Rat u Gruziji

Ti si bre mnogo naivan...Ti mislis da su Rusi retardi, i da ne mogu da naoruzavaju i organizuju svoje ljude u Ukrajini do zuba...ako to i sad ne rade...Ni sad vlasti u Kijevu ne mogu da kontrolisu onaj proruski deo...Sta mislis kako Gruzine docekuju Abhazi i Oseti..A ovde je rec o 45% populacije jedne zemlje
Ne mislim da su retardi ali nisu ni Ameri.
Pretpostavljam da bi znali da Rusi doturaju oruzje.
A onda bi znala i ukrajinska vlast.
A da li bi onda njihova vlast vrsila racije, oduzimala, hapsila osudjivala i sta vec, to je vec pitanje za ukrajinske vlasti.
Sve se zna ko sta radi naravno.
I vise mislim da je to ishod koji se prizeljkuje ovde, nego realnost.
A videcemo izgleda uskoro ko je bio u pravu.:)
Ne verujem da ce se ici toliko daleko da tako nestabilnu Ukrajinu neko primi u NATO..Ameri skoro nikad ne rade..ni sa jednom tako nestabilnom zemljom, to si trebao da primetis...do sada;)
Da.
Ali pretpostavljam da im to zavisi i od ciljeva koje imaju.
Ako im je stvarno cilj da se rokaju sa Rusijom, primice Ukrajinu kakva god da je iz prostog razloga koji sam vec pominjao, napad na jednu clanicu NATO se tumaci kao napad na ceo NATO pakt.

Upravo slusam da je Gruzija u odnosu na predhodne godine ove godine povecala vojni budzet 30 puta.
Ovogodisnji vojni budzet je bio milijardu dolara.

Americki instruktori su obucavali 8000 gruzinskih vojnika.
Turski instruktori 780.

Najnovije vesti na ruskoj tv Planeta:

Ranjen ruski general, komandant ruskih snaga u J. Osetiji. Rusi su zbog toga "zdravo" besni.

Abhazija- U zonu sukoba Abhaza i Gruzina upućene ruske desantne jedinice. Izgleda da je desant jedini način da se uzme onaj klanac.

Znachi ruski fashisti namerno pomazu i hushkaju Abhaziju koju Gruzini nisu ni napali...kakve licemerne vashke.

Svi koji misle da će Kina ili recimo Rusija biti svetski Hegemon sa ljudskim likom koji će ostalim narodima deliti BOMBONE a ne BOMBE, grdno se varaju...Ako je sledeći projekat neo-liberalnog N.W.O.-a Pad Amerike i podizanje neke nove Super-sile koja bi im više odgovarala, to neće biti Država Mira već nešto još gore od U.S.A....Kina je već odavno pokazala tendenciju da ''usisa'' sve ostale žute narode i napravi neku vrstu ''Snažne Žute Rase'' što je projekat identičan onom Hitlerovom...Rusija takođe ima sličnu politiku, samo prema susednim slovenskim narodima...

Poslednja izmena:
pa dobro si video kako ameri izazivaju ratovi koga koriste u ti ratovi kako vode ratovi.jednostavno americki stratezi nemaju cilj da pobede vec da otvore ratna zarista pa da onda dozirano odrzavaju isporuke oruzja vlastitim trupama kao i onima koji su uz njih naivno misleci da ce ih ameri dovesti na vlast i tamo u miru odrzati.nema mir di su ameri jer mir njima ne odgovara.zato oni za ovi 50 godina nisu ni naucili da pobedjuju jer im je cilj rat a kraj rata i njiova pobeda znaci prestanak proizvodnje i prodaje oruzja
i ti ratovi ne vodi amerika i americki narod ni nato ni evropa vec cetvorica americko izraelskih multimilijardera koji proizvode ratnu opremu.oni ce i napraviti treci svetski rat ubiti milijarde ljudi samo da bi inkasirali stotine milijardi dolara profita od ratnu opremu.
a mogu da su bogati i sa par milioni dolari.prosto neverovatno u sta se pretvori covek kada oboli od glad za pare

Waouuu,ti si bas obavesten aaa?Pa da Aerika ih pre svega izaziva.

Upravo slusam da je Gruzija u odnosu na predhodne godine ove godine povecala vojni budzet 30 puta.
Ovogodisnji vojni budzet je bio milijardu dolara.

Americki instruktori su obucavali 8000 gruzinskih vojnika.
Turski instruktori 780.
I valjda Izraelci takodje, oko 1000/

Dao sam deo vesti na prethodnim stranama, pre mesec dana su imali vojni vezbu u trajanju od 2 nedelje, Ameri, Gruzija, Azerbejdzan, Ukrajina, Jermenija simpaticnog naziva Immediate Response 2008....

Svi koji misle da će Kina ili recimo Rusija biti svetski Hegemon sa ljudskim likom koji će ostalim narodima deliti BOMBONE a ne BOMBE, grdno se varaju...Ako je sledeći projekat neo-liberalnog N.W.O.-a Pad Amerike i podizanje neke nove Super-sile koja bi im više odgovarala, to neće biti Država Mira već nešto još gore od U.S.A....Kina je već odavno pokazala tendenciju da ''usisa'' sve ostale žute narode i napravi neku vrstu ''Snažne Žute Rse'' što je projekat identičan onom Hitlerovom...Rusija takođe ima sličnu politiku, samo prema susednim slovenskim narodima...

barem nece padati po nama, mada ne verujem ni da ce po drugima, mislim po zemljama koje se ne granice sa rusijom :D

Jel zna neko gde je ona Idi dada , bas je neobicno bez njega na forumu.

Zayebo se pa osto kad su otporashi doveli Sakashvilija na vlat.
Poslednje shto se chulo je da su ga skinuli za glavu hrabri ruski specijalci kad je pokushavao da postavi lokatror da Gruzijci mogu da gadjaju osnovnu shkolu.
Slava mu,pravi americhki mali vojnik

R. I. P.

ididudlaj

forum krstarica

2004.-2008.

(pod raznim nikovima)

Ne mislim da su retardi ali nisu ni Ameri.
Pretpostavljam da bi znali da Rusi doturaju oruzje.
A onda bi znala i ukrajinska vlast.
A da li bi onda njihova vlast vrsila racije, oduzimala, hapsila osudjivala i sta vec, to je vec pitanje za ukrajinske vlasti.
Sve se zna ko sta radi naravno.
I vise mislim da je to ishod koji se prizeljkuje ovde, nego realnost.
A videcemo izgleda uskoro ko je bio u pravu.:)

I ja kazem sve se zna kao u bivsoj SFRJ, ko kome dotura oruzje, kako se raspala JNA po nacionalnim i ideoloskim savovima.....
Gradjanski rat kad pocne to bukne za cas.....Mnogi crvenoarmejci, su pre nego sto je poceo gradjanski rat bili zakleti na vernost caru

Da.
Ali pretpostavljam da im to zavisi i od ciljeva koje imaju.
Ako im je stvarno cilj da se rokaju sa Rusijom, primice Ukrajinu kakva god da je iz prostog razloga koji sam vec pominjao, napad na jednu clanicu NATO se tumaci kao napad na ceo NATO pakt.

Precenjujes ti Amere...oni sami ne mogu na Ruse...a i stanovnistvo se ljuti i za ove avanture u Iraku i Avganistanu, zamisli da im ponude da daju nekoliko miliona zivota za integritet Ukrajine...Tad bi trebalo sprovesti i mobilizaciju u Americi...

Ako bas hoce WW3 ili krstaski rat, odoh ja u Australiju, Argentinu,ili Tajland...Evropa ce biti mnogo radioaktivna:bye:

Odvratna je laž,možda najveća posle one slatke laži iz biblije(ta je mkar slatka) da postoji opozicija N.W.O.-u i da tu opoziciju predvode ljudi kao Čaves, Kastro, Ahmedinedžad...To je podmetačina iz istih onih centara moći koji su sagradili dolarsku Vavilonsku kulu...

Moje mishljenje je da ce sad biti zatishje dok Ruje do zuba ne naoruzaju Abhaze i Osete pa ce oni sami da se nayebu keve ostatku Gruzije.Tako ce ispasti da se Rusi nisu meshali van granica nadleznosti u Jusnoj Osetiji.
Uz rusku logistiku naravno.
Ko shto su oni Mudzhedini s*****li Talibane u Afganistanu uz nebesku pomotj.

I valjda Izraelci takodje, oko 1000/

Dao sam deo vesti na prethodnim stranama, pre mesec dana su imali vojni vezbu u trajanju od 2 nedelje, Ameri, Gruzija, Azerbejdzan, Ukrajina, Jermenija simpaticnog naziva Immediate Response 2008....

Da i Izraelci,njih sam zaboravio.

A ta vojna vezba sa simpaticnim nazivom se zavrsila samo nekoliko sati pred napad na Osetiju.

Bre ljudi, jeste li vi sluzili vojsku?
Znate li kako to ide?
Ako je ratno stanje, ti okrenes pusku na drugu stranu i zna se sta dobijes kao poklon. Bez cekanja.

Jedino kako to moze da se desi je da trenutno imas rukovodeci kadar vojske koji to vec planira da uradi, a rat im je idealan za to. A to je vec priprema drzavnog udara, pa ne verujem da se to bas ne zna.

Kako gruzini to ne uradise do sada?
Sta cekaju?

Ima medju generalima mnogo proruskih, medjutim nece biti tako. Janukovich ce organizovati proteste, ovi ce primeniti silu, slede neredi, jako gadan scenario. Rusi ce morati da udju sa vojskom, jer ako Ukrajina udje u NATO, mogu i Moskvu odmah predati, gratis.

Precenjujes ti Amere...oni sami ne mogu na Ruse...a i stanovnistvo se ljuti i za ove avanture u Iraku i Avganistanu, zamisli da im ponude da daju nekoliko miliona zivota za integritet Ukrajine...Tad bi trebalo sprovesti i mobilizaciju u Americi...

Naravno da ne mogu. Zato i guraju sve pod plastom NATO-a. Ali opet, kad god im je privreda u qrc*u, novi rat ih vadi iz toga.;)

Ako bas hoce WW3 ili krstaski rat, odoh ja u Australiju, Argentinu,ili Tajland...Evropa ce biti mnogo radioaktivna:bye:
Samo sto dalje od puteva raznoraznih gasovoda.:mrgreen:

Back