Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je to moja teroristička metoda?
Ja sam za sljedeći princip. Ako je netko terorista, opaše se prslukom i digne se u zrak na prepunom gradskom trgu, odgovornost snose i svi oni koji su znali ili trebali znati za njegov teroristički plan. Dakle, njegova obitelj, njegovi bližnji itd.
Npr, da sutra to neki Palestinac napravi u ZG, ja bih se zalagao za to da se iz RH protjeraju svi njegovi bližnji i da im se konfiscira imovina. Ne samo zato jer to smatram pravednim, nego zato da i tu budalu odvratiš od zločinačkog nauma: okej, dobit ćeš 72 djevice, ali će ti zato žena i djeca biti isporučeni nazad u pustinju.

Mozda je vaznije pitanje zasto su muslimani u nekom procentu spremni da zrtvuju sebe nanoseci nepravdu neduznim ljudima koji su slucajno u tom avionu, na trgu, na festivalu, gde god.
Ne bih rekla da je zbog devica.

Nisam sigurna da se sa islamskim svetom nije dugo i mnogo gresilo.

Isto tako nisam sigurna da se terorizam moze resiti tako sto se taj neki narod izudara jace. Rodice se novi teroristi, jos radikalniji.

Staju, na Palestinsku. Jos se za Simona Pereza znalo da je opak ubica, ali je izbegao svako sudjenje.
Ispravka mog posta br. #17140:

Ja se izvinjavam, Ariel Saron je bio poznat kao ubica i to opak i beskompromisan, premda je i Simon Perez bio s njim u vladi dugo.

Ali ovo je ubica, poznat u svetu kao takav, medjutim cutalo se i nikad nije izveden pred sud, samo je pod pritiskom smenjen i toliko.

Kolike će biti ekonomske posledice sukoba Izraela i Hamasa još je rano proceniti. Stav MMF je da će rat Izraela i Hamasa "verovatno naneti štetu" drugim ekonomijama na Bliskom istoku. Svetski analitičari navode da će ekonomski uticaj prvenstveno zavisiti od toga da li će se, i koliko, sukob proširiti, što će se svakako odraziti na cenu nafte, svetsku inflaciju i privredni rast, što bi uticalo i na Srbiju.
https://n1info.rs/biznis/rat-i-ekon...bpush&utm_campaign=2023-10-29-Rat-i-ekonomija

Свако ко погине од израелске авионске бомбе, ракете или гранате 155 мм, а није Хамас, или из неке друге екипе главосеча, је жртва.

Није ми позната "дефиниција висине губитака, ванредне или невероватно високе", али ми је био интересантан податак да државно тужилаштво Украјине, закључно са августом 2023, води број цивилних жртава рата на територији коју контролише на око 10.800. Број страдалих је вероватно нешто већи, али то је уобичајено. Значи, од 24.02.2022. до краја августа, на фронту дугом хиљаду километара, са стотинама хиљада сучељених војника, у држави од неколико десетина милиона становника.

Насупрот томе, у Гази, до сада, за ових 21-22 дана, број цивилних жртава узрокованих израелским дејством (против терориста) се процењује на од близу 4.000 (УН) до преко 7.000 (Палестинци).

Шта се онда сматра ванредним, или невероватно високим?
znaci da podelis broj prijavljenih gubitaka sa brojem 10

Ispravno zboris.

Ja ispekao sedam kazana rakije i osusio 50 kg mesa tako da sad mogu da odmaram, cirkam i krkam polako i uzivam u eskalaciji.
koji si ti breeee.
samo na sebe i mislis i jos os da sam uzivas u gledanju , pa da , uopste i ne mislis na , recimo marrsovca , kako mu je kada i procita , da ima toliko imesa koje dobro i ide uz rakiju.
ehhh, koji si ti.
ma , dobro , aj sedi i gledaj i uziva

Komunisti za džihad, kao i uvek
20231029_150148.jpg

Сезонске карте пуштене у продају.

Свих 5 Израелских кошаркашких клубова ће играти своје Међународне мечеве у Србији у разним градовима на позив Владе Србије и Кошаркашког савеза који су гарантовали апсолутну сигурност и поручили Изралским клубовима да се у Србији осећају као у ,,другој кући,,!!!
a sto i ne igraju kod kuce , pa , sto bih i zasmetalo
jel ima tamo neki i problem za odrzavanja utakmica.

Mozda je vaznije pitanje zasto su muslimani u nekom procentu spremni da zrtvuju sebe nanoseci nepravdu neduznim ljudima koji su slucajno u tom avionu, na trgu, na festivalu, gde god.
Ne bih rekla da je zbog devica.

Nisam sigurna da se sa islamskim svetom nije dugo i mnogo gresilo.

Isto tako nisam sigurna da se terorizam moze resiti tako sto se taj neki narod izudara jace. Rodice se novi teroristi, jos radikalniji.
A kako da se boriš inače s teroristima?
Hamas ima jasan cilj, a glasi: uništenje države Izrael. Treba ih izudarati, a radikalnije teroriste radikalnije izudarati. I naravno, nikakva puška se ne smije pojaviti u Gazi bez odobrenja Izraela.

Arapi su isto što i Šiptari.
Došli na tuđu zemlju i od zemlje nisu ništa napravili.
pa majkumu , vi svi idete kod arapa , koji imaju i para i naafte i gasa i jos kazes dosli i nista nisu napravili
prvo odakle kazes da su dosli i ko ih je doveo,
drugo , nakoga aludiras da nista i nisu napravili,
pa , ko i stalno ide na letovanja , kao ide
tvoji lezilebovica sa vasim parama.

Naravno da neće, čak postoji šansa da ih na kraju autistična EU primi kroz nekakav humanitarni program za izbjeglice a ovi nabrijani na osvetu počnu ganjati neke Jevreje ni krive ni dužne po sinagogama Evrope.Tako to obično bude.Nego gledam danas Amerikance analiziraju zašto ih napadaju po Iraku, Siriji...
Nevidjeni kraljevi.A niko da se zapita šta rade oni tu? Lol :lol:
Pogledajte prilog 1436742
Pogledajte prilog 1436743
ajde , postavi to pitanje na njihovim medijama
meni , je zabranjeno , ustvari
sve sto napisem , ne ide
e to se zove sloboda govora, i demokratija.

A kako da se boriš inače s teroristima?
Hamas ima jasan cilj, a glasi: uništenje države Izrael. Treba ih izudarati, a radikalnije teroriste radikalnije izudarati. I naravno, nikakva puška se ne smije pojaviti u Gazi bez odobrenja Izraela.
Problem ovolikih civilnih zrtava je prenaseljenost Gaze,mada ni Hamas nije ostao duzan kad lansira rakete pa gde padnu.
Inace sto se mene tice samo nek se peglaju,sto dalje od nas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back