RASPRAVLJANJE NA TEMELJU PISMA

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko sam primetio dosadašnja diskusija je bila o abiogenezi i evoluciji, a ne o kosmologiji.
To su tri različite i veoma opširne stvari.
Možete li da se dogovorite koju stvar želite prvo da razmotrimo, jer ja nemam vremena da bezglavo skačem sa teme na teme?
:

Желео бих да знам шта је то "праснуло"..:think:
Ако може одговор...;)

Savrsena udaljenost zemlje od sunca.
Definiši savršenu udalejnost, pa ću ti odgovoriti.

Savrsen odnos gasova u atmosferi.
Definiši savršenu udalejnost, pa ću ti odgovoriti.

Nacin na koje nase telo funkcionise je najvece cudo na zemlji!
Organizam koji funkcioniše prema prirodnim zakonima je čudo? :dontunderstand:

Koliko je svemir star?
Između 13,4 i 14,1 milijardu godina.

Od kad postoji svetlost?
Otprilike od tada.

Zasto je brzina svetlosti 300 km/sec?
Zato što je svetlost elektro-magnetni talas, a elektro-magnetni talasi se kreću brzinom ~300km/s.

Zasto postoji savrsen red u kosmosu ako je sve nastalo velikim praskom?
U kosmosu ne postoji red.

Kako to da II zakon termodinamike (entropija) nema efekta na drugim planetama nego samo na zemlji?
:eek:
Odakle ti to?!
Znaš li uopšte šta je II zakon termodinamike?

Imas li razumne odgovore na ova pitanja ili verujes da ih imas?
Očigledno imam. :cool:

Misliš na 4 sile? Tada su bile jedna.
Ne razumem, zašto ne može biti slučajnost? :think:

Зато што случајност не постоји, него је, све што се дешава, нечим изазвано...нешто је морало бити покретач.
А да ли је могуће, да се сада, рецимо, деси Велики прасак? Још један?

Зато што случајност не постоји, него је, све што се дешава, нечим изазвано...нешто је морало бити покретач.
А да ли је могуће, да се сада, рецимо, деси Велики прасак? Још један?

Slučajnost ne postoji? :think:
Baci novčić.
Baci kockicu.
Uradi difrakciju jednog elektrona.
Slučajnost ne postoji... svašta... :roll:

Slučajnost ne postoji? :think:
Baci novčić.
Baci kockicu.
Uradi difrakciju jednog elektrona.
Slučajnost ne postoji... svašta... :roll:

Не постоји!
Бацим новчић и ако иста сила делује на њега као и при првом бацању, и ако га бацим са исте висине као и при првом бацању, пашће на исту страну као и при првом бацању...;)

Prijatelju ti vec znas odgovore unapred tako da je bez svrhe da ti bilo ko "soli pamet"! Zar ne?

z;)

zeleo bih da to cujem od vas tj da vidim.
ako je moguce, a ako ne onda ok.
navikao sam na izbegavanja direktnih odgovora i nazivan neobrazovanim, glupavim itd...
vrlo ste slicni sa neopaganistima po pitanju ponasanja. sto bi se reklo mnogo pricate a nista ne kazete.

Циљ мојих формула је да покажу веродостојност еволуције која се беспоговорно сматра науком... А у ствари у питању је низ теоријских претпоставки и веровања... и по томе се не разликује од вере...

Ја верујем да је Бог свемогућ, вечан, одувек и заувек..

evolucija nikako ne moze biti nauka, to je hipoteza, a dokazati je, jednostavno je ne moguce.
vera je stvar osecaja i ne bavi se naukom, ne preispituje se...
onaj ko pocne veru da mesa sa naukom kao sto pojedine "verske" organizacije rade dovode sebe u ne zavidnu poziciju da cesto pravdaju svoju veru i tesko kad im se postavi sasvim jasno i konkretno pitanje, a odgovor bi bio kompromitujuc po njih, dolazi do konfuzije i nejasnoca i sumnji, kao sto vidimo primer na ovoj temi, a i na nekim drugim temama.

cinjenica je da se ova tema ne bavi evolucijom, nego pismom te stoga je ttrebalo poceti (po meni) od izvora, kako je nastala, ko je pisao, sta je uvrsteno u pismu, zasto bas to itd.
posmatram da se konstanto bombarduje sa raznim stihovima iz biblije i vidim razna tumacenja, zatim monolog vorkia, izvestaja iz strazarske kule ili kule strazara automatska obrada podataka, propagandu, marketing...

nemojte mi zameriti ako je ovde neko slicno spomenuo jer zaista ima dosta postova da je nemoguce sve iscitati, zato jos jednom apelujem na js da mi objasne ova izvorska pitanja o pismu.
ima ona pravna odredba gde mogu da se pozovu na nju da ne odgovore i to bi bilo iskrenije.
ovako jednostavnim ignorisanjem odgovora ne vodi diskusiju (rapravu) u pravom smeru vec u prepucavanje cija je vera "naucno" istinita sto je paradoks za coveka koji iskreno veruje.

i dalje stojim iza svojih reci da je js organizacija, organizacija goe (goje) koje imaju za cilj obesmisliti hriscansku veru i simvol vere.

apsolutno je nemoguce da se zivot stvori sam od sebe. to je kao da rastavite neku masinu na delove,stavite ih u kofu vode,i pocnete to da mesate,zagrevate,cekate nadajuci se da ce se ti delovi sastaviti sami od sebe.nikada se nece sklopiti ZATO STO JE POTREBNO DA IH NEKA INTELIGENCIJA SASTAVI

Ima više teorija i predpostvka a ne objašnjenja, a za dokaze da ne pričamo

Pročitaj pažljivije šta sam napisao u poruci koju citiraš. ;)

poređaj ti (Slučajno) vezanih očiju kockice sa brojevima: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
poređaj ih po rjedu kada uspješ, to je slušajnost. :super:
Koliko je kosmos komliciraniji od 10 cocice(cvadrata) na kojima stoje brojevi....

Upravo o tome i govorim. Slučajnost je dakle još izraženija u kosmosu.

evolucija nikako ne moze biti nauka, to je hipoteza, a dokazati je, jednostavno je ne moguce.

Nauka, hipoteza i teorija su tri pojma kojima barataš i očigledno im ne razumeš značenje.
Evolucija je teorija. To znači da ima osnovu koja je potvrđena istraživačkim radom i slaganjem sa eksperimentalnim rezultatima.

Primer hipoteze je na primer Oparinova hipoteza o nastanku života, koju potvrđuje Milerov eksperiment. Pošto još uvek nije nađeno dovoljno dokaza o nastanku života, u abiogenezi ova hipoteza još uvek nije postala teorija.
Međutim, nije nađen nije dokaz protiv Oparinove hipoteze, tako da je još uvek kandidat za objašnjenje nastanka života.

Jedna od definicija nauke je "znanje koja se bavi opštim istinama o delovanju opštih zakona, naročito ono do koga se došlo metodom proučavanja i eksperimenta, i koje je kroz testiranje provereno."

apsolutno je nemoguce da se zivot stvori sam od sebe. to je kao da rastavite neku masinu na delove,stavite ih u kofu vode,i pocnete to da mesate,zagrevate,cekate nadajuci se da ce se ti delovi sastaviti sami od sebe.nikada se nece sklopiti ZATO STO JE POTREBNO DA IH NEKA INTELIGENCIJA SASTAVI

TORQUEMADA, uzmi svoj mobilni telefon, rastavi ga, stavi u kofu, promešaj, zagrej, pa onda probaj da ga ponovo sastaviš.
Valjda si inteligentan. :hahaha:

Uzgred, primerom si dokazao da ako nešto neživo, na primer mašina, ne podleže zakonima teorije koja se ne bavi mašinama, onda ta teorija nije tačna. :hahaha:
Bistrica... :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back