Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (4)

Da li će Izrael u potpunosti poraziti Hamas, Hezbolah i Hute?

• Ukupno glasova
    57
IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je pokušaj iranskog Hezbolaha da ubije njega i njegovu suprugu bio "teška pogreška", nakon što je njegov glasnogovornik kazao da je iz Libanona lansiran dron na njegovu obalnu rezidenciju.

Nijedna od skupina koje napadaju Izrael posljednjih godinu dana nije preuzela odgovornost za taj napad.

Izraelska vojska ranije je izvijestila da se dron lansiran iz Libanona srušio na zgradu u izraelskom gradu Caesarei, gdje je rezidencija za odmor premijera Benjamina Netanyahua.

Netanyahuov ured je objavio da u vrijeme napada ni on niti njegova supruga nisu bili u obalnom odmaralištu koje se nalazi između Tel Aviva i Haife.

"Platit će visoku cijenu"​

U incidentu nitko nije ozlijeđen, priopćila je vojska. Zaustavljena su dva bespilotna leteća objekta.

"Hezbolah, saveznik Irana koji je pokušao ubiti mene i moju suprugu, napravio je veliku pogrešku", rekao je Netanyahu u izjavi.

"Poručujem Irancima i njihovim partnerima u 'osovini zla': svatko tko pokuša nauditi građanima države Izrael platit će visoku cijenu. Ovo me neće odvratiti, niti državu Izrael, od nastavka naše pravedne borbe protiv naših neprijatelja kako bismo osigurali našu budućnost", rekao je.

The attempt by Iran’s proxy Hezbollah to assassinate me and my wife today was a grave mistake.

This will not deter me or the State of Israel from continuing our just war against our enemies in order to secure our future.

07fd4d06bf55485d73cfeea70d7c3ab6.gif

Каква искрена вера
Pogledajte prilog 1628840

🇮🇱⚔️🇮🇷Израел: Иран неће бити "лак плен" за ИДФ

Иран је из Кине добио ласерски систем против беспилотних летелица „Силент Хунтер“, као и системе С-400 и ловце Су-35 из Русије. Тако да ће ово представљати велику препреку за узвратни одговор Израела Ирану.

Овај потез је значајно унапредио одбрамбене способности Ирана, посебно у областима противваздушне одбране и способности против беспилотних летелица, додајући нови слој регионалној безбедности и мењајући однос снага у региону.

:bye:

Nema vise Hezbolida.
To treba iskljuciti iz price kao faktor.

Iran je javno objavio da sada komanduju Iranski generali posle likvidacije vodja u Libanu, sto Iran cini zaracenom stranom u ovom sukobu, i to po medjunarodnim zakonima

Vrata za eskalaciju su se sirom otvorila

izrael je joŝ pre 10+ godina objavio rat Iranu atentatima na Nuklearne naučnike.

U Siriji bombardovali Iransku ambasadu i to ne samo jednom, što se smatra po tvom Medj. Pravu napadom na samu državu.

Pogibija Iranskog predsednika i ministra padom onog Helikoptera 100% je delo izraela.

Ubistvo Hanije u Teheranu takodje.

Duga je lista kojom se Iran treba odužiti izraelu. Sve Legitimno i Legalno.

izrael je joŝ pre 10+ godina objavio rat Iranu atentatima na Nuklearne naučnike.

U Siriji bombardovali Iransku ambasadu i to ne samo jednom, što se smatra po tvom Medj. Pravu napadom na samu državu.

Pogibija Iranskog predsednika i ministra padom onog Helikoptera 100% je delo izraela.

Zaboravio si na ovo:
March 17, 1992: A Hezbollah suicide bombing of the Israeli Embassy in Buenos Aires killed 29 civilians, including two Israelis, and injured 242 additional civilians. The embassy building collapsed, as did a nearby Catholic church, a school and an apartment building across the street.

Hizbolah je iranski proxy :D

🇮🇱⚔️🇮🇷Израел: Иран неће бити "лак плен" за ИДФ

Иран је из Кине добио ласерски систем против беспилотних летелица „Силент Хунтер“, као и системе С-400 и ловце Су-35 из Русије. Тако да ће ово представљати велику препреку за узвратни одговор Израела Ирану.

Овај потез је значајно унапредио одбрамбене способности Ирана, посебно у областима противваздушне одбране и способности против беспилотних летелица, додајући нови слој регионалној безбедности и мењајући однос снага у региону.

:bye:
Iran nije dobio od Rusa nijedan su35

Iako su ih uredno platili i to unapred

Jel imas neki dokaz da je Izrael izvrsio ubistvo u Teheranu?! Makar i posredan?

Zar nisi primetio da Izrael odmah izadje na TV i kaze izvrsili smo napad na osobu ABC i ubili je. Kao Sinvar neki dan. Kao Nasralah kad su ga usrali.

Zar ne vidis svojim ocima i ne cujes svojim usima svaku takvu objavu, godinama unazad.

I samo za Haniju, nista. Ni rec.

Zar nemas ni malo sumnji, da je Haniju ubio neko drugi

Za Predsednika Irana sam i ja odmah pricao da su ga ubili Mossadovci, isti dan sam to rekao, da uopste nije greska pilota, ali danas imam sumnje nakon sto sam obradio neke druge cinjenice sa terena

Ja verujem da se u Iranu odvija sada vec otvorena borba za vlast, Ajatola je bolestan nepovratno, i da nije, svejedno je mator 85 godina, kraj mu je blizu ne mozes ocekivati da zivi ne znam koliko, i sad je bitka ko ce prevladati koja struja. Kao sto znas i sam, Ajatola nije imenovao naslednika zvanicno

Zasto to kazem sve

Pokojni Predsednik Raisi je bio jedan od dva glavna kandidata sa najvecom podrskom medju siitskim svestenicima u Qomsu. Plus, izabran je i za Predsednika drzave. Shvatas koji je to nivo popularnosti medju samim tvrdim Irancima, medju obicnim svetom bez obzira na kolicinu populizma. I koji nivo politickog iskustva se tu stice za buducnost, i kao Predsednik koji politicke diplomatske veze stvara tokom rada sa stranim faktorima, pre svega kod Saveznika Irana

Sa druge strane je Mojtaba, koji nije mogao da progura svog coveka Ahmadinedzana za kandidata ponovo. Svestenici su ga prosto odbili. Nisu dali dozvolu ni da se kandiduje. Ocigledan poraz njegove politike i njegove struje.

Mojtaba se javno povezuje sa ozbiljnim finansijskim sredstvima i vlasnistvom nad ozbiljnom imovinom, vrlo izgledno steceno zakulisnim uticajem i korupcijom na visokom nivou.

Mojtaba je sin Alija Khameinija.

U ovakvoj situaciji, gde se podrska ne moze nametnuti, postoji ili je postojala ozbiljna opasnost da Sin ne Nasledi Oca mimo volje svestenstva i naroda. A nije cak ni nasledna pozicija ali oni prave da bude. Mislim na Ajatolu.

A jasno je da je to nepotizam i diktatura, i ako uspeju, nece biti izabran po zaslugama i sposobnostima da vodi Iran.

Zato je uklonjen Raisi, i Hanija. Jer su pripadali istoj struji, protiv Mojtabe. Dakle direktno protiv Ajatole. Ima i drugih koje je pojeo mrak zadnjih meseci, samo sto vi to ovde niste culi.

Da li je bolje ili gore kad su radili u Madaji u Siriji ?
Ту су млатили џихадисте црње од себе, напор који је требало поздравити.
Сад кад су ушли у фрку са највећим бројем пер цапита Нобеловаца, јасно је да не треба лизаче квака и гелендера

Ту су млатили џихадисте црње од себе, напор који је требало поздравити.
Сад кад су ушли у фрку са највећим бројем пер цапита Нобеловаца, јасно је да не треба лизаче квака и гелендера

Tad si nosio hezbolahovu odoru.

Back