Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (2)

Kada će Izrael uspostaviti kontrolu nad Gazom?

• Ukupno glasova
    28
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не желе да униште децу, већ окупаторску ИДФ армију и окупаторски идентиет.
Доста са тим глупим заменама теза.
Sve sam rekao samo bih se ponavljao...
Izrael se zvanično ne slaže sa tobom pa čak ni sami Hams zvaničnici itd.
No nije ni bitno.
Šta god mi pisali ovde nije bitno u principu.
Bitne su IDF granate.
I što će graditi luskuzne stambene komplekse za nove jevrejske kolonista kada Gaza bude oslobođena od arapsko-terorističke okupacije i tiranije.
Već planiraju i takve stvari. To je kul i to vredi, a ne naša pisanija ovde.

Ne slažemo se. ISIL i Hamas su meni isto ekstremni ludaci.
Lepo je što deliš tvoje mišljenje, ali niti si relevantan, niti si u pravu, niti se ovde radi o Hamasu.

Alo bre! Pobiše 20 hilj. Palestinaca, samo 10% do 15% su Hamasovci. Još oko 60 hilj. ranili, oko 8 hilj. dece je stradalo! Kakav Hamas, ovi tamane sve što hoda na dve noge ti okrećeš ploču na Hamas, sramoto!

Lepo je što deliš tvoje mišljenje, ali niti si relevantan, niti si u pravu, niti se ovde radi o Hamasu.

Alo bre! Pobiše 20 hilj. Palestinaca, samo 10% do 15% su Hamasovci. Još oko 60 hilj. ranili, oko 8 hilj. dece je stradalo! Kakav Hamas, ovi tamane sve što hoda na dve noge ti okrećeš ploču na Hamas, sramoto!
:roll: :roll: :roll: :roll:
Nisu na vlasti i ne prožimaju sve pore društva?!
Sigurno!
7.000 raketa lansirali na 7X.

Sada kmečite oko civilnih žrtava?!
Mislim da Izrael neće mnogo biti briga i već je patosirao Gazu.

:roll: :roll: :roll: :roll:
Nisu na vlasti i ne prožimaju sve pore društva?!
Sigurno!
7.000 raketa lansirali na 7X.

Sada kmečite oko civilnih žrtava?!
Mislim da Izrael neće mnogo biti briga i već je patosirao Gazu.
Boli me ona stvar za žrtve i jednih i drugih, kad treba da se ponavljam. To sam rekao nekoliko puta na temi. Neću da morališem i glumim hipika.

Ali se gadan smrad licemerja prožima. "Sedmi oktobar pa sedmi oktobar, pobiše hiljadu civila, pobiše hiljadu civila"... a onda ovi napraviše pedeset sedmih oktobara i pobiše dvadeset hiljada civila.

Ne kmečim ja, zabole me stojko. Ali kada vam krene po zlu, kao sada u Ukrajini, kako ćete se vi suzdržati od kmečanja?

Da li ti tvrdiš da uspostavljanje zločinačke ideologije nije izdaja?
Po zakonu je izdaja kriminalna nelojalnost, tipično prema državi. To je zločin koji pokriva neka ekstremnija dela protiv nečije nacije ili suverena. To obično obuhvata dela poput učešća u ratu protiv nečije rodne zemlje, pokušaje svrgavanja njene vlade, špijunaže njene vojske, diplomatije ili njenih tajnih službi za neprijateljsku i stranu silu, ili pokušaja ubistva šefa države. Osoba koja je počinila veleizdaju poznata je u zakonu kao veleizdajnik.[1]

Ето ти дефиниције, па ти сад види.

Po zakonu je izdaja kriminalna nelojalnost, tipično prema državi. To je zločin koji pokriva neka ekstremnija dela protiv nečije nacije ili suverena. To obično obuhvata dela poput učešća u ratu protiv nečije rodne zemlje, pokušaje svrgavanja njene vlade, špijunaže njene vojske, diplomatije ili njenih tajnih službi za neprijateljsku i stranu silu, ili pokušaja ubistva šefa države. Osoba koja je počinila veleizdaju poznata je u zakonu kao veleizdajnik.[1]

Ето ти дефиниције, па ти сад види.
Podrazumeva se da je uspostavlljanje zločinačke ideologije izdaja. Boljševizam je zločinačka ideologija.

Screenshot_20231223_163410_com.huawei.himovie.overseas_edit_1856062955110534.jpg

Screenshot_20231223_163440_com.huawei.himovie.overseas_edit_1856043578652203.jpg

Screenshot_20231223_163424_com.huawei.himovie.overseas_edit_1856053484519910.jpg

Screenshot_20231223_163457_com.huawei.himovie.overseas_edit_1856034137139184.jpg

Screenshot_20231223_163506_com.huawei.himovie.overseas_edit_1856141693582397.jpg

Palestinska agencija: Ubijeno 18 civila, desetine povređenih u izraelskom napadu na kamp u Gazi

Rat Izraela i Hamasa traje 78 dana. Savet bezbednosti UN usvojio je juče ublaženi tekst rezolucije o Pojasu Gaze, kojom se poziva na hitno ubrzanje isporuke pomoći civilima u toj palestinskoj enklavi, ali iz koje je izbačen poziv za "hitnu obustavu neprijateljstava" između Izraela i Hamasa. Palestinska militantna grupa Hamas i Palestinska samouprava (PA) su izrazili suprotne stavove o toj rezoluciji. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su borbeni avioni izveli vazdušne napade na niz lokacija Hezbolaha u Libanu kao odgovor na raketnu vatru na severni deo Izraela. Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je juče da se aktivnost IDF nastavljaju i da će se lider političkog krila palestinske grupe Hamas uskoro "suočiti sa cevima oružja" Izraela. U Jerusalimu je juče došlo do napetosti, jer su izraelske snage sprečavale muslimanske vernike da uđu u džamiju Al-Aksa i upotrebile suzavac u blizini kompleksa džamije kako bi ih rasterale. Kamioni koji donose humanitarnu pomoć stigli su na granični prelaz Kerem Šalom.

Ključni događaji

-Savet bezbednosti UN usvojio ublaženi tekst rezolucije o Gazi
-Hamas i Palestinska samouprava izrazili suprotne stavove o rezoluciji Saveta bezbednosti UN
-Koen: Izrael nastavlja sa borbama do oslobađanja svih talaca
-Ruski zvaničnik ukazao izraelskom ambasadoru na važnost prekida vatre u Gazi
-Galant: Lider Hamasa će se uskoro susresti "sa cevima našeg oružja"
-Putin i Abas razgovarali o sukobu u Gazi, Abas pozvao na spoljnu intervenciju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back