Расрбљавање Црне Горе и црногорчење Срба

Jeste ja nemam pojma. A izgleda da nisu imali pojma ni Ralis i Potlis, nije imao pojma tadašnji carigradski patrijarh, nije imao pojma Sveti sinod Vaseljenske patrijaršije 1855. godine. Nije imao pojma Aleksandar fon Rojc, nije imao pojma Sveti sinod Ruske crkve 1851. godine. Nije imao pojma Nikodim Milaš koji jasno piše da je Crnogorska crkva autokefalna - toliko jasno da jasnije ne može biti - evo šta lično on piše Mitrofanu Banu:

Pogledajte prilog 228946

Nema pojma knjaz Nikola i crnogorska skupština koja je usvojila Ustav 1905. godine. Nema pojma ni vaseljenski patrijarh Melentije 1922. godine - i njemu se potkrala greška.
Jedino ima pojma Ivo Senković koji nešto mnogo spominje Valtazara Bogišića - evo mu Valtazara Bogićića i Nićifora Dučića - izgleda da ni oni nisu imali pojma:

Pogledajte prilog 228945

Zanimljivo je Senkovićevo rezonovanje - on ne spori da su svi ovi ljudi (pa i čitav niz drugih) tvrdili da je Crnogorska crkva bila autokefalna, samo što on hoće da ih predstavi neznavenima (budalama koje nemaju pojma o čemu pričaju), a neke zlonamjernima (knjaza Nikolu).

Avtos - svoj; kefalos - glava; - autokefalan - onaj koji ima svoju glavu. Postavlja se jesu li Crnogorci sami birali svoga poglavara, jesu li imali svoju glavu na čelo crkve ili je tu glavu birao neko drugi sa strane?

Видим да ниси ни погледао линк.
Што се сељачиш?
Прочитај лепо што сам ти дао за домаћи задатак, па ћемо онда да диванимо.
Мани ме тих памфлета које сте научили напамет и лепите свукуда по нету.
То лепо окачиш мачку о реп и почни озбиљније да се бавиш Теологијом кад си већ запео за њу, одеш па упишеш факултет , завршиш га и онда покушај да докажеш те ваше милогорске глупости.
Овако си неозбиљан , приде испадаш глуп у друштву...

Svaki pokusaj da nesto tako rijesite vam se obio o glavu, mislim da bi vam ovo bila kobna greska, uostalom znate dje smo. Da ste smjeli vi bi udarili jos dan poslije referenduma, medjutim nijeste nego se nadate u albanski terorizam i seperatizam koliko ste niski, cast izuzecima kojih ima dosta srecom po vas.

Deder ne arlauci ovde na forumu... Znamo dje ste al mi vam ne predstavljamo problem jer ne zelimo nego vi tu vasu vojsku od jednog coveka i dva slovenca pomoci pregrupisite na
neko drugo mesto odakle moze da udari promaja.....

Deder ne arlauci ovde na forumu... Znamo dje ste al mi vam ne predstavljamo problem jer ne zelimo nego vi tu vasu vojsku od jednog coveka i dva slovenca pomoci pregrupisite na
neko drugo mesto odakle moze da udari promaja.....

Dvije trecine nase armije je u Avganistanu oko 40 vojnika, branimo crnogorski Kandahar, za slucaj vaseg koprcanja imamo 20 vojnika sto je vise nego dovoljno, ako Italija ne bude dobra tu je ratna mornarica sa oko 18 mornara i dva bojna broda.

Dvije trecine nase armije je u Avganistanu oko 40 vojnika, branimo crnogorski Kandahar, za slucaj vaseg koprcanja imamo 20 vojnika sto je vise nego dovoljno, ako Italija ne bude dobra tu je ratna mornarica sa oko 18 mornara i dva bojna broda.

Опа, да ти није Пирцио Бироли нешто у сродству по очевој линији, а да ти то не знаш, провјери, дај днк на анализу... :)

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ma nema problema odbranicete to tamo..... Paz te samo kad se branite od zlih Srba da se ne udavite na ta dva bojna broda.....

Опа, да ти није Пирцио Бироли нешто у сродству по очевој линији, а да ти то не знаш, провјери, дај днк на анализу... :)

Ne nijesam ni u kakvom srodstvu sa nizom rasom zabarskom, znaci otac mi je iz Manastira Morace, a majka ispod Ostroga, u nasu se familiju pazi na gene.

Ајмо мало да спустимо лопту колеге...

Да ли је по вама Монтенегринима или како се већ зовете Његош Србин из Црне Горе,или како ви кажете Црногорац...?

Ne smatram se Montenegrincem, ali da ti odgovorim.

Pa Njegos je dinastija, pretpostavljam da pitas za vladiku Petra II Petrovica Njegosa, ukoliko za njega pitas on je Srbin, svi zakljucno sa Nikolom I Petrovicem Njegosem su bili Srbi. Sad je prestolonasljednik Nikola II Petrovic Njegos Crnogorac, sto dokazuje da su Petrovici evoluirali u nesto ljepse, bolje, velicanstvenije jednostavno receno u Crnogorce.

Ne smatram se Montenegrincem, ali da ti odgovorim.

Pa Njegos je dinastija, pretpostavljam da pitas za vladiku Petra II Petrovica Njegosa, ukoliko za njega pitas on je Srbin, svi zakljucno sa Nikolom I Petrovicem Njegosem su bili Srbi. Sad je prestolonasljednik Nikola II Petrovic Njegos Crnogorac, sto dokazuje da su Petrovici evoluirali u nesto ljepse, bolje, velicanstvenije jednostavno receno u Crnogorce.

Jel se to na maternjem tako lepse, bolje, jednostavnije kaze.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Vlajko ne mlati ! Ja Srbe bas cijenim, ja bih najvise volio da sam Srbin da nemam tu cast i zadovoljstvo te sam Crnogorac.
Шта ће ти бре то да будеш љепши, бољи...? Да ниси бољшевик? :think:

Ево ја не желим да будем Црногорац, али подјенако волим и Опленац и Ловћен.

Back