Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (2)

Kada će Izrael uspostaviti kontrolu nad Gazom?

• Ukupno glasova
    28
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хадис је тумачење Курана, а Куран је примарни извор. Тако да се те речи темеље на овим цитатима.

О религијама, на само Исламу, не можеш учити само из пар цитата, него мораш разумети контекст, упоредити текстове, па тек онда доносити закључке.

На крају, нису ни Јевреји остали дужни муслиманима,у њиховим списима је Мухамед лажни пророк, а Мајмонид га назива ha-meshuggah што дословно значи ,,лудак" или ,,безумник".
Pa sta drugo da kazu za lika koji ih je Genocidisao. To bi bilo kao da za Hitlera Jevreji napisu nesto ruzno, a ti im to spocitavas.

• Podržavam
Reactions: PA8
Malo si se zapetljao sad strucnjace.
Овај хадис о Јеврејима темељи се на куранским цитагима о Јеврејима.

Ништа се нисам запетљао, хадиси тј. суна (традиција, скуп хадиса) су управо оно што сам рекао- Мухамедова објашњења Курана и упутства за свакодневни живот.

Hadis je primarni izvor za nacin praktikovanja vjere, za medjuljudske odnose, za sudjenje, vjencanje, ophodjenje prema ovima, onima i td. Za koliko puta prati ruke, koliko puta reci Allahu Akhbar i td.
И Мухамедова објашњења Курана. Као што рекох, кад им нешто није јасно, они дођу код њега и он им тумачи.

Тесфир ге исламска теологија, дели се на више школа и праваца.

Мухамедов живот, изреке и објашњења Курана. Кад им нешто није било јасно из Курана, они га питају и Мухамед је објашњавао. И уопште његове изреке везане за свакодневни живот.
Opet grijesis. Muhamed je stihove dobijao "on the fly". Dok siluje robinju i zena ga uhvati na djelu on dobije stih kako mu Alah dozvoljava da radi to sto radi.

Dakle u Hadisu se pominju takvi stihovi i kontekst u kojima su."objavljeni proroku".

• Podržavam
Pa sta drugo da kazu za lika koji ih je Genocidisao. To bi bilo kao da za Hitlera Jevreji napisu nesto ruzno, a ti im to spocitavas.
Било је Јевреја и који су га прихватили и чак ратовали са њим раме уз раме. Поставио сам ти то, али ти игноришеш све што ти ме одговара.

Елем, поента је да се у оним цитатима не ради о Јеврејима као целој заједници већ о одређеним групама које је Алах проклео и које нису прихватиле Мухамеда.

Било је Јевреја и који су га прихватили и чак ратовали са њим раме уз раме. Поставио сам ти то, али ти игноришеш све што ти ме одговара.

Елем, поента је да се у оним цитатима не ради о Јеврејима као целој заједници већ о одређеним групама које је Алах проклео и које нису прихватиле Мухамеда.
Nijesam ignorisao zato sto sam htio, nego zato sto to nije valjan argument. Jer kao sto ti kazes, u svakom narodu ima izroda.

• Podržavam
Nijesam ignorisao zato sto sam htio, nego zato sto to nije valjan argument. Jer kao sto ti kazes, u svakom narodu ima izroda.
То је било пре Мухамедовог обрачуна са појединим јеврејским племенима у Медини. Они су тада имали пакт са њим где је свака страна имала своја права и обавезе.

Поента је да схватиш да не можеш једну религију, не само Ислам већ и било коју другу, тумачити на основу пар цитата извађених из контекста. Јер ево ја сам ти навео цитате где пише да је Алах ,,сачувао праведне Јевреје" као и цитат где пише да ће праведни Јевреји и Хришћани уживати благодати од Алаха.

Дакле, мораш разумети контекст текста, па тек онда закључивати. Кажем, важи за све религије не само за Ислам.

Дакле, хадиси се баве тумачењима и објашњењима стихова Курана. Хвала лепо. Идемо даље. :)
Veoma malim dijelom. Tipa 5% hadisa je neka situacija sa muhamedom, i onda kaze "..and this werse was revealed.". I onda navede stih.
A 95% ti je kako Aisha prica da je koza pojela neke stihove, i kako Muhamed vara svije zene.

Zato Hadis primarno nije tumacenje kurana nego kao sto sam rekao , izjave, postupci, izgovori, razmisljanja proroka, i td.

• Podržavam
Oce, dok je Muhamed bio u Meki.
A kada je protjeran u Medinu, isti ti Hriscani ce zavrsiti u Paklu. To se u Kuranu zove "abroggation".
Човече, то су из мединског периода, кад је склопио пакт са Јеврејима и осталим становницима Медине.

And when [the Jews] forgot all that with which they had been admonished, We saved those who forbade evil, and We seized the transgressors with a severe punishment because they were rebellious. And when they insolently rebelled against that which they had been forbidden, We said to them, ‘Be ye apes, despised!’ Qur’an 7:166-67.
Човече, то су из мединског периода, кад је склопио пакт са Јеврејима и осталим становницима Медине.

Ovo ti je sura iz Meke strucnjace. Kakvi Jevreji i kakva Medina?

Al-Araf [1][2] (Arabic: ٱلأعراف, al-ʾAʿrāf; meaning: The Heights) is the 7th chapter (sūrah) of the Qur'an, with 206 verses (āyāt). Regarding the timing and contextual background of the revelation (Asbāb al-nuzūl), it is a "Meccan surah", which means it is believed to have been revealed in Mecca.

• Podržavam
Ovo ti je sura iz Meke strucnjace. Kakvi Jevreji i kakva Medina?
Која никада није промењена. И даље је остала на снази, Мухамед се позвао на то кад је склопио пакт са Јеврејима у Медини.

Имаш то објашњено на њиховим сајтовима, гуглај мало не мислиш ваљда да ћу све да ти нацртам.

Која никада није промењена. И даље је остала на снази, Мухамед се позвао на то кад је склопио пакт са Јеврејима у Медини.

Имаш то објашњено на њиховим сајтовима, гуглај мало не мислиш ваљда да ћу све да ти нацртам.
Hahahhaha
Cita li ko ovo? Xd
Samo reci pogrijesio sam, necu te prozivat jer desava se u zaru borbe.
Ne mozes Suru iz Meke, kada je Muhamed bio prijatelj sa Jevrejima i Hriscanima, jer je bio slab i nejak, a obecavao im Raj, da predstavis kao Suru iz, kako kazes "medinskog perioda", kada je brutalno poceo da se razracunava sa ovo dvoje, genicidisao ih i protjerivao.

• Podržavam
Ne mozes Suru iz Meke, kada je Muhamed bio prijatelj sa Jevrejima i Hriscanima, jer je bio slab i nejak, a obecavao im Raj, da predstavis kao Suru iz, kako kazes "medinskog perioda", kada je brutalno poceo da se razracunava sa ovo dvoje, genicidisao ih i protjerivao.
Које хришћане је Мухамед побио?

Samo reci pogrijesio sam, necu te prozivat jer desava se u zaru borbe.
Као што си ти признао да си у жару борбе лупио да је у Ирану забрањено Хришћанство као и у Арабији. Уместо да признаш грешку, наставио си да се извлачиш и изврћеш.

Ne mozes Suru iz Meke, kada je Muhamed bio prijatelj sa Jevrejima i Hriscanima, jer je bio slab i nejak, a obecavao im Raj, da predstavis kao Suru iz, kako kazes "medinskog perioda
Ова сура није укинута. Важила је и у мединском периоду. То је кључно.

• Haha
Као што си ти признао да си у жару борбе лупио да је у Ирану забрањено Хришћанство као и у Арабији. Уместо да признам грешку, наставио си да се извлачиш и изврћеш.
Ja mogu da ti ucinim da priznam da se nijesam dobro izrazio. Tehnicki nije zabranjeno Hriscanstvo u Iranu, ali sustinski jeste. Jer je zabranjeno je za 90% stanovnika.

• Podržavam
Ja mogu da ti ucinim da priznam da se nijesam dobro izrazio. Tehnicki nije zabranjeno Hriscanstvo u Iranu, ali sustinski jeste. Jer je zabranjeno je za 90% stanovnika.
Ни приближно није као у Арабији. Хришћанство је дозвољено да се исповеда у Ирану

Ај и ја теби, пошто си био фин, да признам да сам помешао суре. Али ова сура није промењена ни у мединском периоду.

• Haha
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back