Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (2)

Kada će Izrael uspostaviti kontrolu nad Gazom?

• Ukupno glasova
    28
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сиротињски Шити објављују рат Израелу.

А што се тиче лажи

Mstislav C1
anajade C1
KaramDjordje C3, ban
MysticPlus C3, ban
DedaStojan C3, ban

Zbog vredjanja i spamovanja.
Nosferatu C3, ban
Zbog vredjanja i avatara.
komšija C2, ban
Mystic+ C3, ban
Branko Lori C3, ban

Zbog širenja mržnje.

Na temi o Izraelu.
Meni je, iskreno, neverovatno sa koliko strasti forumaši raspravljaju o ovom sukobu, koji je tako daleko od nas, a traje već decenijama.

Ni Izrael ni Palestina nam nisu geografski bliski, ne delimo sa njima ni poreklo, ni religiju... Strani, tuđi narodi čiju ni kulturu ni stavove ne poznajemo dovoljno.

Ovo što sad gledamo je možda njihov način ratovanja... Na život i smrt.

Prečesto druge narode posmatramo kroz sebe, razmišljamo kako bismo mi u toj situaciji reagovali, ali možda to pravilo ne važi za sve.

I rusko-ukrajinski rat isto pokazuje koliko su Rusi i Ukrajinci drugačiji od nas. Suroviji su, spremniji na veće žrtve (i svoje i tuđe), istrajni, tvrdoglavi, guraju i nemoguće... Odlični, hrabri, neumoljivi ratnici. No, opet dosta štede civile.

Možda je kod Izraelaca i Palestinaca pravilo: "Oko za oko, zub za zub" - ti meni dete, ja tebi dete, ti meni zgradu, ja tebi zgradu i slično. S tim da su Izraelci jači, pa su žrtve i razaranja stoga nesrazmerni.

To što njegova dela nisu identična hamasovim znači da je Jašari čist? Potvrdio si moju tvrdnju o vašem soju. Obraz = đon.

Dakle, ako nekog upozorim imam pravo da ga ubijem :rotf:
I evo, o jadnim Nemcima '45.
Da su ovakvi Izraelci bili crvena armija i da su upali u Berlin i Ist. Nemačku, ne bi "skor" bio poginulih 27 crvenih naspram 5 miliona švaba. Izraelci bi kalemili mrtve dok žrtve suprotne strane ne budu bar trostruke, a tada Nemaca ne bi ni bilo više.
Sjedi 1 :D

205253_abed-khaled-petros-giannakouris-ariel-schalit_s.jpg

Rat Izraela i Hamasa traje 26 dana. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su tokom vazdušnog napada na Pojas Gaze ubile jednog komandanta palestinske militantne grupe Hamas. S druge strane, Hamas i palestinska grupa Islamski džihad saopštili su sinoć da su granatirali Tel Aviv. SZO upozorava da je zdravstvena katastrofa u Gazi neizbežna. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu imao je niz razgovora sa svetskim liderima, kojima je poručio da je rat protiv palestinske militantne grupe Hamas, rat celog "prosvećenog sveta".

Ključni događaji:

-Otvoren prelaz Rafa, ograničena evakuacija
-Borelj zaprepašćen velikim brojem žrtava u izbegličkom kampu Džabalija
-Palestinska agencija: Izrael ponovo gađao izbeglički kamp Džabalija
-Hamas i Islamski džihad tvrde da su granatirali Tel Aviv
-Izrael obećava da će obratiti punu pažnju na Hezbolah "posle Hamasa"
-Zvaničnik u Gazi: Izbeglički kamp Džabalija u potpunosti uništen u napadu Izraela
- EU kritikovala ''porast terorizma nasljenika na Zapadnoj obali''

Ovo je vrlo zabrinjavajuće i unosi opšti nemir, strah i nesigurnost kod ljudi širom sveta, jer shvataju da UN nema nikakvu moć i da ih sutra niko neće zaštititi ako im se nešto slično dogodi. Više se ni ne krije da slabi i siromašni nemaju nikakve šanse ako postanu plen jakih i bogatih. Ranije je postojao bar privid sigurnosti, nada da će UN, UNICEF ili neko drugi makar decu zaštititi... Mi, naravno, odavno znamo kako stvari stoje, ali mnogi u svetu su šokirani ovim što se dešava.

Ovo je vrlo zabrinjavajuće i unosi opšti nemir, strah i nesigurnost kod ljudi širom sveta, jer shvataju da UN nema nikakvu moć i da ih sutra niko neće zaštititi ako im se nešto slično dogodi. Više se ni ne krije da slabi i siromašni nemaju nikakve šanse ako postanu plen jakih i bogatih. Ranije je postojao bar privid sigurnosti, nada da će UN, UNICEF ili neko drugi makar decu zaštititi... Mi, naravno, odavno znamo kako stvari stoje, ali mnogi u svetu su šokirani ovim što se dešava.
UN, UNICEF su sarena laza za naivne. Njihov stav je bitan kao stav KUD "Ivo Lola Ribar" iz Donjeg Milanovca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back