izrael je joŝ pre 10+ godina objavio rat Iranu atentatima na Nuklearne naučnike.
U Siriji bombardovali Iransku ambasadu i to ne samo jednom, što se smatra po tvom Medj. Pravu napadom na samu državu.
Pogibija Iranskog predsednika i ministra padom onog Helikoptera 100% je delo izraela.
Ubistvo Hanije u Teheranu takodje.
Duga je lista kojom se Iran treba odužiti izraelu. Sve Legitimno i Legalno.

Jel imas neki dokaz da je Izrael izvrsio ubistvo u Teheranu?! Makar i posredan?
Zar nisi primetio da Izrael odmah izadje na TV i kaze izvrsili smo napad na osobu ABC i ubili je. Kao Sinvar neki dan. Kao Nasralah kad su ga usrali.
Zar ne vidis svojim ocima i ne cujes svojim usima svaku takvu objavu, godinama unazad.
I samo za Haniju, nista. Ni rec.
Zar nemas ni malo sumnji, da je Haniju ubio neko drugi
Za Predsednika Irana sam i ja odmah pricao da su ga ubili Mossadovci, isti dan sam to rekao, da uopste nije greska pilota, ali danas imam sumnje nakon sto sam obradio neke druge cinjenice sa terena
Ja verujem da se u Iranu odvija sada vec otvorena borba za vlast, Ajatola je bolestan nepovratno, i da nije, svejedno je mator 85 godina, kraj mu je blizu ne mozes ocekivati da zivi ne znam koliko, i sad je bitka ko ce prevladati koja struja. Kao sto znas i sam, Ajatola nije imenovao naslednika zvanicno
Zasto to kazem sve
Pokojni Predsednik Raisi je bio jedan od dva glavna kandidata sa najvecom podrskom medju siitskim svestenicima u Qomsu. Plus, izabran je i za Predsednika drzave. Shvatas koji je to nivo popularnosti medju samim tvrdim Irancima, medju obicnim svetom bez obzira na kolicinu populizma. I koji nivo politickog iskustva se tu stice za buducnost, i kao Predsednik koji politicke diplomatske veze stvara tokom rada sa stranim faktorima, pre svega kod Saveznika Irana
Sa druge strane je Mojtaba, koji nije mogao da progura svog coveka Ahmadinedzana za kandidata ponovo. Svestenici su ga prosto odbili. Nisu dali dozvolu ni da se kandiduje. Ocigledan poraz njegove politike i njegove struje.
Mojtaba se javno povezuje sa ozbiljnim finansijskim sredstvima i vlasnistvom nad ozbiljnom imovinom, vrlo izgledno steceno zakulisnim uticajem i korupcijom na visokom nivou.
Mojtaba je sin Alija Khameinija.
U ovakvoj situaciji, gde se podrska ne moze nametnuti, postoji ili je postojala ozbiljna opasnost da Sin ne Nasledi Oca mimo volje svestenstva i naroda. A nije cak ni nasledna pozicija ali oni prave da bude. Mislim na Ajatolu.
A jasno je da je to nepotizam i diktatura, i ako uspeju, nece biti izabran po zaslugama i sposobnostima da vodi Iran.
Zato je uklonjen Raisi, i Hanija. Jer su pripadali istoj struji, protiv Mojtabe. Dakle direktno protiv Ajatole. Ima i drugih koje je pojeo mrak zadnjih meseci, samo sto vi to ovde niste culi.