Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
odradili su posao. švaki rat ostavlja psihološke posledice na vlastite vojnike. mislim da je bolje što ih nisu sve pobili. sudiće zlikovcima vreme.

ruski neprijatelji hoće da padne što veća krv i bude što veći razdor izmedju rusa i nacioanlnih ukrajinaca. plus bi zbog brutalnosti slabio uticaj rusije po svetu.
pre bih rekao, da su Rusi postupili malo brutalnije, svet bi onda mnogo više poštovao Ruse...to su bili zločinci, koje su trebali odmah streljati po kratkom postupku...nekoliko dana, posle puštanja da odu iz sigurne smrti, odmah su raspalili po civilnom stanovništvu na teritoriji D i L...imaš i temu o Ukrajini, pa pogledaj šta su sve radili...

Koliko vidim, na Karabahu silom proteraše Jermene, a isto silom i Gruzijce one dve njihove oblasti
zaboravio si toliko godina pregovora. jermeni su bili malo gladni zemlje. pa su azeri silom vratili teritorije gde su bili većina. dakle pravedno. ne po staljinu već po dedovini.

a treba neko sad i da plati što je zabadava vođen rat kad su već imali optimizovano rešenje.

nema razlike da se u abhaziju ili osetiju ne vrate proterani. nek prvo zajednice pregovaraju.

22 transportna Iljušina prebacuju ruske mirovnjake trenutno na NK.

Nema rata bez zapadnih sila niti mira bez Rusije.
Како год, дефинитивно је СТОП!!! :ok:
------------
Не могу ништа да нађем са терена, посебно ме интересују дешавања око Шуше.
Ту и тамо неки снимак, промотивно једни друге спашавају и крпе ... ништа посебно.

EmexFU7XIAI1P1h.jpg

zaboravio si toliko godina pregovora. jermeni su bili malo gladni zemlje. pa su azeri silom vratili teritorije gde su bili većina. dakle pravedno. ne po staljinu već po dedovini.
Mislim da si ove stvari uzeo zdravo za gotovo. Madrid principi jesu se pominjali, ali ja nigde nisam video posvećenost i volju Bakua da ih primeni tj da se odrekne svoje teritorije po tim tačkama.
Hoću reći, nemoj polaziti od toga da je postojao neki sveobuhvatni koji su svi dogovorili, a jedino ga Jermeni odbacili, jer ih Soroš nagovorio da mrze Ruse.

A to "Azeri bili većina", pa na tim područjima i dalje imaš jermenske manastire iz 5-6. veka u vreme kad su Turci bili mongolsko pleme u istočnoj Aziji, a islam još nije bio izmišljen

Poslednja izmena:
Izvinjavam se , pomislio sam da taj Feldmarsal misli na neki duzi period .... da zastupa neki princip ... mozda cak i neku drzavnu koncepciju odbrane ... i tako to ..

Potpuno sam izgubio iz vida cinjenicu da se radi o Gruziji i Grizunima . :prstic:
Izvinjavam se i ja. Očekivao sam da će Gruzijci, zbog straha od nuklearnog oružja, na kolenima moliti Ruse da isključivo njihov prostor koriste za prelet ka Jermeniji.
Kad ono...

Mislim da si ove stvari uzeo zdravo za gotovo. Madrid principi jesu se pominjali, ali ja nigde nisam video posvećenost i volju Bakua da ih primeni tj da se odrekne svoje teritorije po tim tačkama.
ni ja nisam video. ali se kaže da su jermeni odbacili a niko ne spominje Baku. osim toga spominjano je i pravo na referendum.
A to "Azeri bili većina", pa na tim područjima i dalje imaš jermenske manastire iz 5-6. u vreme kad su Turci bili mongolsko pleme u istočnoj Aziji, a islam još nije bio izmišljen
manastiri nisu mera prava na životni prostor već ljudi. naravno oni koji žive na njemu. logikom spomenika italija bi mogla tražiti pola evrope.

RS je vec 20 god pod americkom evroatlantskom i mmf cizmom i njome vladaju njihove marionete i sta si dobio opstu propast,urusavanje morala,opstu pljacku i otimacinu , depopulaciju, srbi pali sa 1,3 miliona na 800 hiljada ,penzioneri zive od 240 km urusavanje morala,obrazovanja,kulture,ekonomije sve je rastureno u komadice

Daj boze da Rusi dodju da nas oslobode ovog blagostanja
Odakle vise vama podaci da mi imamo 800 hiljada stanovnika ,kada znamo da nas ima preko milion.Da, otišlo nas je dosta,ali otišlo je i drugog naroda dosta.Hrvata je nekad bilo oko 750 hiljada danas ih malo vise od 320 hiljada,a ekonomski stoje najjače u BiH.Bogatiji su od Slovenaca i HR pereca ali ih je manje. Za naše probleme mi smo krivi..Rusi su imali svoj vojni kontigent ovdje,pa nas baćuške ostaviše.Baćuške nas ostaviše 1999 odoše iz Ugljevika u Prištinu,a u Prištini ih Srbi dočekaše lijepo.Ne znam koliko se ruski kontigent zadržao na Kosovu ali Rusi su napustili Kosovo vrlo brzo.

Situacija nigdje na Balkanu nije sjajna,ali ja ne vidim neku pomoć Rusa Srbima sem stavljanja veto u vezi OHR i veto u Savjetu Bezbjednosti povodom Srebrenice i njihovih lažnih optužbi za tzv genocid. Za razliku od Rusa, evropljani bar neku fabriku naprave zaposle ljude,donira nam pomoć u sadnicama voća ili u steonim junicama USAID,Caritas...
Ne čuh da su Rusi kad šta otvorili kod nas ili ne daj Bože negdje uputili pomoć neku donaciju. Renovirali su i otvorili rafineriju u Brodu,koja njima daje višestruku korist.

ništa se ne brinite, ovako će i Srbija kao Azerbejdzan vratiti Kosovo i Metohiju pod svoju 100% kontrolu.

Kako da ne. Azerbejdzan mlada nacija ,zemlja prilicno bogata imaju para ko blata da kupe sta hoce od oruzja pa i saveznika.....Srbija svake godine sve starija i starija sa totalno pogresnom politikom i ekonomijom na nivou africkih siromasnijih zemalja. Bice dobro da za 50 godina i Nis ostane srpski

Извини али сада једно по мени јако логично питање, зашто нису одрадили тај референдум 2003 и отцепили се легално?
Opet procitas sta pise, a ne slusas sta ti pricaju. Za buduci status KiM se referendum nigdje ne spominje. Pise samo: "will of the people of Kosovo". Ovi su to protumacili da moze i skupstinska odluka. Licno mislim da bi referendum bio najjasniji, ali zar treba sumnjati da ne bi bio isti rezultat, Mozda su namjerno napravili traljavo, pa da, ako Srbiji to bude posljednji argument, naprave i referendum.

Odakle vise vama podaci da mi imamo 800 hiljada stanovnika ,kada znamo da nas ima preko milion.Da, otišlo nas je dosta,ali otišlo je i drugog naroda dosta.Hrvata je nekad bilo oko 750 hiljada danas ih malo vise od 320 hiljada,a ekonomski stoje najjače u BiH.Bogatiji su od Slovenaca i HR pereca ali ih je manje. Za naše probleme mi smo krivi..Rusi su imali svoj vojni kontigent ovdje,pa nas baćuške ostaviše.Baćuške nas ostaviše 1999 odoše iz Ugljevika u Prištinu,a u Prištini ih Srbi dočekaše lijepo.Ne znam koliko se ruski kontigent zadržao na Kosovu ali Rusi su napustili Kosovo vrlo brzo.

Situacija nigdje na Balkanu nije sjajna,ali ja ne vidim neku pomoć Rusa Srbima sem stavljanja veto u vezi OHR i veto u Savjetu Bezbjednosti povodom Srebrenice i njihovih lažnih optužbi za tzv genocid. Za razliku od Rusa, evropljani bar neku fabriku naprave zaposle ljude,donira nam pomoć u sadnicama voća ili u steonim junicama USAID,Caritas...
Ne čuh da su Rusi kad šta otvorili kod nas ili ne daj Bože negdje uputili pomoć neku donaciju. Renovirali su i otvorili rafineriju u Brodu,koja njima daje višestruku korist.

Upravo tako. Od Rusa se samo idiot moze nadati pomoci. A i to sto u UN dizu ruku za veto je zato sto ih to nista ne kosta, malo eto drndaju zapad posto im je jedino to i ostalo drugacije ne mogu,

I zasto te etnicke Jermene nijesu branili Jermeni iz Jerevana? Ah, da. RUSI treba da budu veci Jermeni od gosn Paše!
Kako nisu? Ne bi Arcah izdrzao ni 10 dana da nisu Jermeni iz Jermenije proglasili mobilizaciju i svim silama pomagali u odbrani.
Ako spadas u one koji tvrde da Jermenija i jermenska armija nije ucestvovala u ovim borbama, procitaj jucerasnje saopstenje jermenskog MOD...

Arcah je velicine KiM ili nesto manji,naseljuje ga nesto preko 140 000 ljudi,mozes li da zamislis kolika je to pustara kada je selo Susa sa 4000 ljudi drugi najveci grad.Susa ide pod kontrolu Azera,Stepankert je glavni grad i bice 4km udaljen od azerskih linija,ko ce tu da zivi i od cega ?Na toj teritoriji u ovom casu nema ni polovine predratne popuacije,poginuli i pobegli,i ti bi da u takvim uslovima na teritoriji manjoj od velicine Srema instaliras naoruzanje Vagnerovce ,....i najuris Azere do Bakua
Kako je vama dobro :lol:
o čemu ti?...naravno da će to područje biti nenaseljeno ili vrlo malo naseljeno ljudima kako azerima tako armencima i da tu nema ekonomske perspektive bez suradnje kako jednih tako i drugih; a put kroz armeniju omogučit će uzajamnu korisnost jer je put azerima ekonomski nasušna potreba i bit će spremni na kompromise u pitanju nagorno karabaha i smirivanju tenzija...a što se tiče stepankerta ljudi će živjeti od onoga od čega su i do sad uostalom neka ih pomogne razvikana armenska dijaspora puna love..nek ona kim k. jednom zavrti gujicom pred kamerama i stepankert može živjeti godinu dana....u nagornom karabahu mogu živjeti samo oni koji sad žive ili starci azeri kojih vuče memorija jer azer koji živi u baku ni u ludosti se neće vraćati u kojekakvu vukojebinu i čuvati ovce...

Back