chuo sam prichu da je slobu u trecem mesecu bombardovanja srj nazvao lichno onaj kreten vesli klark frustriran i besan kao pas mu zapretio tepih bombardovanjem cele srbije i da ce pretvoriti celu srbiju u groblje i vratiti je u kameno doba. e sad, ne znam kolko je to istina, al sloba je navodno upravo zato pristao na kumanovski sporazum
Вероватно су могли, уништавањем електрана главних трафо станица, не баш да нас врате у камено доба, али макар да нас непријатно приблже истом.
Али то би био посао углавном за крстареће ракете.
Израз ,,тепих бомбардовање", је из WW2 и означавао је налет тешких бомбардера(Б-17, Б24, Б29, либератор...)у узастопним формацијама, током којих би се бомбе непрекидно и сукцесивно избацивале из свих авиона.
После WW2 тепих бомбардовање извођено је само у Вијетнаму(у Кореји САД нису имале ваздушно преимућство)и то авионима Б-52 који су већ тада били лоши, тј спори, слабо маневрабилни и са огромним радарским одразом.
Вијетнамци су, са лошијиом ПВО него СРЈ спирили око 1100 Б-52-ојки тако да су се Американци на крају оканули њихове употребе и тепих бомбардовања.
Могу мислити каква кланица би настала да су ти авиони употребљени 1999. са бољим системима ПВО, тако да ми та прича о тепиху изгледа шупља.
Остали типови авиона једноставно нису довољно капацитивни да би извели тепих бомбардовање.