Tanhojzer
Ističe se
- Poruka
- 2.081
Стање је такво. Дух ђавола ради да олабави вјеровање у ту неспорну истину. Па тако се шири учење да ето све религије имају истине, свака религија је иста, битно је да си само добар човјек и сл. То је противно учењу Православне Цркве. Једина истина и једино спасење је у Православној Цркви.
To ti nije nikakav dokaz za istinu. Iako i sam verujem da je punoća Istine u Pravoslavlju. I to tvrdim objektivno jer sam se nekada deklarisao i kao agnostik i sledbenik druge religijske ideje. I ne samo pukim slučajem, jer sam eto rodjen u pravoslavnoj sredini i jer su me nesvesnog obeležili kojem stadu da pripadam, nego i trudom i spoznajom sam se vratio u pravoslavlje. Ali ovo što ti pričaš ne pije vodu za ostale ljude, prosto jer svako, ako ne i fanatičnije, brani stav da je njegova religija jedina i prava istina... niko neće reći pa ima i istinitija religija od moje, jer u tom slučaju bi bio i njen sledbenik. Spasenje će darovati Bog kome treba, postoje i ljudi koje će opravdati njihova savest i dela, i kojima je rečima apostola Pavla, vera i zakon ispisan u srcima, iako su formalno i spolja neznabošci.