Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izrael je za rat.

Sad su oni osokoljeni podrskom Amerike i sigurni su en samo u pobedu, nego i da ce im sve to uspeti. Problem je sto prvo povedes rat, a posle rat vodi tebe.

Da je Hico znao 1930 ono sto je znao 1945 mozda bi jos i danas vladao. Ali...
Ima istine ,za sada izgleda da ce Izrael i USA da uniste Palestince ali curi im vreme. Ako budu oklevali sa kopnenim napadom svasta moze da preokrene.

Ima istine ,za sada izgleda da ce Izrael i USA da uniste Palestince ali curi im vreme. Ako budu oklevali sa kopnenim napadom svasta moze da preokrene.

Meni se ipak cini da Amerikanci zele da smire sve ovo. Njihova munjevita reakcija kao i vise opomena da Izraelu da odgode ulazak u Gazu sto se i desilo sve to ide u tom nekom pravcu.

Ali Izrael je veoma tvrdoglav. Zapeli pa Bog !

Pitanje je koliko ce i Amerika imati zivaca oko njih.

Ti imaš zapravo problem s prihvaćanjem abrahamskih religija.
ne , Ja nemam problem ni sa kojim prihvacanjem religija
Imam problem da Vi , necete da shvatite da to sto su Vam dali da je postojalo
da Mi koji eto i nesto smo i isrtrazivali pitanja religije i odnosa religija na tlu ne samo Balkana , vec i sire.
Pogledaj sebe, sada ovoga momenta , pises o tim religijama a znamo i kazemo da tada i nije bilo religija , ovih na koje se vi pozivate.
gde i ko je i to izvrsio zapis o etickoj grupi i da su imali nazive.
dajte ijedan materijalni dokaz.
nemojte da se ponavljate pise u Kuranu , pise u Bibliji , pise u Talmudu ,
oise
a i da na tarabi isto i pise o religijama koje su i povezane sa rupom u tarabi

Ok, slažemo se da ne slažemo po pitanju BI.
Ako se pogleda politika susjednih zemalja Izraela, prije svega Egipta i Jordana u posljednjih 60, 70 godina, vidjet će se da oni Palestince drže kao taoce i instrument destabilizacije Izraela kao države, bez stvarne i ozbiljne zainteresiranosti za rješavanje osnovnih prava Palestinaca koji su praktički - njihovi sunarodnjaci. Jedino istinsko mirovno rješenje za Bliski istok jest humanitarno preseljenje Palestinaca s područja Gaze u Egipat, ali Egipat za to neće ni čuti, a nerazumno je i neshvatljivo tražiti od Izraela da prepusti istočni Jeruzalem muslimanima kao njihov glavni grad na Zapadnoj obali. Palestinci nisu taoci Izraela, nego su taoci politike susjednih arapskih i muslimanskih zemalja koje te iste jadne Palestince, svoje sunarodnjake po krvi i po vjeri, ne mogu i ne žele vidjeti niti nacrtane u svojim državama. A Izraelci ih trpe kao svoje susjede posljednjih 70 godina.
apropro tvojemu izlaganja , Ja kao neko koji i je radio i radi sa osnovama mentalnoga zdravlja , kada i dobijam ovakav nacin kao raresenja krize
ubijek i koristim i metod " uvid u sopstveno stanje"
i ili prikaz ogledala.
sto to znaci.Sadasnja situacija je proizvod svih onih idiotizama , koji su kao i isli da rese pitanje navodnoga nebeskoga naroda , jedinoga koji i je ..
i rezultat toga je da umesto se zivi , na istom tlu , uvazavajuci razlike izmedju ijednih i drugih
Dobijalo se , silom , izbacivanjem autohtonih ljudi sa njihovoga prostora.
dakle
Hajde vako
resenje bi i bilo krize , po tebi ako i koristim metodu Ogledala , to sto si ti rekla
Svi izraelci koji su DOSELJENI , da napuste zemlju.
a oni jevreji koji su i bili tu sto se kaze vekovima , pre nego sto su ih zavadili anglosakskonske huuurve,
Da ostanu.
sta kazes o tome

Evo ti dokaza, dovoljno je uočljiv.

Pogledajte prilog 1432014
da , sta se ima sa tim reci/
dal i na tim iskopinama , koje i jesu blago toga podneblja.
gde i da je na ijednome mestu i ima zapisa , bilo kakvoga.
Ono nasta pokusavam ali vidim da je nazalost i nemoguce i imati korespodenciju
Ja sam naucna osoba koja se pridrzava nacela spoznaje i to sa priznatim pismima i dokazima.
Ako sam i bio u mogucnosti u Pekingu da i gledam originalne pisane dokumenta o svakom njihovom caru ili vladaru i data _ prevod a mislim da su njihovi prevodi , i tacni.
a zna se svaka njihova dinastija
i pitanje za tebe , jel je to istorija koja se prenosila sa kolena na koleno
a to i je i jevrejska i hriscanska i islamska , stim da se posle 560 godina i pocelo i pisati , li ne i u celini

vec se kako i je ko , i dopisivao stavljao.
i molim te.
samo mi reci , kako i na koji nacin i znamo o Starogrckoj mitologiji ,
kaki na koji nacin znamo i za dela starih filozofa i ili
kako i na koji nacin znamo o odnosima rimljana i egipcana
i da li imamo Fenicansko pismo i

jos mnogo toga sto se vec i nalazi i po muzejima i .

I jos njiedan naucnik koji su i desifrovali te fragmente od dokumentacije
nisu nigde i pronasli oko ...isusa- jevrejina
i nemoj mi samo jos i reci da verujes u vaskrnuce mrtve osobe..

Meni se ipak cini da Amerikanci zele da smire sve ovo. Njihova munjevita reakcija kao i vise opomena da Izraelu da odgode ulazak u Gazu sto se i desilo sve to ide u tom nekom pravcu.

Ali Izrael je veoma tvrdoglav. Zapeli pa Bog !

Pitanje je koliko ce i Amerika imati zivaca oko njih.
Нема ту више "Боже помози". Одавно је ово отишло предалеко од "црвене линије". Једино што не знам како ће се одвијати даље јер има "милион" сценарија.

Libanska vlada poziva Izrael da proglasi 48-časovni prekid vatre

Libanski ministar spoljnih poslova Abdala Bu Habib zatražio je danas od Izraela da proglasi 48-časovni prekid vatre. "Hajde da pozovemo na prekid vatre i vidimo šta će se desiti“, rekao je ministar, prenosi Si-En-En.

Habib je izjavio za američku televiziju da je njegova zemlja veoma zabrinuta da bi se rat mogao proširiti na region. "Mi zaista ne želimo rat. Vlada ne želi rat. Mi razgovaramo sa različitim organizacijama. Ali to nije pod kontrolom jer sve zavisi od onoga što se događa u Gazi", rekao je libanski ministar.

Kad sy bile takve fotografije uz gradova Ukrajine, na forumu su orili uzdasi rusoekstaze.
Dvostruki standardi.
Zaboravljaju brzo na ovakve naslove:

IMG_20231021_012741.jpg
i
IMG_20231021_012717.jpg

Dogodilo se malo čudo, gotovo potpuno zanemareno od strane medija: tisuće Židovki, muslimanki i kršćanki hodale su zajedno u Izraelu za mir.
U novom službenom videu pokreta Women Wage Peace, izraelska pjevačica Yael Deckelbaum pjeva pjesmu "Prayer of the Mothers" zajedno sa ženama i majkama svih religija, pokazujući što glazba može promijeniti. Potpuno žensko čudo koje vrijedi više od tisuću riječi.
Dijelite što je više moguće!
Shalom Salam mir

https://youtu.be/YyFM-pWdqrY

Бајден је упутио апел америчком народу о подршци Украјини и Израелу. Он је посебно назвао помоћ овим земљама „паметном инвестицијом“ која ће исплатити дивиденде будућим генерацијама.
Марија Захарова је одговорила на његову изјаву рекавши да је Бајден показао хладнокрвну разборитост са којом САД поступају по питању украјинског сукоба.
„Они су то звали 'борбом за слободу и демократију'. Сада се испоставило да је то само калкулација.
Ратови су традиционално били „паметна инвестиција“ за Сједињене Државе. Пошто се нису одиграли на америчкој територији, нису марили за туђе трошкове“, рекла је она.
Ништа лично, само посао.
Vreme je da Anglo-Hazari takodje osete zrtve na svojim Satanskim ostrvima.
:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back