RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Lazes kraguj..bobilizacija je obustavljena u KG....jA SAM REZERNI OFICIR I BIO SAM U RATU..IMAO SAM PODATKE O ODZIVU..Kosovore u KG zovu 'sipteri' mrze ih a dokaz da Djokovicu nisu dali teren govori u prilog..Budi iskren....

Svuda njih tako zovu,ili barem cesto. Djokovicu nije dat teren iz sasvim desetih razloga ( i havala Bogu da nije) a ne
zato sto su njegovi sa Kosova.

Kraguj prica o mobilizaciji i nekih 117 vojnika. Pa koliko stanovnika ima Kragujevac?
Ili je Kraguj iz nekog sela pored Kragujevca?

Lazes kraguj..bobilizacija je obustavljena u KG....jA SAM REZERNI OFICIR I BIO SAM U RATU..IMAO SAM PODATKE O ODZIVU..Kosovore u KG zovu 'sipteri' mrze ih a dokaz da Djokovicu nisu dali teren govori u prilog..Budi iskren....

ово горе што написа сачувај за виђење па ми то тад реци официру у резерви......ал ћу ипак да ти одговорим......значи понављам сви људи из града......из града а да су генерације 68...69.....70.....71......72.......73.......су се одазвали на позив државе.......е сад ти официрчићу дај те податке па да се и ја упознам са тим....и остали.....у крагујевцу у којем живи преко 250000 људи има око 24000 крагујевчана тако да мораш да правиш разлику између крагујевчана и оних који су рођени у крагујевцу.......тачно је и да постоји једна доза нетрпљивости између оних који су дошли пре и ових који су дошли касније у крагујевац.......то је тачно........ и за ђоковића да ти одговорим......али искрено......ево му ***** што ће да добије парк да прави себи сефте.....толико локација има у кг да може да бира а он оће оно што су крагујевчани направили.......парк......оће али сутра

Svuda njih tako zovu,ili barem cesto. Djokovicu nije dat teren iz sasvim desetih razloga ( i havala Bogu da nije) a ne
zato sto su njegovi sa Kosova.

Kraguj prica o mobilizaciji i nekih 117 vojnika. Pa koliko stanovnika ima Kragujevac?
Ili je Kraguj iz nekog sela pored Kragujevca?

видиш у војсци постоје више видова војних формација и свака броји одређени број војника......али ко те ебе тако глупу да ти било ко шта пише и објашњава

14.42 - Нови рок за предају Сирта - побуњеници дали Гадафијевим снагама још седам дана.:eek:

ma nije, to je novi rok za NATO, ne smeju pacovi da mrdno dok nato ne izbombarduje kako njima treba, do sada nisu mnogo uradili pa heroji hoce da budu humanitarni. Pa ko je lud da ih pusti u Sirt da pokradu sve, od koga hoce da oslobode narod u Sirtu, od sebe samih, ludilo opste.

Он и јесте диктатор, пошто влада 42 године без избора, и шаље авијацију на сопствене градове.

Краде милијарде на рачуне у мрској Европи, док 40% Либије умире од глади

pa ti stvarno nisi normalna, gde si cula za 40% gladnih, pitao sam te vec jednom, misli bre malo svojom glavom, nisu li ti valjda toliko isprali mozak (to je ono sto ljudi obicno imaju u lobanji)

Da se razumemo: Ja sam protiv bilo kakvih vojnih intervencija sa strane,bilo kakva mesanja u unutrasnje stvari jedne drzave.

Znaci trebalo ih je pustiti (kao ove u Tunisu,Egiptu, ili kako vidimo u Siriji ginu svaki dan ljudi, a stizu samo mlaka upozorenja iz UNO)
i neka pobedi ko je jaci,ko jer izdrzljiviji. Ja , ali niko od nas i ne zna zapravo pravi razlog tih pobuna. Mozda je Francuska ( izgleda da
je i stvarno) finansirala , a li i podbadala te pobunjenike, doturala mim oruzje da obore Gadafija.
Kao prvo, takozvane revolucije u Tunisu, Egiptu, Jemenu sada u Siriji su bili orkestrirani nemiri i planovi Zapada o rušenju režima u zemljama Severne Afrike i Bliskog istoka. Zapad je proteklih meseci od tog regiona napravio ruševine, u slučaju Libije i u bukvalnom smislu, mirne živote ljudi, onih koji su preživeli, pretvorio u noćne more a svoje građane, koji su, makar formalno glasali za aktuelne vlade, uvukao u još jednu seriju zločina.

Kao drugo, što se tiče Libije i Gadafija, deset puta sam pisao ko su zaista ti pobunjenici? Ponoviću opet, jer si ti u nekom od predhodnih postava povukla paralelu između Gadafija i pobunjenika tj. kako je on došao revolucijom na vlast pa mogu i oni. Istorija Gadafijeve vladavine je jako bitna za celu ovu priču. Pre svega, Gadafi je sa malom grupom mlađih oficira u beskrvnom državnom udaru zbacio libijskog kralja Idrisa. Dakle nije bilo ubijanja. Kada je došao na vlast, odmah je dobio pretnje smrću i to od strane monarhista, izraelskog Mosada, palestinskih organizacija, saudijske tajne službe, Nacionalnog fronta spasa Libije britanske tajne službe, Amerike a najozbiljnije od svega: islamističke libijske borbene grupacije srodne Al Kaidi, poznate pod imenom Al DŽama`a al-Islamija Al-Mukatila bi-Libia Gadafi je na to reagovao brutalno, proterujući, ili ubijajući one koji bili protiv njega.

U cilju zbacivanja sa vlasti Gadafija Izrael i SAD su obučavali antilibijske pobunjenike u nizu zapadnih i centralnoafričkih država. Pariski “Poverljivi afrički bilten“ (African Confidential newsletter) je 5. januara 1989. objavio da su SAD i u Izraelu, Čadu i drugim susednim državama osnovali niz baza za obuku 2.000 libijskih pobunjenika koje je zarobila vojska Čada. Ta grupa, nazvana Nacionalni front za spasavanje Libije. Nacionalni front za spasavanje Libije“ (FNSL) je bio deo Nacionalne konferencije libijske opozicije (National Conference for the Libyan Opposition) koja je održana 2005. u Londonu, a britanska finansijska sredstva su korišćena za podršku kako njega, tako i drugih `opozicija` u Libiji. FNSL je u SAD održao svoj nacionalni kongres jula 2007. FNSL je naoružana milicija, njen sponzor je SAD, a sastoji se uglavnom od ljudi poreklom iz Libije, iz plemena koja su protiv Gadafija.

Svakako najekstremnija grupa je Al DŽama'a al-Islamija Al-Mukatila bi-Libia (Libyan Islamic Fighting Group, LIFG). Njihov najznačajniji napad se dogodio 1996, kada su pokušali da ubiju Gadafija. Članovi LIFG, su ubacili bombu pod Gadafijevu motorizovanu kolonu. Ta grupa je vršila iz svojih planinskih baza i gerilske napade na vladine snage bezbednosti. Obaveštajni podaci kažu da su lideri te grupe članovi takozvane Al Kaide da bi vodili džihad protiv libijskih, i interesa Zapada širom sveta. Relativno nedavno, zapravo 2004 godine, tadašnji direktor CIA, DŽordž Tenet je posvedočio pred kongresnim obaveštajnim komitetom da je jedna od najneposrednijih pretnji sigurnosti SAD potiče od manjih ekstremističkih grupa sunita, koji koriste veze sa Al Kaidom. U njihove redove spada LIFG. LIFG je formiran tokom 1990-tih u Avganistanu.

Ono što je isto tako jako bitno u celoj priči oko Libije i terorista iz organizacije LIFG. U Bengaziju su još 1995 izbili neredi tj. teški okršaji Gadafijevih snaga bezbednosti i islamističke gerile uz stotine ubijenih na obema stranama. LIFG je tada zvanično oglasio svoje postojanje. Posle više nedelja intenzivnih borbi lideri grupe su pobegli iz Libije i dobili politički azil u V. Britaniji. Umešanost britanske vlade u kampanju LIFG protiv Gadafija je bila očigledna jer je sledeća veliku operaciju LIFG: neuspeo pokušaj ubistva Gadafija u februaru 1996, u kome je poginulo nekoliko njegovih telohranitelja, bila finansirana od strane britanske obaveštajne službe, sa svotom od 160.000 dolara. To je izneo bivši funkcioner MI5, Dejvid Šajler. Plus je Britanija omogućila LIFG da na njenoj teritoriji formira bazu za logističku podršku i sakupljanje sredstava....

• Podržavam
Reactions: 27E

Ja sam protiv bilo kakvih vojnih intervencija sa strane,bilo kakva mesanja u unutrasnje stvari jedne drzave.

Znaci trebalo ih je pustiti i neka pobedi ko je jaci,ko je izdrzljiviji.
To nije u redu, treba intervenisati spolja

Ne može se davati blanko ček vladaru da maltretira koga hoće, pod izgovorom unutrašnjih stvari™.

Trebalo bi napasti Nusayri rukovodstvo u Siriji, kao i Huga Čaveza u Venecueli.

laki, hvala na info i analitickom pisanju

ove murte ne vredi obrazovati. sutra ce oni kao libijski pobunjenici, to ti je bistro ko boza

inace drugar mi je bio u libiji dva puta za zadnje tri godine. a ja sam bio davno. sve se zna

ma nije, to je novi rok za NATO, ne smeju pacovi da mrdno dok nato ne izbombarduje kako njima treba, do sada nisu mnogo uradili pa heroji hoce da budu humanitarni. Pa ko je lud da ih pusti u Sirt da pokradu sve, od koga hoce da oslobode narod u Sirtu, od sebe samih, ludilo opste.

Нажалост ниси у праву :( Да је то у питању, кад тад би дошла до изражаја храброст Либијаца ! Пацовчине су пресекле довод воде, гаса, струје, хране и чекају да поносни Либијци почну умирати од жеђи и глади :( Стварно су мученици, данас правда не станује на овој адреси, тј. на поштанском броју за земљу :sad2:

Sad, zasto Venecuelu,bas mi nije jasno, ali recimo Iran i Kinu:))
Еботе, чиме вам испирају мозак у тој Германији???
Дакле, из интервјуа једног од кинеских генерала Американцима приликом прве посете икада претседника САД (Ричард Никсон) Кини 1972. године!
Новинарка( у даљем тексту ,,Н") и генерал(,,Г"):
-Н: Ако се САД и Кина сукобе око Тајвана хоће ли Кина применити нуклеарно оружје?
-Г: Да!
-Н: Али то ће довести до нуклеарног рата и мноштва мртвих!
-Г: Несумњиво.
-Н. И колико ће по вама бити губитака на обе стране?
-Г: По око 200М!
-Н: У реду, а шта даље, после тога?
-Г: ?!?
-Н:Па како ће се рат доцније одвијати?
-Г: Госпођо вас има 200М!!!!
:bye:

Дакле, из интервјуа једног од кинеских генерала Американцима приликом прве посете икада претседника САД (Ричард Никсон) Кини 1972. године!
-Н: Ако се САД и Кина сукобе око Тајвана хоће ли Кина применити нуклеарно оружје?

:cepanje:
:ok:

Da se razumemo: Ja sam protiv bilo kakvih vojnih intervencija sa strane,bilo kakva mesanja u unutrasnje stvari jedne drzave.

Znaci trebalo ih je pustiti (kao ove u Tunisu,Egiptu, ili kako vidimo u Siriji ginu svaki dan ljudi, a stizu samo mlaka upozorenja iz UNO)
i neka pobedi ko je jaci,ko jer izdrzljiviji. Ja , ali niko od nas i ne zna zapravo pravi razlog tih pobuna. Mozda je Francuska ( izgleda da
je i stvarno) finansirala , a li i podbadala te pobunjenike, doturala mim oruzje da obore Gadafija.

Pročitaj članak.Link je na ovoj strani dao "okooki".
Ako to uradiš,sve će ti biti kristalno jasno.
Svaka će nedoumica nestati !

HAHAHAHAHA:))))

Kao prvo, takozvane revolucije u Tunisu, Egiptu, Jemenu sada u Siriji su bili orkestrirani nemiri i planovi Zapada o rušenju režima u zemljama Severne Afrike i Bliskog istoka. Zapad je proteklih meseci od tog regiona napravio ruševine, u slučaju Libije i u bukvalnom smislu, mirne živote ljudi, onih koji su preživeli, pretvorio u noćne more a svoje građane, koji su, makar formalno glasali za aktuelne vlade, uvukao u još jednu seriju zločina.

....

Kao sto znamo u Tunisu nije bilo tako,a tamo je pocelo, a Tunis nema ni naftu Tunis je za razliku od Libije siromasna zemlja, ali je taj
Ben Ali uspeo da zgrne silna bogatstva koja se mere u milijardama dolarama, usput i tovare zlata,dragog kamenja.

Kako ce se stvari razvijati u Egiptu, to ne znamo, svakako da progoni Kopta ne slute na dobro i svakako da u egipatskoj ervoluciji
islamski fundametalisti igraju veliku ulogu. Mubarak je odgovarao Izraelu kao pouzdan partner i ne samo Izraelu nego celom Zapadu.

Ovo sa LIbijom ( objasnjenje,clanak koji si da) savrseno pije vodu i logicno je pri cemu bih ja da ipa kazem da je Gadafi
zadnjih godina prolupao, najvaznija su mu bila nekakva kurcenja sa Berluskonijem i Sarkozijem, kao da ga se nije ticalo sta se sprema.
Osim toga nije ni razmisljao sta sa Libijom ako i kada on "iznemogne" ili umre.

U Siriji svaki dan ginu ljudi, obicni ljudi, njih niko ne moze da stavi u kos sa nekim stranim placenicima, radi se zaista
o gradjanima Sirije. Situacija u Siriji nikako ne pogoduje Izraelu jer je i taj Asad bio pouzdan partner, a ne zna
se ko ce doci posle njega, a izvesko je da ce biti opet neki islamisti.

o tome ja pricam

nato se ponasa kao zivotinja iz dzungle, a ne kao vojska najcivilizovanijih zemalja

nece proci dugo krenuce milioni vojnika, reka bez kraja. ako se budu ponasali prema nato kao nato prema nama - ode divlji zapada u istoriju razbucanih imperija

ODGORICA - Helikopter Vojske Crne Gore srušio se danas u rejonu poluostrva Luštica, kod Herceg Novog, a u udesu su poginula tri člana posade, izjavio je crnogorski ministar odbrane Boro Vučinić.

On je rekao da su u udesu helikoptera "gazela" stradali piloti - potpukovnik Delhadin Šahbaz (45) i major Ivan Obradović (36), kao i mehaničar stariji vodnik Vidoje Tomić (36).

Vučinić je, na vanrednoj konferenciji za novinare, kazao da se vojni helikopter nalazio na redovnom zadatku obuke.

U toku je utvrđivanje okolnosti pod kojima se dogodio pad helikoptera.

"Zato molim da se sačekaju konačni rezultati istrage" , rekao je Vučinić i, posle obraćanja novinarima, otišao na mesto udesa vojnog helikoptera.

da ovi nisu stradali u avganistanu? ili libiji? ne bi me cudilo

NATO u Libiji ratovao zbog nafte"
Izvor: B92, Beta, Tanjug

Brisel -- Rat u Libiji je strateški zaokret za NATO, čiji će fokus interesovanja ubuduće biti usredsređen na obezbeđivanje gasa i nafte za Zapad.

Intervencija u Libiji, dodao je Rogozin, bila je legitimna jer je bila usmerena na zaštitu civila, ali je njen istinski cilj bio pristup libijskoj nafti.
I
Dmitrij Rogozin, ruski izaslanik pri NATO-u, kaže da se glavni interesi alijanse sada pomeraju ka naftom bogatim zemljama severne Afrike i Bliskog istoka a okreću od ekspanzije na istok.

Još uvek zvanični libijski lider Muamer Gadafi, koji je obratio javnosti na 42. godišnjicu preuzimanja vlasti putem sirijske televizijske stanice, kaže da će njegove pristalice nastaviti borbu i optužuje NATO da pokušava da zauzme Libiju i ukrade naftu.

Pet naftnih kompanija već se vratilo u Libiju

Libijski zvaničnici navode da se pet stranih naftnih kompanija vratilo u tu zemlju kako bi obnovili proizvodnju na naftnim poljima, koja je prekinuta zbog građanskog rata. Među kompanijama koje su se vratile je italijanska Eni, ali se ostale ne navode. Najed je naglasio da će Nacionalni prelazni savet u potpunosti poštovati ranije ugovore koje su prethodne vlasti sklopile sa stranim partnerima.

Istovremeno, član libijskog Nacionalnog prelaznog saveta Guma al-Gamati kaže da će se ubuduće sporazumi o nafti dobijati na osnovu stručnosti, a ne političke naklonosti.

"Naftnim sektorom će biti rukovođeno transparentno i sporazumi će biti zaključivani na osnovu kvaliteta, a ne političke pristrasnosti", rekao je on.

Prethodno je francuski dnevnik Liberasion objavio kako je imao uvid u pismo poslato 3. aprila katarskom emiru, u kojem Nacionalni prelazni savet navodi da je potpisao "sporazum o ustupanju 35 odsto libijske nafte francuskoj kontroli u zamenu za punu i bezuslovnu podršku Nacionalnom savetu".

Međutim, francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe je posle izjavio da "ne zna za takvo pismo", ali je i doda da je "logično" da zemlje koje su aktivno podržavala pobunjenike dobiju privilegije u obnovi Libije.

El-Gamati je nabrojao kompanije koje su, kao je rekao, imale dobru poslovnu reputaciju u libijskom sektoru nafte u poslednjih 15 godina. To su britanska kompanija BP, francuska Total, italijanska ENI i "velike američke kompanije", ne precizirajući njihove nazive.

"Njihova reputacija, stručnost i iskusvo u libijskom sektoru nafte stavljaju ih u jaku poziciju, ali će, i pored toga, princip biti da će poslovi biti dodeljivani na osnovu sposobnosti i konkurentnosti", rekao je al-Gamati.

Већ сам написао на делу о отцепљењу Шкотске,за Либијског студента у Шкотској коме су НАТО (Енглеске)бомбе побиле у среду већи део породице,док му се у Сирту налазе отац и мајка.

Libyan living in Scotland claims family were killed in Nato airstrike meant for Gaddafi
Mohi Alghazali said his relatives died in the bombing on the Libyan city of Bani Walid on Wednesday.
A Libyan man living in Scotland believes a Nato airstrike killed five members of his family in a raid meant to hit the Gaddafi regime.

Mohi Alghazali said his relatives died in the bombing on the Libyan city of Bani Walid on Wednesday.

The airstike came after rumours had been circulating locally that both Colonel Muammar and his son Saif Gaddafi were in Bani Walid, which is reportedly still in the hands of their supporters.

Mr Alghazali, who lives in Aberdeen, is calling for answers from Nato after his aunt and uncle and three of their children died in the attack.

The senior production engineer, who studied in Edinburgh for four years before moving to Aberdeen, has a lot of close family still living in Libya.

Relatives in Tripoli told him about the deaths in the airstrike, while his mother and father live in Sirte, which is Col Gaddafi’s home city.

Mr Alghazli has contacted Nato asking for the reasons behind the airstrike, to establish whether the house his relatives were staying in was a target.

He is awaiting a response from the Nato as it carries out its own investigation into the incident.

The hunt for Col Gaddafi has intensified recently as rebels are due to close in on Sirte, where they believe he is hiding.

...па сад тај треба да воли Енглези,као што су они волели његову породицу !?

Kao sto znamo u Tunisu nije bilo tako,a tamo je pocelo, a Tunis nema ni naftu Tunis je za razliku od Libije siromasna zemlja, ali je taj
Ben Ali uspeo da zgrne silna bogatstva koja se mere u milijardama dolarama, usput i tovare zlata,dragog kamenja.

Kako ce se stvari razvijati u Egiptu, to ne znamo, svakako da progoni Kopta ne slute na dobro i svakako da u egipatskoj ervoluciji
islamski fundametalisti igraju veliku ulogu. Mubarak je odgovarao Izraelu kao pouzdan partner i ne samo Izraelu nego celom Zapadu.

Ovo sa LIbijom ( objasnjenje,clanak koji si da) savrseno pije vodu i logicno je pri cemu bih ja da ipa kazem da je Gadafi
zadnjih godina prolupao, najvaznija su mu bila nekakva kurcenja sa Berluskonijem i Sarkozijem, kao da ga se nije ticalo sta se sprema.
Osim toga nije ni razmisljao sta sa Libijom ako i kada on "iznemogne" ili umre.

U Siriji svaki dan ginu ljudi, obicni ljudi, njih niko ne moze da stavi u kos sa nekim stranim placenicima, radi se zaista
o gradjanima Sirije. Situacija u Siriji nikako ne pogoduje Izraelu jer je i taj Asad bio pouzdan partner, a ne zna
se ko ce doci posle njega, a izvesko je da ce biti opet neki islamisti.
Za Tunis je tačno da Zapad nije planirao rušenje režima ali tamo se dogodila pobuna naroda i očigledno je bilo da će Ben Ali pasti. E onda se krenulo na primenu takozvanog američkog modela “kontrole nezadovoljstva”. Kada se stekne dovoljno uslova i kada se proceni da bi američki interesi mogli biti ugroženi, da bi moglo doći do ozbiljnijih promena ili zbog skorog prirodnog kraja lidera-klijenta ili nadolazećeg kritičnog nivoa nezadovoljstva naroda, onda kreće mašinerija modela “kontrole nezadovoljstva”. Kada to nezadovoljstvo dostigne kritičnu masu onda je uzaludna podrška političke vlasti Americi, jer sa promenom vlasti dolazi i do promena u kojima Amerika gubi svoje mesto. Zato je procenjeno da je daleko važnije uspostaviti kontrolu nezadovoljstva u određenoj zemlji. Samo tako Amerika može da obezbedi kontinuitet svoga prisustva i nesmetani nastavak ostvarenja svojih interesa. To je i jedino važno za Vašington, a ko će biti lider, i kakav je diktator ili demokrata, to je manje zanimljivo. Suština je u kontroli nezadovoljstva. Uz to američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) je u Tunisu imala i svoj jak obrazovni centar.

Slična priča je i sa Egiptom u prevodu da u Egiptu ne bude promena, nije bila suština rušenje Hosnija Mubaraka već njegovog naslednika, sina Gamala Mubaraka. Mubarak je po tradiciji arapskog sveta pripremao svoga sina Gamala za naslednika. Tada je nastao problem, američki stratezi su procenili, na osnovu obaveštajnih informacija, da Gamal za Zapad ne bi bio dobar jer je zagovarao otklon od američke politike. U stvarnosti u Egiptu se, ustvari, desio vojni udar i zemlja je pod upravom vojnog saveta kojeg je imenovao sam Mubarak. Sve je ostalo isto samo je Mubarak eliminisan.

Što se tiče Sirije, priča oko nezadovoljstva naroda vlastima su mahom laž. Sigurno je da u Siriji ima mnogo nezadovoljnih ljudi ali to nisu oni koji protestuju. Protesti su počeli u pograničnim gradovima i predvode ih islamski ekstremisti ubačeni iz Jordana, Libana i delom Turske. I sve je to u američkoj organizaciji i uz američko finansiranje. To je priznao i predstavnik za štampu američkog Stejt dipartmenta Mark Toner a cela akcija je pripremana počela 2005. godine. To je godina kada je čitav projekat na Bliskom istoku i počeo jer te godine je krenula i američka mreža u drugim zemljama. Uz to, aktuelne vlasti u Siriji uživaju podršku većine stanovništva i tu nema promene i Sirija, za razliku od Gadafijeve Libije, još uvek ima podršku nekoliko moćnih zemalja.A na Zapadu se procenjuje da će Asad preživeti aktuelne nemire ali, Zapad naravno neće odustati.

Z

Što se tiče Sirije, priča oko nezadovoljstva naroda vlastima su mahom laž. Sigurno je da u Siriji ima mnogo nezadovoljnih ljudi ali to nisu oni koji protestuju. Protesti su počeli u pograničnim gradovima i predvode ih islamski ekstremisti ubačeni iz Jordana, Libana i delom Turske. I sve je to u američkoj organizaciji i uz američko finansiranje. To je priznao i predstavnik za štampu američkog Stejt dipartmenta Mark Toner a cela akcija je pripremana počela 2005. godine. To je godina kada je čitav projekat na Bliskom istoku i počeo jer te godine je krenula i američka mreža u drugim zemljama. Uz to, aktuelne vlasti u Siriji uživaju podršku većine stanovništva i tu nema promene i Sirija, za razliku od Gadafijeve Libije, još uvek ima podršku nekoliko moćnih zemalja.A na Zapadu se procenjuje da će Asad preživeti aktuelne nemire ali, Zapad naravno neće odustati.

Mislim da cinimo nepravdu svim ljudima koji svakodnevno ginu u Siriji.Da li ce Asad preziveti,videcemo.

Back