RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kostpahox3.jpg

..је ли се то они држе за руке:zper:

@тема

Не верујем у те "извештаје" са терена, а искрено се надам
да ће Гадафи са олошем да изађе на крај.
Верујем да ће да буде паметнији од Слобе (оне кобне 2000те) и да ће да
одвоји жито од кукоља и кукољ да СПРЖИ!!!

.(има ли ових Отпораша и тамо,...чини ми се да они још нису
отплатили кредит који су добили 2000те....)

.

SAD polako ruse sekularne rezime koji ce ustupiti mesto fundamentalistickim. Na taj nacin pripremaju teren za buduci sukob svetskih razmera. Citava muslimanska civilizacija ce nestati u paklu nuklearnog rata. Meni je tih ljudi iskreno zao. Oni nemaju pojma kako njima manipulisu. Takodje se bojim da kad to sranje nadodje da ga mi necemo izbeci i da cemo biti umesani u sve to. Ja sam vec vise puta govorio da sve nepravde koje su Srbi pretrpeli poslednjih godina mogu lako da se upotrebe da 'naostre' Srbe za neki buduci sukob sa muslimanima u kojem ce doci do stvarnog pokolja muslimana, a ne fiktivnog poput onog u Srebrenici ili na Kosovu. Naravno pitanje je i da li cemo i mi ili bilo ko drugi ista bolje proci.

Poslednja izmena:
Све иде ка томе да се формира један лепи и слатки арапски калифат који ће угрожавати Европу, па би европа требала да замоли америчке добротворе да притекну у помоћ са својих шест флота и 11 носача авона, а амерички добротвори ће заузврат тражити евроспке комапаније и вазлни однос.

Или је то варијанта или неки општеарапски јуриш на Израел којем би добра Америка помогла и заузела афричке и блискоисточне ресурсе.

Ко зна шта се мозговима империје врзма по глави...

Dobra analiza - samo jedna ispravka , i Izrael je zrtvovan . A Kina ulazi u probleme sa energentima - jer jos uvek nije izgradjena dovoljnna propusnost gasovoda i naftovoda izmedju Rusije i Kine ... i nece se moci izgraditi za minimum nekoliko godina ... I ,, Gazprom ,, ima milijarde ulozene u Libiju ...

Ako se naprave blokade i aktiviraju neidentifikovani ,, pirati ,, kroz Ormuz i Maljski tesnac najveci svetski transportni putevi za energente bice ugrozeni , a po potrebi i blokirani . A vec sam postavljao podatke da je tokom prosle dve godine Amerika najveci deo uvoza nafte prebacila na Kanadu , Meksiko , Venecujelu i Juznu Ameriku , zatim na izvorista sa zapada Afrike , Rusiju i Arabiju ... EU to nije uradila ...

A Somalijski ,, pirati ,, pokazuju da su vec spremni .

78929107.jpg

http://oko-planet.su/politik/politikday/60985-chto-proishodit-v-shtate-viskonsin.html тут чуть ниже есть и видео Russia Today с места событий.

http://pik.tv/ru/news/story/na-ulici-viskonsina-vishlo-70-tis-chelovek

http://oko-planet.su/politik/politikday/60985-chto-proishodit-v-shtate-viskonsin.html

I da ne zaboravimo glavni grad Viskonsina ,koji se polako pretvara u Tripoli ..

Dal nesto povezuju ove dogadjaje ?? :think:

4d616eb725041.image.jpg

4d616c4d383f1.image.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da nisi u pravu jer dolaskom legalno izabranih ljudi na vlast Islamske drzave dobijaju na slobodi i time se jaca drzavni kadar tih zemalja tako da Amerika ne moze da vjedri i oblaci nego morat ce razgovarati sa muslimanima ravnopravno.Dugo se pricalo kako Amerikanci izrabljuju muslimane i naftu a ovako ce muslimani imati kontrolu nad svojim prirodnim resursima i moci ce da raspolazu na jedan pravilan nacin svojom imovinom.Amerikanci nemaju racuna da zarate jer prijesli su dosta ratova i ti ratovi su izmorili Amerikance tako da jedini oslonac Amerike je Izrael koji samo posmatra sta se djesava oko njega.Isto tako samo postavljanje vetoa Amerike nad sirenjem Zidovskih naselja je potpirilo stratsi kod muslimana da je potrijebna promijena na vrhu Islamskih drzava.

Najnovije vesti (Paganko brži od CNN-a :mrgreen:)

Benghazi je u potpunosti u rukama pobunjenika.
Velika grupa naoružanih pobunjenika se kreće ka Tripoliju
Jutros oko 5 časova, u Derni je načinjena zaseda u kojoj je uhvaćeno Gadafijevih 25 plaćenika. Ostali su se razbežali.

hmmmmm, a da ti naoruzani pobinjenici nemaju slucajno madjarske kalasnjikove? malo cudno da je narod naoruzan u zemlji u kojoj vlada totalitarizam vec 40 godina.
ocigledno da ih je neko izvan libije naoruzao a taj neko sigurno nije adnan kasogi vec neko ko drzi sve konce u rukama i koj je ceo ovaj aufstand organizovao......boze, ko li je to?

Како моћ САД лагано попушта, нормална су превирања. Неко мора да испуни тај вакум. Е сад, да ли ће то бити Мингови фундаменталисти/традиционалисти или неки блажи систем, видећемо. У сваком случају, САД нема више снаге да одржава све те режиме.

Или је то варијанта или неки општеарапски јуриш на Израел којем би добра Америка помогла и заузела афричке и блискоисточне ресурсе.

Ко зна шта се мозговима империје врзма по глави...
А зашто све мора да буде нека светска завера. Можда Американци једноставно не знају шта их је снашло

hmmmmm, a da ti naoruzani pobinjenici nemaju slucajno madjarske kalasnjikove? malo cudno da je narod naoruzan u zemlji u kojoj vlada totalitarizam vec 40 godina.
ocigledno da ih je neko izvan libije naoruzao a taj neko sigurno nije adnan kasogi vec neko ko drzi sve konce u rukama i koj je ceo ovaj aufstand organizovao......boze, ko li je to?
Да, стварно, Боже, ко ли је то?
:zper:

Ја само видим, да се овоме радују разни попут Б92...

А, сад, чији ли су они гласноговорници...?
:mrgreen:

Sta god da je bilo do ovog sranja, sta god da je Gadafi kao "benevolentni diktator" uradio za zemlju i ljude, to je potro u zadnjih nekoliko dana. Bombardovanje nenaoruzanih ljudi koji protestuju uz pomoc jurisne avijacije i snajperisanje posle toga je karta u jednom pravcu za Tribunal.

Jurice njega sad po celom svetu gore neko Ratka :per:

Daleko sam od b92
ali ne mogu da podrzavam nekog ko ubija svoje stanovnistvo kao pse
као човек и хришћанин... Лично. Не подржавам ни ја никога ко убија...

Али, опет кажем, како год на први поглед звучало, ради далекосежних последица, и принципа, уистину, некад морам , ако не подржати, а оно, стиснути зубе и прогутати такве ствари. Јер, зар не видиш да смену Гадафија подржавају исламски фундаменталисти, пример овде на форуму Минго?

А исламски фундаменталисти стоје и иза злочина над Србима, то добро знамо, зар не?

Гадафијева Либија је пријатељ Србије, није признала тзв "Косово".

SAD polako ruse sekularne rezime koji ce ustupiti mesto fundamentalistickim. Na taj nacin pripremaju teren za buduci sukob svetskih razmera. Citava muslimanska civilizacija ce nestati u paklu nuklearnog rata. Meni je tih ljudi iskreno zao. Oni nemaju pojma kako njima manipulisu. Takodje se bojim da kad to sranje nadodje da ga mi necemo izbeci i da cemo biti umesani u sve to. Ja sam vec vise puta govorio da sve nepravde koje su Srbi pretrpeli poslednjih godina mogu lako da se upotrebe da 'naostre' Srbe za neki buduci sukob sa muslimanima u kojem ce doci do stvarnog pokolja muslimana, a ne fiktivnog poput onog u Srebrenici ili na Kosovu. Naravno pitanje je i da li cemo i mi ili bilo ko drugi ista bolje proci.

tamo ne moze da se uspostavi rezim bez diktature, pokusali su sa demokratijema nije uspjelo. njima, ocigledno vise odgovara haos, zasto je to tako-nemam pojma, ali za Izrael je mnogo gore ovo stanje.

u svakom slucaju ovo pokazuje koliko je CIA mocna organizacija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back