Rast cena nekretnina u Srbiji?

• Začetnik teme Začetnik teme ipad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Do sada cene jesu padale ali procitajte tekst pazljivo i videcete da ima razloga zasto ce od sada cene da rastu vrtoglavom brzinom
https://investirajte.wordpress.com
Ko god sada prodaje nekretninu taj se ne razume u biznis i ekonomiju i nikada ne bi trebalo da se bavi svojim biznisom.

Ocigledno je da ce cene nekretnina da eksplodiraju.

Упумпавање новца у систем може значити раст инфлације, у том случају треба бежати од капитала у облику новца, али сигурно не у капитал и облику некретнине у Србији.

Ne bulazni, prodajem preko 5 godina stan od 52 kvm na drugom spratu u jednom velikom gradu u Srbiji i svake godine sam spuštao cenu za 1K pa tako sa 38 došao do 33 a kupci samo pogledaju i pitaju može li jeftinije, jok, ne može, bolje i da ne prodam nego da poklanjam.

U Beogradu su trenutno prenaduvane cene nekretnina ali i to ce doci na svoje jer u privredi nema stabilnosti, a ni u bankarskom sektoru jer samo Bog i banka znaju kolika je mesecna rata kredita sto dovodi do toga da samo neko ko ima m*da od titanijuma je spreman da podigne kredit na 30 godina i da otplacuje prenaduvanu cenu kvadrata i da pri tome svakog meseca prezivljava sok kada vidi novu ratu obavezno vecu nego proslomesecnu.

Poslednja izmena:
U Beogradu su trenutno prenaduvane cene nekretnina ali i to ce doci na svoje jer u privredi nema stabilnosti, a ni u bankarskom sektoru jer samo Bog i banka znaju kolika je mesecna rata kredita sto dovodi do toga da samo neko ko ima m*da od titanijuma je spreman da podigne kredit na 30 godina i da otplacuje prenaduvanu cenu kvadrata i da pri tome svakog meseca prezivljava sok kada vidi novu ratu obavezno vecu nego proslomesecnu.

Ipak ne treba zaboraviti dijasporu, nekoliko ljudi koje ja lično poznajem su kupili stanove i jednu kuću u Srbiji u poslednjih par godina. Pomenuta kuća je u Šumadiji, a stanovi u Zrenjaninu i Novom Sadu (mada ne u centru). Sad, to nije neki referentni uzorak, naravno - ali ponešto se, eto, i proda.

Sa druge strane, igrom slučaja mi je poznata situacija u jednom predgrađu Beograda, gde je investitor planirao da izgradi 5-6 velikih lamela sa 1.5 do 4-sobnim stanovima. Dve lamele su izgrađene (i okolna infrastruktura, parking, ulica, trotoari, itd, a kvalitet je sasvim solidan (moj prijatelj je tamo uzeo stan), ali više od 60% stanova i dalje stoje prazni, tj. neprodati, evo već 3-4 godine. Taj moj prijatelj i njegov komšija su "sami"u jednom od ulaza - dakle, samo 2 stana prodata (i useljena) od dvadesetak stanova samo u tom ulazu... Takođe u tim zgradama stoji, cenim, 20ak lokala u prizemlju, takođe prazni. Za lokale verujem da bi se prodali i počeli da rade da su svi stanovi prodati, tj. da ima dovoljno potencijalnih mušterija, ali za sada ništa.

Poslednja izmena:
Sad ti je prilika.

Pogledaj sta se desilo u USA kada su oni radili QE i kad su spustili kamate na 0%.

..Bez veze pricas pricu a ocito da nemas pojma sta je to sto utice na rast nekretnina,,,Toga u Srbiji trenutno nema ako pukne trziste prodavat ce se ti stanovi za 5k kao i u Grckoj Islandu..Glad kad udari materijlne stvari postaju bezvredne... meni vise lici na takav scenario

Da je covek kupio stan u Solunu za 20-30k€ pa ceka rast cene 4-5x pa da kazem svaka cast,Stvarno ima jako lepih stanova za 30k,, ali u Srbiju gde imamo najmanje plate u Evropi gde 25% ljudi nema zposlenje tu kupiti stan od 300k i ocekivati dupli rast moze samo neko ko nije sasvim svoj ili pada na fore gradjevinskih ajkula,,,

Poslednja izmena:

Back