Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Армянская церковь заявляет, что храм Дадиванк в Карабахе находится под контролем российских миротворцев, ему ничего не грозит

5878263_7ae0c27290b1a521669e6472991c3081.jpg

Pa, recimo da su se Jermeni borili na strani Abhaskih pobunjenika.
Te da su Jermeni tamo (u Abhaziji) drugi najbrojniji narod danas.
"Šefe", ti se i dalje ponašaš u skladu sa izmišljenom pretpostavkom da je postojao gotov plan koji su Jermeni odbili pre početka rata.
U međuvremenu sam istraživao istoriju tih mirovnih inicijativa u vezi sa Karabahom, i stvar je sledeća:
1. Nikada Azeri nisu dali ni najmanji signal da su spremni na nezavisnost Karabaha, nego samo na autonomiju
2. I Jermeni i Azeri su bili saglasni oko jermenskog napuštanja rejona van Karabaha, s tom razlikom da su
a) Jermeni bili stava da će te oblasti napustiti NAKON obostranog potpisivanja mirovnog sporazuma
b) Azeri su tražili UNAPRED povlačenje s tih područja, pa tek onda da pregovaraju, s tim da im Jermeni veruju na časnu reč da ih neće napasti u međuvremenu.
3. Jermenska dijaspora i karabaški politički klan bili su rigidan faktor u pregovorima.
Zamrznuti konflikt ni ne smeta onima za koje radi vreme.
opaska: svaka je pretpostavka izmišljanje. u suprotnom ne bi se zvala pretpostavkom već saznanjem. )

nije morao postojati gotov plan. ali su obe strane mrcvarile i sebe i druge svojom nesposobnošću. decenije neuspelih pregovaranja uz posrednike naravno. i koji su ih dobrano upoznali.

zamisli sad da majstor početnik popravlja auto a posmatraju ga sa strane dva dobra majstora. hoće li oni videti njegove greške i znati šta treba da se uradi u kojoj situaciji?... e vidiš. tako i putin i erdogan.

mada sam ja bliži pretpostavci da su se dogovarali.

Poslednja izmena:
Ovde je zamrzivač podešen na 5 godina.
Tako je potpisano
svako ima po jednog keca u rukavu. jermeni taj koridor. azeri polaganje "medjunarodnog" prava i koridor za nagorni. najpametnije im je da daju koridore i izcrtaju nove granice te spuste loptu za duži period.

što se tiče zamrzivača on će se gotovo sigurno automatski uključivati ako ne bude sporazuma.

nego zna li se ko plaća troškove ove misije?

svako ima po jednog keca u rukavu. jermeni taj koridor. azeri polaganje "medjunarodnog" prava i koridor za nagorni. najpametnije im je da daju koridore i izcrtaju nove granice te spuste loptu za duži period.

što se tiče zamrzivača on će se gotovo sigurno automatski uključivati ako ne bude sporazuma.

nego zna li se ko plaća troškove ove misije?
Sve je to vec platio Azerbajdzan.

Više mi je čini mi se žao stradanje Jermenskog naroda nego mog. Pritješnjeni između dvije zemlje koje ih bukvalno žele istrijebiti. Azeri ih progone i ubijaju,a Turska im totalno zatvorila granicu.
Srbi imaju dovoljno prostora a oni nabijeni u planine bez resursa. U inostranstvu oni se drže međusobno složni su,pomažu jedni druge dok mi podapinjemo nogu jedni drugima.

Simpotmaticno to uvek rade narodi koje Ruse smatraju za prijatelje.

Kao prvo, sta tebe kao hrvata zabole da li neko tamo gubi ili dobija teritorije u NK.
Imacete neku korist od toga?

Kao drugo, sta je to sto vas hrvate vuce da dolazite na srpske forume da bi kenjali gurabije?
Imate li vi svoje diskusione forume?
Kako se zove ta bolest?
Primitivno je to zabadanje nosa u komsijsko dvoriste u najmanju ruku.
Meni kao i vecini ovde nikada nije palo na pamet da zalazim na hrvatske forume, niti mi vase misljene o bilo cemu moze pedstavljati neki ineters za mene. U cemu je fora, zasto vi to radite?

Back