Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha, Huta (1)

Koju stranu podržavate?

• Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Стање је такво. Дух ђавола ради да олабави вјеровање у ту неспорну истину. Па тако се шири учење да ето све религије имају истине, свака религија је иста, битно је да си само добар човјек и сл. То је противно учењу Православне Цркве. Једина истина и једино спасење је у Православној Цркви.

To ti nije nikakav dokaz za istinu. Iako i sam verujem da je punoća Istine u Pravoslavlju. I to tvrdim objektivno jer sam se nekada deklarisao i kao agnostik i sledbenik druge religijske ideje. I ne samo pukim slučajem, jer sam eto rodjen u pravoslavnoj sredini i jer su me nesvesnog obeležili kojem stadu da pripadam, nego i trudom i spoznajom sam se vratio u pravoslavlje. Ali ovo što ti pričaš ne pije vodu za ostale ljude, prosto jer svako, ako ne i fanatičnije, brani stav da je njegova religija jedina i prava istina... niko neće reći pa ima i istinitija religija od moje, jer u tom slučaju bi bio i njen sledbenik. Spasenje će darovati Bog kome treba, postoje i ljudi koje će opravdati njihova savest i dela, i kojima je rečima apostola Pavla, vera i zakon ispisan u srcima, iako su formalno i spolja neznabošci.

Izrael je do sada gadjao oko 5000 meta u Gazi. Po tvojoj racunici to je 500.000 zivota. A zvanicno oko 3.000. To cak nije ni jedan zivot po udaru.
Nemoj ni ti sa objektivnostima, ne ide ti.
Sta je zvanicno,zvanicno je bilo do juce 3000 civila,sinocni slucaj nije uzet u razmatranje.U samoj EU spominju najmanje 200 poginulih u sinocnom udaru na bolnicu,procene idu 500. i preko 1000 mrtvih.Uzmimo najnizi broj koji se spominje u evropskim medijima od dvesta mrtvih,malo li je ? Na proslo pitanje si izbegla da odgovoris,hajde sada da mi odgovoris na sledece pitanje da vidimo koliko si principijelna.
Na Kosovu je OVK otimala Srbe,cak i maloletne osobe ,koje je likvidirala identicno kao sto je Hamas ucinio se jevrejskim civilma.Kako bi ti reagovala da je VJ posle otmica i ubistava Srba u Visokim Decanima poravnala siptarska sela u znak odmazde,podrzala bi takav cin ili bi bila protiv? Izvoli, imas svu moju paznju, i ne pokusavaj sa vrdanjem

To je tačno ako dublje uđemo u analizu. Vavilon mora pasti.
Tako da bude u grobnoj dubini i tišini kao onaj koji je zavađao narode.
Pri tome se misli na sistem a ne uništenje tog naroda jer zlo nije u narodu već u sistemu.

Ovo nije pitanje zavađanja naroda, narodi će se uvek zavađati

Ovo je pitanje ko je spreman da žrtvuje stotine i hiljade ljudi, da na nekog navali krivicu da bi ostvario svoje ciljeve

Ratova je bilo i biće, odmazdi je bilo o biće, ali strašno je kada neko sve to koristi za svoje ciljeve

Da li takvi trebaju da postoje ?

napomenucu dve stvari, jednu od pre a jednu od doslovce danas

pre, u vreme Turskih Sultana, tj u vreme samog raspada Otomanske imperije i povlacenja turskih vojnika nazad u Tursku, Arapi su ucinili strasna zverstva i osvetu na njima. takodje i nad Turcima i njihovim porodicama koje su mislile da ostanu u tim zemljama. to govori samo po sebi sta su Arapi doziveli pod Turcima i sta su preziveli pod njima, kao i Srbi na drugoj strani Carevine, za to nikako nisu krivi Britanci, kao ni za turske genocide nad nekim drugim narodima, na primer Jermenima.

druga stvar koju bi da napomenem je od danas, naime na Dzamijama u Iranu su dignute crne zastave. to je znak da je dignut poziv na dzihad

sa druge strane sada vec na stotine aviona US je stiglo u radijus dejstva prema Iranu, narednih dana moze da se otvori Pandorina kutija

ne znam da li ce da se ide u rat, ali lako moze da pocne

opet sa neke druge strane na duge staze, bez obzira kako se zavrsi ova kriza trenutno, Iran iz ovih dogadjaja vidi da mora da forsira atomsku bombu koliko god da ih to kosta. mozda im i Putin da tehnologiju, ko zna sta su dogovarali sve. prosto nemaju drugi izbor, a to ce BI da gurne u jos gora neprijateljstva, jer onda i Saudi moraju da imaju bombu hteli ne hteli to.
Crna zastava na džamije je znak žalosti. Crvena zastava na džamiji bi bila poziv na osvetu. Tako da pišeš ofrlje.
Do juče ni ja nisam znao to sa bojama zastave na džamijama, pa sam potražio značenja da ne pišem gluposti.

Primer: Ubistvo Sulejmanija u terorističkom aktu.

1697630026425.png

U Iranu je danas na jarbol podignuta crvena zastava koja je simbol "krvave osvete".

Takva zastava se smatra upozorenjem, a podsetimo, predstavnik Irana pri UN Madžid Taht Ravanči upozorio je ranije danas da će odgovor Teherana za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija biti vojna akcija.

Spasenje će darovati Bog kome treba, postoje i ljudi koje će opravdati njihova savest i dela, i kojima je rečima apostola Pavla, vera i zakon ispisan u srcima, iako su formalno i spolja neznabošci.
Не постоје. Нико неће у Царство небеско ући ко се не роди водом и Духом. Каже Христос а не ја.

naravno, tipican ustaski odgovor kada su njihovi zlocini u pitanju - ono, nisam odav'le.

Pa nista, nemam pitanje, konstatujem da cemo prema vama primeniti sve principe koje propagirate - pobiti i iseliti za sva vremena svim mogucim sredstvima, sve je dozvoljeno i svi nasi vojnici bice oslobodjeni bilo kakve odgovornosti za ono sto urade pri tome.

Isto vazi i za Siptare, ali i za ove nase muslise.

Eto, cisto da konstatujemo kako stvari stoje posto vidim da je to tvoj stav pa cemo ga oberucke prihvatiti i primeniti - dobro ne bas sad ili sutra, ali ko zna? Vremena se menjaju, jako se brzo menjaju.
Пиће за блузера !!

Crna zastava na džamije je znak žalosti. Crvena zastava na džamiji bi bila poziv na osvetu. Tako da pišeš ofrlje.
Do juče ni ja nisam znao to sa bojama zastave na džamijama, pa sam potražio značenja da ne pišem gluposti.

Pogledajte prilog 1430497

U Iranu je danas na jarbol podignuta crvena zastava koja je simbol "krvave osvete".

Takva zastava se smatra upozorenjem, a podsetimo, predstavnik Irana pri UN Madžid Taht Ravanči upozorio je ranije danas da će odgovor Teherana za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija biti vojna akcija.
На маузолеју имама Резе у Мешхаду у Ирану подигнута је црна застава. То значи позив на освету или рат.

IMG_20231018_135431.jpg

Sta je zvanicno,zvanicno je bilo do juce 3000 civila,sinocni slucaj nije uzet u razmatranje.U samoj EU spominju najmanje 200 poginulih u sinocnom udaru na bolnicu,procene idu 500. i preko 1000 mrtvih.Uzmimo najnizi broj koji se spominje u evropskim medijima od dvesta mrtvih,malo li je ? Na proslo pitanje si izbegla da odgovoris,hajde sada da mi odgovoris na sledece pitanje da vidimo koliko si principijelna.
Na Kosovu je OVK otimala Srbe,cak i maloletne osobe ,koje je likvidirala identicno kao sto je Hamas ucinio se jevrejskim civilma.Kako bi ti reagovala da je VJ posle otmica i ubistava Srba u Visokim Decanima poravnala siptarska sela u znak odmazde,podrzala bi takav cin ili bi bila protiv? Izvoli, imas svu moju paznju, i ne pokusavaj sa vrdanjem

Nek je danas i 5000 sa jucerasnjih 2000 (a nije). Koliko je to po udaru 1 ili 1000?

Rece covek koji je uhvacen u losoj kalkulaciji presao na OVK i prica o vrdanju.

Не постоје. Нико неће у Царство небеско ући ко се не роди водом и Духом. Каже Христос а не ја.

To može duhovni satanizam samo tvrditi da ne postoje. Hristova Ljubav je mnogo šira od banalnih uslovljavanja tog tipa. Znači bitno samo da te krstili u pravoslavlju i završio si posao za večnost jel? Bog je i Bog milosti i to što neko nije imao priliku da ga spozna i što je Bog njegovu dušu poslao da se rodi u muslimanskom telu ili jevrejskom ili budističkom ne znači da će završiti u večnoj smrti.

Nek je danas i 5000 sa jucerasnjih 2000 (a nije). Koliko je to po udaru 1 ili 1000?

Rece covek koji je uhvacen u losoj kalkulaciji presao na OVK i prica o vrdanju.
Рат у Украјини воде аристократе и витезови, наспрам ових ваших јеврејских миљеника које је САД размазила као чудовишта ! ... :kafa:

Превише мртвих цивила !

nego jel razumeju ovi rusosiiti sto brane terorizam Hamasa

da ono jutro nisu Hamasovci upali na zurku rejvera i pobili Evropljane i one nesretne Filipince,

danas uopste ne bi imali ovu temu i nijedna bomba ne bi pala na Gazu

i sumnjivi ne bi opisivao svoje licne fascinacije LGBT
Svi su krivi i beba u kolevci i Jevrejin sto je mrtav 70 godina pa se siluje Nemica jevrejskog porekla za sto je dosla na festival, za njegova nedela, samo sveti Hamas nije sto je pokrenuo ovu lavinu stradanja i patnju za ljude na obe strane.

Svi su krivi i beba u kolevci i Jevrejin sto je mrtav 70 godina pa se siluje Nemica jevrejskog porekla za sto je dosla na festival, za njegova nedela, samo sveti Hamas nije sto je pokrenuo ovu lavinu stradanja i patnju za ljude na obe strane.
Хамас није био ни у jaјима када је лавина покренута.
Ценим, танко је знање.

Који Американци? Који су они који нису око Бајдена? Трамп можда?
Средњи менаџмент... они контролишу војску... немају вођу, али су идеолошки ''протрамповци'' (блажа секуларна варијанта, а не МАГА верски фанатици око Трампа)... централисти, мешавина демократа и републиканаца који су задужени за стабилност државе, а не за спољну политику

"Човек притиснут сталном неправдом постаје терориста"

Амерички неолиберални изум 1970тих година. Јевреји морају да слушају Амере.

Primer: Ubistvo Sulejmanija u terorističkom aktu.

Pogledajte prilog 1430497

to je zato sto ne znas ili ne razumes Hadite

عن عبد الله قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: إذا أقبلت الرايات السود من خراسان فائتوها فإن فيها خليفة الله المهدي

"kada budete videli crne zastave da dolaze iz pravca Kurasana, idite ka njima makar morali da puzite, medju njima je Alahov Kalifa Mahdi"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back