Циљ мојих формула је да покажу веродостојност еволуције која се беспоговорно сматра науком... А у ствари у питању је низ теоријских претпоставки и веровања... и по томе се не разликује од вере...
Ја верујем да је Бог свемогућ, вечан, одувек и заувек..
evolucija nikako ne moze biti nauka, to je hipoteza, a dokazati je, jednostavno je ne moguce.
vera je stvar osecaja i ne bavi se naukom, ne preispituje se...
onaj ko pocne veru da mesa sa naukom kao sto pojedine "verske" organizacije rade dovode sebe u ne zavidnu poziciju da cesto pravdaju svoju veru i tesko kad im se postavi sasvim jasno i konkretno pitanje, a odgovor bi bio kompromitujuc po njih, dolazi do konfuzije i nejasnoca i sumnji, kao sto vidimo primer na ovoj temi, a i na nekim drugim temama.
cinjenica je da se ova tema ne bavi evolucijom, nego pismom te stoga je ttrebalo poceti (po meni) od izvora, kako je nastala, ko je pisao, sta je uvrsteno u pismu, zasto bas to itd.
posmatram da se konstanto bombarduje sa raznim stihovima iz biblije i vidim razna tumacenja, zatim monolog vorkia, izvestaja iz strazarske kule ili kule strazara automatska obrada podataka, propagandu, marketing...
nemojte mi zameriti ako je ovde neko slicno spomenuo jer zaista ima dosta postova da je nemoguce sve iscitati, zato jos jednom apelujem na js da mi objasne ova izvorska pitanja o pismu.
ima ona pravna odredba gde mogu da se pozovu na nju da ne odgovore i to bi bilo iskrenije.
ovako jednostavnim ignorisanjem odgovora ne vodi diskusiju (rapravu) u pravom smeru vec u prepucavanje cija je vera "naucno" istinita sto je paradoks za coveka koji iskreno veruje.
i dalje stojim iza svojih reci da je js organizacija, organizacija goe (goje) koje imaju za cilj obesmisliti hriscansku veru i simvol vere.