RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da Libijski narod zeli slobodu i demokraciju tako da gadhafi mora da ide sa vlasti jer svijet vise nece priznati Libiju koju vodi Gadhafi.Libijski narod zeli da bude oslobodjen diktature i zeli da vodi politiku nezamjeranja sa svijetom i zeli da bude u dobrim odnosima sa Amerikom.Mislim da Bengazi nece pasti i mislim da ce se borci za slobodu drzati i da nece dozvoliti Gadhafijevim placenicima da zauzmu taj grad jer borci za slobodu zele da se Libija oslobodi i zeli da Libija ode putem demokracije i slobode i dobrim odnosima sa Amerikom koja brine o muslimanima.

Нарочито на блиском Истоку преко Израела, а директно испољава љубав у Сомалији, Ираку, Авганистану...

Mislim da ce Amerika vrlo brzo odluciti da krene u vojnu intervenciju jer Amerika zeli da sto prije preko UNa overi pravo na vojnu intervenciju.Gadhafi vise nije priznat od Zapada i oni ga vise nece tako da ce na sve nacine da se Amerika potrudi da UN dozvoli vojnu intervenciju i da silom skine sa polozaja Gadhafija koji vise nema povjerenje vecine svog naroda.Nema sta Gadghafi da misli sta je propustio.Sve je vec receno od bivse tjelohraniteljke Azize koja je izjavila na koji nacin se Gadhafi ponasao i na koji nacin su se ponasale Gadhafijeve tjelohraniteljke.Mislim da svako njormalan ne zeli vidjeti Gadhafija na celu Libije i da vecina Libijica zeli demokraciju i zeli smjenu Gadhafija kao i sudjenje Gadhafiju zbog ratnih zlocina.

Mislim da u slucaju intervencije Amerike bi se narod oslobodio Gadhafijevog rezima a cisto sumnjam da bi se Amerika mijesala u unutarnje stvari Libije koja bi zeljela da uvede Islamski sistem i proglasi Islamsku drzavu jer Amerika zeli od Libije samo povjerenje i savez sa kojim bi Amerika mogla uzimati po jeftinoj cijeni naftu i da bude saveznik Americki bas kao sto je to Saudijska Arabija.Mislim da Libija treba postati Islamskom drzavom i da l;judi pocnu klanjati na livadi u pustinji i na ulici kako bi se moglo vidjeti odmah na prvi pogled da je Libija islamska drzava koja je rascistila sa Gadhafijem koji je gusio narod svojom diktaturom.

Лазански у Либији: Снаге Гадафија крећу на исток

Триполи – Триполи ноћу из авиона блешти, сви путеви, куће и базени осветљени су, на фудбалском стадиону рефлектори упаљени, а фудбалера нема. Наш авио-превозник „Јат” има редовну линију за Триполи, авион практично празан, аеродромско особље, Либијци, врло је љубазно, цене то што наша компанија није обуставила летове.

„Знате, када је НАТО бомбардовао Југославију 1999. године ми смо примили четири ’Јатова’ авиона и све време их овде чували потпуно бесплатно”, каже ми Јусуф Рахман, један од менаџера на аеродрому. У аеродромској згради нема гужве, изван зграде право шаторско насеље Африканаца који чекају авионе својих држава да би се евакуисали. Полицијска контрола на изласку на аутопут, који води од аеродрома до Триполија, врло је дискретна. Нема ни тенкова ни оклопних транспортера.

Догађаји у Либији заправо су врло тешко објашњиви. Прво се мислило да оно што се догодило у Тунису и Египту није могуће да се догоди и у Либији. Но, када је почела побуна против пуковника Гадафија, многи су мислили да ће он брзо сићи са власти, да ће га домино ефекат срушити за десетак дана. Али у Либији нема средње класе, има сиромашних, али нема гладних. Овде нема ни политичких странака, нема институционалне опозиције каква постоји у Тунису и у Египту,.

Ипак, званични Триполи је нека два месеца пре ових догађаја упозоравао да две ТВ станице, Ал Џазира и Ал Арабија, воде форсирану медијску кампању против режима пуковника Гадафија. Либијци овде кажу да је све јасно ако се зна који и чији капитал стоји иза тих телевизија. Посебно је догађаје у Либији подстицала ТВ Ал Џазира извештавајући о „тешким борбама у Триполију”.

Прошао сам јутрос градом, нема никаквих трагова тешких борби. Триполи је миран и осунчан град, петак је овде нерадан дан и само је рибља пијаца, смештена уз градску луку, пуна купаца и продаваца. Једна полицијска станица, близу Зеленог трга, која је била спаљена, сада се убрзано кречи. Фонтане раде, саобраћајци на раскрсницама седе у својим аутомобилима. Ниједан пуцањ се не чује.

Пуковник Гадафи је, очигледно, консолидовао ситуацију у западном делу Либије. Владине снаге заузеле су пре три дана град Завија, око 50 километара западно од Триполија. Овде су побуњеници на почетку отели двадесетак тенкова из једне касарне и на ултиматум Гадафијевих снага да се проблем мирно реши, да се избегну борбе и да положе оружје нису пристали. Преговори око Завије трајали су седам дана и после тога су у уличним борбама јединице пуковника Гадафија савладале побуњенике.

Град Мисурата, на западу земље, такође је под контролом владиних снага, а од јуче је под контролу пуковника Гадафија враћен и град и лука Рас Лануф, око 650 километара источно од престонице. Рас Лануф је стратешки важан град, јер је овде центар хемијске индустрије, овде су рафинерије и једно од чворишта нафтовода. Град Брега, 750 километара од Триполија, још је под контролом побуњеника, као и Бенгази.

На војном плану снаге пуковника Гадафија полако напредују ка истоку државе. Растојања између Триполија и градова на истоку велика су, Гадафијевим трупама треба времена да се прикупе у том подручју, јер један оклопни батаљон већ на почетку побуне је прешао на страну демонстраната.

Могло би се рећи да пуковник Гадафи примењује врло лукаву стратегију, не жури да нападне градове које држе побуњеници, не користи целокупну оружану силу, доста опрезно и дозирано користи авијацију.

Побуњеници све своје снаге држе дуж путева или непосредно уз њих, тако да авијацији пуковника Гадафија није проблем да их у једном јачем ваздушном налету десеткује.

Гадафи то избегава, јер је свестан да НАТО и САД мотре сваки његов корак, да се само чека „прекомерна употреба силе” да би алијанса војно и директно интервенисала.

Запад не сматра да се војном интервенцијом може сматрати улазак три холандска маринца са хеликоптером дубоко ушао у територију Либије, нити појављивање десеточланог тима британског САС-а, који су сељаци у околини Бенгазија моткама премлатили.

Либијци у Триполију тврде да је у подручју Бенгазија већ око 70 британских инструктора који помажу побуњеницима. Телевизија је овде приказала и сандуке са оружјем које је опозицији стигло из Катара.

Либијска телевизија емитовала је неколико пута и прислушкиване и снимљене телефонске разговоре америчког и британског амбасадора са вођама опозиције у Бенгазију. Две екселенције питају побуњенике како да им помогну и шта им треба. Иначе, те две екселенције већ су раније напустиле Триполи.

ПОЛИТИКА 12 Март

Ове САС-овце бре млати ко стигне...прво македонски конобари а сад и либијски бедуини :hahaha::hahaha::hahaha: Пропала Енглеска...види се то на сваком кораку :hahaha:

Боро... Мислим да је време да Гаучоси коначно крену на Малвине :per::per::per:

Mi muslimani moramo da shvatimo da je Amerika super sila i da ona treba biti postovana od strane muslimana.Da bi mi muslimani uspjeli da izidjemo iz krize mi moramo da sluzimo Americi kako bi nam ona dala puno dobrih stvari za razvoj i kako bi se islamske zemlje razvile u jedne viusoko razvijene zemlje jer kad si u savezu sa Amerikom onda Amerika daje sakom i kapom.Vidi samo sta je Amerika ucinila od Turske koja ima visok standard zivota.Zato mi treba da shvatimo da se mora slusati Amerika i da Amerika moze da nam pomogne da izdejstvujemo dobar zivot muslimana u Srbiji, Rusiji, Indiji i Kini.Amerika nam moze pomoci da budemo jedinstveniji i da gradimo nase drzave na jedan lijep nacin.

Француска попила санкције од Либије...педераш Гвидо Вестервеле се извињава Гадафију...неће вели немачки фармери попут француских сипати ЕУ у тракторе уместо нафте :hahaha::hahaha::hahaha:

Саркози усамљен у нападима на Либију

Председник Француске Никола Саркози изјавио је раније да либијски вођа Гадафи мора да оде са власти, и навео да је за Европску унију сада Либијски национални савет легитимни политички представник либијског народа.
Саркози је рекао да су Париз и Лондон спремни за ваздушне ударе на Гадафијеве снаге уколико он употреби авијацију или хемијско оружје против народа. Таквој акцији би требало да претходе дозвола УН, сагласност Арапаске лиге и захтев либијске опозиције, рекао је Саркоз
Лидери других чланица ЕУ не деле Саркозијево мишљење.
"Мислим да ЕУ има другу улогу, а то је дијалог, како би се подржали демократија и развој", изјавио је шведски премијер Фредрик Рајнфелд.
Берлин се још раније оградио од ставова Париза: "Не желимо да будемо увучени у рат у Северној Африци", изјавио је у четвртак немачки шеф дипломатије Гвидо Вестервеле.

хехехе... док му жену кара ко стигне овај и даље изиграва кловна

...:think: Ову Карлу изгледа нисам још само ја креснуо....али не мари...одавно је пребацила двадесету...ипак више ми лежи опција тинси

ВЕСТИ ОНЛАЈН

Mi muslimani moramo da shvatimo da je Amerika super sila i da ona treba biti postovana od strane muslimana.Da bi mi muslimani uspjeli da izidjemo iz krize mi moramo da sluzimo Americi kako bi nam ona dala puno dobrih stvari za razvoj i kako bi se islamske zemlje razvile u jedne viusoko razvijene zemlje jer kad si u savezu sa Amerikom onda Amerika daje sakom i kapom.Vidi samo sta je Amerika ucinila od Turske koja ima visok standard zivota.Zato mi treba da shvatimo da se mora slusati Amerika i da Amerika moze da nam pomogne da izdejstvujemo dobar zivot muslimana u Srbiji, Rusiji, Indiji i Kini.Amerika nam moze pomoci da budemo jedinstveniji i da gradimo nase drzave na jedan lijep nacin.

Ајде будалино осунећена одјеби више са тим усраним муслиманским рикањем. Да вас не знам из Босне и колико вам је требало хашиша да би се покренули из ровова па да ти повјерујем у муслимански фанатизам и занос у вјери. Колико смо вас послали Алаху надрогираних скотова, а колко смо вам дроге из Саудисјке Арабије проналазили по траншеама послије заузимања то је прича за себе...тако да то мукање о вашем јунаштву можеш окачити краљу Абдулаху ал Сауду о киту.

Једном ријечју све што вас може покренути на акцију је хемијски стимуланс у виду дроге...иначе сте обичне смрдљиве лојаве бабетине, вјера вам је лажна као и све што радите.

Дакле педофил Муахмед + дрога + будалетине попут тебе чине ислам...

Ајде будалино осунећена одјеби више са тим усраним муслиманским рикањем. Да вас не знам из Босне и колико вам је требало хашиша да би се покренули из ровова па да ти повјерујем у муслимански фанатизам и занос у вјери. Колико смо вас послали Алаху надрогираних скотова, а колко смо вам дроге из Саудисјке Арабије проналазили по траншеама послије заузимања то је прича за себе...тако да то мукање о вашем јунаштву можеш окачити краљу Абдулаху ал Сауду о киту.

Једном ријечју све што вас може покренути на акцију је хемијски стимуланс у виду дроге...иначе сте обичне смрдљиве лојаве бабетине, вјера вам је лажна као и све што радите.

Дакле педофил Муахмед + дрога + будалетине попут тебе чине ислам...

Zaboravio si ljubav prema Americkoj masnoj i debeloj kiti i ispustanje sjemene tekucine u gace.

Gejts: Iran nastoji da iskoristi nemire na Bliskom istoku
Blic - Pre sat i 25 minuta
MANAMA - Američki ministar odbrane Robert Gejts izrazio je danas uverenje da su lideri u Bahreinu ozbiljno shvatili proteste u toj zemlji, ali i da je potrebno brzo delovati kako Iran ne bi mogao da iskoristi trenutnu nestabilnost. Robert Gejts i bahreinski princ Salman bin Hamad al Kalifa

Gejts je novinarima na povratku u Sjedinjene Američke Države u avionu rekao da je tražio od vođa u Bahreinu, gde je baza američke 5. flote, da krizu sagledaju kao šansu da pokažu drugim arapskim državama kako je moguće uspešno izvesti promene u zemlji.

On je dodao da nema mnogo vremena pošto je Iran zainteresovan da iskoristi nemire.

"Nemamo pokazatelje koji sugrišu da je Iran podstako neke od ovih narodnih revolucija ili demonstracija širom regiona, ali postoje jasni pokazatelji da kako se ovaj proces produžava, posebno u Bahreinu, Iran traži načine da ga iskoristi i stvori probleme", rekao je Gejts.

Beta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back