RASPUSTENICE-kako to ruzno zvuci

Sindi,nisi jedina koja bi mi htela pomoci na taj nacin,ali mislim da je potrebno vreme,a najverovatnije i strucna pomoc da ovo prebolim,iz prostog razloga sto smo imali dobar brak i sto ga i dalje volim. Najsrecnija bih bila kada bih na sve mogla gledati kao na epizodu u svom zivotu,ali stvari su mnogo kompleksnije.U svakom slucaju,verujem da si imala dobru nameru i hvala ti na tome.
Mozda i nije preporucljivo,ali volela bih da ga posle razvoda ne moram izbegavati,pa cak ni kad bude sa drugom. Da se mozemo druziti u istom drustvu kao i do sada,pri tom mislim na razne porodicne skupove i da i ona i ja budemo u ok odnosima. Ako bih to uspela bila bih najsrecnija. To bi mislim bilo jako dobro i za decu,da nismo netrpeljive jedna prema drugoj,vec da prosto saradjujemo i druzimo se. Mislite li da je moguce? Kako li bi familija gledala na to? Verovatno bi bili zblanuti. Molim boga samo da ne proradi skorpija u meni :roll:

Vidim da ti e jako tesko, pogotovo zato sto ne mislis da si okoncala jedan los brak. Ali ako je doslodo cega je doslo i nema povratka, moras ad stisnes zube. Nema lnije manjeg otpora i necega sto ce ublaziti situaciju. Nema lakseg puta, svaki je tezak. Ne zvuci nimalo utjesno, ali je tako. I sve zavisi od toga koliko ces moci da se nosis sa tim.

Sto se tice druzenja sa njim, pa tako i familijom, ne zna, prosto probaj da zamislis tebe i neku njegovu sledecu zenu u istom drustvu i u istim odnosima sa porodicom. A i si sada samo drugarica. MOzda je daleko bezbolnije da njegovu porodicu posjecujes sa djecom onda kada on nije tamo, ili makar nije ona.

Ne znam sta bih ti rekla, zvuci stvarno grozno. Ja sam u vrlo svjezem braku, bez djece i kad god mi postane neprijatno ili me nesto iznervira (to radi strijelac u meni), shvatim da bi daleko neprijatnije bilo da sad sve to raskantavam. Bas zato sto imamo sjajan brak i volimo se. A nesuglasice se podrazumijevaju.

Ne zatvaraj se u sebe. Pohvalno je sto si spremna da se obratis strucnjaku, to je prvi tvoj samostalni korak - nema njega, djece, familije, samo ti. Vjerujem da jos postoje prijatelji i zabave koje si imala bez njega, a koe si tokombraka zaboravila. Prisjeti se.
Srecno, drzim ti palceve!

penelopa*:
Sindi,nisi jedina koja bi mi htela pomoci na taj nacin,ali mislim da je potrebno vreme,a najverovatnije i strucna pomoc da ovo prebolim,iz prostog razloga sto smo imali dobar brak i sto ga i dalje volim. Najsrecnija bih bila kada bih na sve mogla gledati kao na epizodu u svom zivotu,ali stvari su mnogo kompleksnije.U svakom slucaju,verujem da si imala dobru nameru i hvala ti na tome.
Mozda i nije preporucljivo,ali volela bih da ga posle razvoda ne moram izbegavati,pa cak ni kad bude sa drugom. Da se mozemo druziti u istom drustvu kao i do sada,pri tom mislim na razne porodicne skupove i da i ona i ja budemo u ok odnosima. Ako bih to uspela bila bih najsrecnija. To bi mislim bilo jako dobro i za decu,da nismo netrpeljive jedna prema drugoj,vec da prosto saradjujemo i druzimo se. Mislite li da je moguce? Kako li bi familija gledala na to? Verovatno bi bili zblanuti. Molim boga samo da ne proradi skorpija u meni :roll:
boze zeno kakva epizoda?pa zivela si sa covekom , rodila mu decu...ne radi se o tome da sad omalovazis to sto ste imali , da lakse prebolis..to mnogo ljudi radi..na sve nacine minimizira znacaj nekog odnosa ili coveka da bi ga lakse izbacio iz sistema..ali to nije dobar put
pokusaj da okrenes sebi..pusti sad razmisljanja o rodbini, sve je to bolno i mucno, svi yauymu neke strane, presudjuju ko je kriv, ko nije, njegovi pljuju tebe, tvoji njega..tesko je tu nastaviti imati normalne odnose..ali, to ti nije prioritet sad..ako su ljudi normalni, nekako ce se sve normalizovati.ako nisu, koji ce ti u zivotu?
to je na drugom mestu...ja nisam razumaela da li se on zvanicno iselio..ako nije, to je najveci pakao...resi to..ako hoce da se razvede, a ocito ne moze da ti oprosti tu epizodu, i ima i durgu yenu i tako to, neka ide..ili ti idi, zavisi kako se dogovorite..to stanje neresavanja je opasno po mentalno zdravlje...znaci ili razlaz, ili pomirenje..nema trece..
a ako je razlaz, onda pokusaj da nadjes vreme za sebe...setaj, trci, idi u prirodu, priusti sebi neku lepotu, nadji neku lepotu..lepota leci...nadji zivotnu radost u sebi , neovisno od drugih ljudi..meni u tom periodu nisu prijali ljudi, samo stranci koji su objektivni prema meni, bas nakon razvoda sam i dosla na forum
moji prijatelji iy yivota mi nisu bili od pomoci..kako da kazem, bili su deo problema..
i zasto da ne, potrazi i strucnu pomoc..razgovoraj sa nekim ko je strucan da ti kaze da kako i sta

Hellen,mozda i nije u redu da naglasavas los imidz razvedenih zena u tom smislu,osim ako si htela da je malo zacnes

Не, није то лош имиџ....Ја знам шта је она помислила, чим ме је тако прекорела....Зар није лакше да ЈА то сама изговорим и да јој тиме ставим до знања да ме заболе шта мисли и о мени и о дужини моје сукње?
Видећеш, у почетку је тешко...али ја сам касније усвојила тај израз ''распуштеница'', не смета ми, чак га често користим када причам о себи....и често се зезам на свој рачун....(знају и људи са форума)...
И - немам никакав лош имиџ! :wink:

SINDI:
:lol: neverovatno..davno nije na forum dosla osoba koja se toliko gubi kao ti penelopa...jesi li juce otvorila na zk temu o nemoralnoj raspustenici koja se ne libi da se vidja sa tvojim muzem?ili je to bilo prekljuce?:D
zaustih da kažem..pa ipak pročitah...eto sve je rekla.
mislim da je termin koji si usvojila, i koji na svoj način interpretiraš, samo tvoj pogled.
lično, znam mnogo razvedenih žena, koje nisu nikakva pretnja okolini:roll: možda , su same sebi...ali gledati velikim očima razvedene, (izvini ne koristim izraz raspuštenica, jer ga ne spajam sa razvedenom, već raspuštenom ženom) koje ti skaču i napadaju, već bivšeg muža...
qq pa ja bi trebala onda da vežem muža, on ima kontakte sa razvedenim ženama...
jer na žalost mnogo je razvedenih, samohranih majki....ali ne piše im na čelu.
glava im je gore, osmeh im je na licima, lepe su negovane i zadovoljne.
verovatno što su se raspustile, od nekih muka koje su ih stiskale u braku, iz kojeg su izašle.
mislim da si se malo pogubila u svojoj ne tako lepoj i sjajnoj situaciji.
što se njegove familije tiče...to nije njegova familija.
to je familija tvoje dece.
ako su oni puni ljubavi prema deci, i poštavanja prema tebi...
to je to. a i vreme će pokazati svoje.
moja majka i dalje se druži sa svojom zaovom.
sa deverom ne , ali nisu se mirisali i dok su moji bili u braku.
moja pokojna baba je obožavala moju mamu.
letovala je kod nje, gledajući samo da se ne poklope termini sa ćaletom..jer se oni baš i ne trpe ....
što se prijatelja tiče..pametne savete si već dobila.

penelopa*:
Mozda i nije preporucljivo,ali volela bih da ga posle razvoda ne moram izbegavati,pa cak ni kad bude sa drugom. Da se mozemo druziti u istom drustvu kao i do sada,pri tom mislim na razne porodicne skupove i da i ona i ja budemo u ok odnosima. Ako bih to uspela bila bih najsrecnija.
to sad kažeš, jer ga još uvek voliš.povređena si, pa bi i mrvice pažnje dobro došle
ali...polako..leći će sve na svoje.

Raspustenica... kako ruzna rec. Prvi put sam je cula od mame, koja je govori onako krisom, kao da psuje... zato sto je stvarno uzasna rec. I meni je nekako preterana... Ali svejedno... jedino sto sam cula o njima, opet od moje majke, je da muskarci proganjaju raspustenice. Nemam pojma da li je ovo istina, ali se secam i maminog komentara, nije krivila zene, nego muskarce za takvo ponasanje... mislim takav je kontekst bio....

Eto.. nemaju svi lose misljenje o raspustenicama niti su opsednuti sa njima...

moje srce:
zar to glediste na 'raspustenice' nije malo retro???
koga danas briga za te gluposti uopste, toliko se ljudi razvode i razdvajaju...

Ма скроз глупо. Не знам зашто се људи уопште оптерећију тим изразима распуштеник-распуштеница. Шта те бре боли уво шта ће комшија или тамо неко да каже за тебе и како ће да те назове због тога што си разведен...Најобичнија глупост.

pa kada je sve ok, ne opterecuju se ljudi time, ali kada se sam nadjes u osetljivoj situaciji, valjda ti je svaka pogresna rec preteska. dovoljno je da zena cuje da neko pomene raspustenice pa da je to iznervira. ne sama rec nego sva prikrivena zloba koja izbija iz nje.

mojra:
pa kada je sve ok, ne opterecuju se ljudi time, ali kada se sam nadjes u osetljivoj situaciji, valjda ti je svaka pogresna rec preteska. dovoljno je da zena cuje da neko pomene raspustenice pa da je to iznervira. ne sama rec nego sva prikrivena zloba koja izbija iz nje.
Nikada u razgovorima o razvedenim zenama nisam cuo rec "raspustenica". Da li zbog toga sto je moje okruzenje fino ili zbog toga sto je ta rec izbacena iz siroke upotrebe, to ne znam, ali znam da se na razvedene danas posmatra mnogo drugacije nego nekad i da ja imam sasvim korektne odnose sa rodbinom moje bivse zene.

naravno da zavisi od okruzenja. korektni ljudi nece upotrebiti takav izraz, a neko ko je zlurad hoce, sa zadovoljstvom. ne mora da bude rodbina u pitanju, moze i komsinica da komentarise zlobno razvod. bez obzira na to sto te inace ne interesuje njeno misljenje o bilo cemu, ako tako nesto cujes u fazi razlaza kada te sve pogadja, moze i tudja drskost da te zaboli.

Back