnika. Osim Rusa ima i puno sirijske vojske (odlično obučenih - Francuska vojna škola), i još nekih, uz nekolicinu Srba kao tehničko osoblje.
To je toliko silna armada , koja je ustvari A-jedinica prema Egiptu, koja je mogla da na Gadafijev jedan mig zbriše Benhazi.
E, sad je pitanje, zašto je baš tu Gadafi izgubio prvu bitku ( i grad) ? ? ?
Da je postupio mlako - ne verujem. To nije njegov stil.
Jedino logično rešenje je to da su mu Rusi okrenuli leđa - izdali ga i prepustili zapadu.
Gotovo isto kao što su izdali Srbiju i aminovali bombardovanje... A ako neko plitkouman misli da su ova dešavanja spontano delo naroda, taj bolje da ovo i ne čita, i nek nastavi da živi u iluziji...
Не знам да ли си обавештен, али Јељцин не само да више није на власти, него је умро!

Mislim da ovo nije nikakva izdaja nego narod je bio vecinom na strani revolucionara i cak veci dio Armije je prijesao na strani Libijskog naroda.Libijski narod je snazan i on zeli da skine sa vlasti gadhafija jer Gadhafi je cinio lose stvari i bogatio se na racun naroda.Libijski narod je uvidio da ne moze ovako i on je krenuo u jednu avanturu a tio je revolucija i povratak stare zastave Libijskog kraljevstva i da uspostave demokraciju po tipu Islama.Libija je stoga slobodna i ona ne zeli da se pridruzi Americi nego ona zeli ostati cistom i muslimanskom i da povrati onjaj svoj stari sarm.Libija je jedna lijepa drzava i nije zasluzila da bude pod Gadhafijevom vlascu tako da Libija mora da zna da ne moze vise zivjeti sa Gadhafijevom totalitarnoscu nego zeli zivjeti u jednoj demokratskoj atmosferi i da svaki gradjanin bude legitimno sredstvo biranja Libijskog predsjednika.

EU poziva Libiju da dozvoli ulazak humanitarnih radnika
Politika - Pre sat
BRISEL - Komesar Evropske unije za humanitarnu pomoć Kristalina Georgijeva pozvala je danas Libiju da dozvoli humanitarnim radnicima da uđu u zemlju i izrazila je zabrinutost zbog velikog broja izbeglica sa libijske strane granice sa Tunisom.

"Sve više sam zabrinuta zbog humanitarne situacije sa libijske strane granice", izjavila je Georgijeva nakon što je posetila ovu pograničnu oblast, javio je AFP.

Ona je istakla da je informacija o situaciji u ovoj oblasti malo, da broj onih koji pokušavaju da pređu granicu nije poznat, a da bi njihove potrebe mogle da budu izuzetno velike, dok "ograničen pristup humanitarnim radnicima ugrožava još veći broj ljudi i produžava patnju".

"Pozivam libijske vlasti i one koji kontrolišu delove Libije da dozvole humanitarnim radnicima da uđu u zemlju i olakšaju pristup onima kojima je naša pomoć potrebna", rekla je Georgijeva.

"Humanitarnoj zajednici mora da bude omogućeno da obezbedi pomoć bez ograničavanja i pretnji, u skladu sa humanitarnim principima neutralnosti i nepristrasnosti", naglasila je Georgijeva, ističući da je Evropska komisija spremna da pomogne u pogledu humanitarnih potreba u Libiji.

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) saopštio je danas da je od početka nemira u Libiji, iz zemlje u Tunis pobeglo više od 200.000 ljudi.

Komisija je obećala da će izdvojiti 30 miliona evra pomoći kako bi se za izbeglice u Tunisu obezbedili hrana, ćebad, šatori i lekovi.

Zivjela revolucija!! Bravo za Libijski narod koji zauzima sve gradove Libije.Zivjela zastava Libije koja je najljepsa i divna i cak ima polumjesec i zvijezdu.Libija je jedna slatka drzava tako da ce biti jos sladja kad revolucionari zauzmu cijelu Libiju pa cak i Tripoli.Mislim da je vrijeme da se slome zubi Gadhafiju koji misli da moze bombardirati svoj sopstveni narod.Mislim da je pitanje vremena kad ce Tripoli bit zauzet i mislim da ce to biti zadnja tacka revolucionara koji zele zarko da Libija bude slobodna drzava i drzava za sve muslimane koji su dobri i klanjaju se Allahu.

161989_143613352367548_6634236_n.jpg

Zastava Libije

Ova zastava ima da se vijori u sred Tripolija jer ova zastava mi je draga zbog polumjeseca i zvijezde,

:klap: :klap: :klap:

Gadafi počeo sa kontraofanzivom

Snage lojalne Moameru Gadafiju i njegovi protivnici sukobili su se kod grada Brege na istoku Libije, a položaje protivnika režima su bombardovali i vojni avioni.

Libija-Gadafi-527.jpg

Kako je prenela agencija Asošiejted pres, pozivajući se na izjave svedoka, borbeni avioni bombardovali su univerzitetski kompleks u Bregi oko kojeg su vođene borbe.

Jedan od predstavnika opozicije izjavio je da se snage lojalne Gadafiju nalaze na ulazu u naftnu kompaniju i univerzitet u Bregi, ali je ocenio da su njihove zalihe veoma istrošene i da će opozicija do kraja dana zauzeti te objekte.

Grad Zvara, koji drže pobunjenici, pod stalnim je pritiskom libijskih trupa koje su, prema rečima jednog od stanovnika, ponudile "izbor" vlastima tog mesta: da se predaju, "pa će Gadafi zaboraviti šta se desilo, ili će ih napasti vojnom silom".

U osvojenom gradu Garjanu u planinama Nafuza, vladine trupe su, prema rečima stanovnika, privele oficire koji su prišli pobunjenicima, sačinile liste demonstranata i krenule u potragu za njima.

Pobunjenici su, u međuvremenu, uspeli da odbiju napade na tri grada u okolini Tripolija koja su pod njihovom kontrolom, a to su Misrata, istočno, Zavija zapadno i Zintan južno od Tripolija.

Više stotina ljudi palilo je Gadafijeve "Zelene knjige" u Bengaziju, u znak protesta protiv libijskog predsednika, preneo je Rojters.

Tačan broj poginulih u dosadašnjim sukobima u Libiji nije poznat, jer vlast i opozicija daju oprečne podatke.

"U sukobima je poginulo najviše 150 ljudi", saopštio je Gadafi u obraćanju na nacionalnoj televiziji.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/851400/Napredovanje+Gadafijevih+snaga.html?email=yes

Libija je jedna velika zemlja koja puca od slatkoce i privlacnosti jer to je zemlja muslimana koji zele da zive lijepo i slobodno.Mi muslimani podrzavamjo Libijski narod i njegovu revoluciju trako da smo zeljni da se Libiuja konacno oslobodi diktature i da Libijom zavladea demokracija ali ne obicna demokracija nego Islamska demokracija koja ce biti po mjeri gradjanima Libije.Libija je stoga jedna drzava koja je privlacna muslimanima i koji imaju puno lijepih stvari u drzavi a meni se najvise dopada Libijska pustinjja u kojoj bih mogao da piknikujem i da odmaram se za vikend.na p-rimjer cuvao bih Kamile i volio bih da one budu pored mene i da se suncanm na pustinjskom suncu i da posmatram prirodu.Onda bih klanjao u sred pustinje i bio bih zadovoljan svojom vujerom Islamom.Libija je zato jedna drzava koja mora rijesiti pitanje diktature i koja mora da rascisti sa prosloscu time sto ce se svrgnuti diktator Muamar al Gadhafi koji je vec predugo na vlasti i koji se bogati na racun naroda.Zato Libijski narod zeli da svrgne Gadhafija kako bi se mogle graditi Dzamije i kako bi muslimani mogli da se klanjaju Allahu i da Libijski narod zivi od blagodati koje ima a to je od nafte i da prodaje svoju naftu za pristojnu cijenu.Misli8m da Libija moze zivjeti ugodno i da ima puno novca u drzavnom budzetu.

Jeli bre mujaga,

a bi li ti malo nesto fizićki da radis,

no samo da piknikujes i klanjas, a?

draksson-ov post,svakome ko imali razmislja ai u mnogim prethodnim postovima,jasno je sustinski izneto do znanja argumentovanim cinjenicama da upravo Gadafi,i sprovodi ovako mlaku reakciju,iz razloga sto je coveku ipak sopstveni narod u pitanju i sto je apsolutno svestan upletenosti svetskih mocnika u desavanja.Znaci nije mu cilj,krvoprolice,vec smirenje sopstvenog dela naroda koji je zalutao,u svakom sukobu,oruzanom,neminovno dolazi do zrtava,srecna okolnost je sto su te zrtve u Libiji male i prihvatljive s obzirom na scenario koji se pokusava primeniti u toj drzavi.

Naravno da bih radio.Radio bih u neku naftnu kompaniju koja bi me primila i od koje bih imao novca da zivim.Libijski narod je mali narod i njih ima svega sest miliona tako da se svaki moze zaposliti i da nadje sebi dobar posao ali bih vikendom piknikovao u pustinji i imao bih pored sebe kamilu koja bi mi bila moj pratioc.Inace suncao bih se na pustinjskom suncu a prije toga bih ponuio puno vode kako bih se mogao osvjeziti.Mislim da je izmisljen zivot za mene jer ja volim prirodu i uzivao bih u Libijskoj pustinji.

Sta mislis da budes blizu mene kao obicna gradjanka koja obilazi izloge i koja se ne nada da jedan djecko koji je natjeran od nje da bude Sehid zeli postati u tom trenutku Sehid.Znaci budi pazljiva i nemoj tjerati ljude da budu Sehidi na taj nacin.

Nateran da bude samoubica. Dokaz koliko je bolesna religija. Smrt radikalnom Islamu i smrt pedofiliji!!!

Kako je prenela agencija Asošiejted pres, pozivajući se na izjave svedoka, borbeni avioni bombardovali su univerzitetski kompleks u Bregi oko kojeg su vođene borbe.

Jedan od predstavnika opozicije izjavio je da se snage lojalne Gadafiju nalaze na ulazu u naftnu kompaniju i univerzitet u Bregi, ali je ocenio da su njihove zalihe veoma istrošene i da će opozicija do kraja dana zauzeti te objekte.

Ovo sam i ja procitao da su gadafijeve trupe najpre rasturili teroriste tamo a onda su morali da se povuku iz tog grada zato sto im je ponestalo municije i zaliha, pa zar ne moze vazdusnim mostom da im se dostavi municija, znaci pomocu transportnih aviona i padobrana, ajde jer ima neki vojni analiticar da nam to objasni?

Bil' voljela da budes blizu mene kad budem odlucio da postanem Sehid.Na primjer da budes blizu mene kad budem potegao osigurac?

Inace ja sam musliman i ja sirim ljubav.Islamska ljubav je najbolja i Islam ce pobijediti samo ljubavlju jer jedino Islam moze opstati ikad se ljudi budu vise klanjali i kad budu odlazili cesce u kahvedzinice.Inace ovo sto se dogadja u Libiji je nista jer Libijski narod ce pobijediti i gadhafi nema snase da opstane jer ako ne bude mogao Libijski narod da svrgne Gadhafija onda ce to uciniti Amerika sa svojom vojskom.

Ako,kako govoriš,propagiraš šehidsku ljubav,
sa prstom na alki osigurača,
kakav li si tek kada te obuzme mržnja !??
Verovatno oko pojasa imaš pričvršćenu minijaturnu
atomsku bombu, sa šakom na upaljaču....?

Upoznao sam,tamo nekad,mnogo izvornih muslimana.
Sasvim,neki normalan,krajnje prijateljski nastrojen svet....
A,vi hibridni,pa tako nekontrolisano bujate šehidizmom,vehabizmom,
zukorlićizmom......!?? Za ne verovati !!

Poslednja izmena:
draksson-ov post,svakome ko imali razmislja ai u mnogim prethodnim postovima,jasno je sustinski izneto do znanja argumentovanim cinjenicama da upravo Gadafi,i sprovodi ovako mlaku reakciju,iz razloga sto je coveku ipak sopstveni narod u pitanju i sto je apsolutno svestan upletenosti svetskih mocnika u desavanja.Znaci nije mu cilj,krvoprolice,vec smirenje sopstvenog dela naroda koji je zalutao,u svakom sukobu,oruzanom,neminovno dolazi do zrtava,srecna okolnost je sto su te zrtve u Libiji male i prihvatljive s obzirom na scenario koji se pokusava primeniti u toj drzavi.

To ti kažem,

pukovnik izgleda puno vodi računa da ne pomlati sve teroriste i ostale pobunjenike,

maksimalno gleda da ne troši dzabe municiju na te budale, već da mirno sačeka stranu intervenciju.

Molim te svrati sutra do prvog psihijatra i konsultuj se s njim jer ti nisi cist.Mislim da moras razumijeti da je velika razlika izmedju onih koji se lijece i onih koji to odbijaju i ostaju neizleceni.

Papane, sto da se lecim? Pa jel sam ja taj koji hoces da se digne u vazduh i pobije pritom ko zna koliko ljudi? jjesam li ja taj koje jeebe decu, prodaje sopstveno dete i menja sestru za zenu? Trea da te je sramota...

Ovo sam i ja procitao da su gadafijeve trupe najpre rasturili teroriste tamo a onda su morali da se povuku iz tog grada zato sto im je ponestalo municije i zaliha, pa zar ne moze vazdusnim mostom da im se dostavi municija, znaci pomocu transportnih aviona i padobrana, ajde jer ima neki vojni analiticar da nam to objasni?

Moraš sve ove vesti da uzmeš sa velikom rezervom. Pa i one sa stranih medija.
Na prethodnoj strani je neko dao popis aviona kojima raspolaže libijska vojska...Sasvim neistinito !!!
Lično sam u jednoj vazduhoplovnoj bazi video desetak MIG - 29 i 31...Dakle , veliko je pitanje istinitosti svih vesti koje odande stižu...
I nijednom rečju nisu spomenute ruske i sirijske trupe kojih ima oho-ho...

Znaci ipak grad Zawiyah nije u Gadhafijeve ruke jer je napad odbijen i Gadhafi se podvijenog repa morao vratiti nazad.Inace puno se laze na Libijskoj televiziji i bilo bi vam bolje da pratite djesavanja u Libiji preko Islambosne.

Zar stvarno verujes da krezave islamisticke bande bez ikakve vojne obuke sa puskama mogu da se efektivno suprodstave profesionalnim vojnicima sa tenkovima, avijacijom, artiljerijom? Malo ukljuci mozak - gadafijevim profesionalnim vojnicima najgore sto moze da im se desi je da im ponestane municije i da se zbog toga povuku.
A grad Zawiyah je od danas slobodan ako je verovati Wikipediji, do uvece teroristi su potisnuti do centra grada, gubici terorista su 50 ljudi, dok su gubici gadafijeve vojske samo 2 vojnika, takodje Gadafijeve trupe su zarobile 31 tenk i 19 borbenih oklopnih vozila. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Az_Zawiyah

On March 4, government troops attacked once again bombarding the rebels with mortars, heavy machine guns, anti-aircraft guns and a prolonged artillery barrage. Troops attacked on both sides of the city. In the initial fighting, the rebel forces commander, colonel Hussein Darbouk, was killed along with three more fighters.[10] Later, the casualty toll was raised to "up to 50 dead"[11] and 300 wounded on that day.[12] Two government soldiers were also killed.[13] In the evening, the rebels were pushed back to the central square in Zawiyah, where they were preparing to make a last stand.[14] Government forces claimed to have captured 31 tanks, 19 armored personel carriers and other weapons including rocket-launchers and anti-aircraft guns that were used by the rebels.[15]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back