Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.641
A ti ?
oslanjaj se ti na kog oćeš, tvoja stvar.... ovo ja onako jer si se drao sa velika slova
Bog se javi u telu,![]()
ok.. respect...
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ti ?
oslanjaj se ti na kog oćeš, tvoja stvar.... ovo ja onako jer si se drao sa velika slova
Bog se javi u telu,![]()
ufff to će da bude interesantnoPostavljam nekoliko zanimljivih tema, u kojima TRINITARIJANCI vole dokazivati Boga u tri osobe, a sasvim jasno se objašnjavaju PROTIVNO njihovim argumentima.![]()
![]()
okok:ok.. respect...
ufff to će da bude interesantnobaš sam radoznao ...
Vorki, prijatelju
Prilicno je iritantno ovakvo komuniciranje... u 90% slucajeva moji postovi SU moje LICNO pisanije... dok je 90% tvojih postova pejstovanje Watchtower-a...
Tebi treba 1 minut da izbacis tekst iz kule strazare, meni treba min po 10-15 minuta da se iole ozbiljno pozabavim njime, razmislim i odgovorim...
Resenje je da:
1) ili govoris uglavnom svojim recima (a stekao sam utisak da si jako inteligentna osoba, te da ti ne treba cist copy-paste), a isecke svedes na minimum ili
2) da tvoje isecke iz strazare jednostavno ignorisem (jer mi je zaista gubljenje vremena da ih citam i ostavljam komentare na njih a na koje ti (i ostali ovde JS) retko odgovoris vec samo nastavis sa novim iseccima)
p.s. da li i u stampanom obliku Kule strazare stoje ti srcici, bye-bye i ostale zezancije?![]()
Ja te volim, i želio bih da se PROBUDIŠ !!!
Ivan 8:32 ...- i upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.![]()
Ja te volim, i želio bih da se PROBUDIŠ !!!
Ivan 8:32 ...- i upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.![]()
Hmm, nema ih, izgleda da su se razbježali ko rakova djeca.
Bježe od tih tema kao vampiri od bjeloga luka.
Isus je glumcima prvoga stoljeća jasno rekao :
Ivan 8:43 - Zašto ne razumijete ono što govorim? Zato što niste u stanju slušati riječ moju.![]()
Šta znači probuditi se?
To ti je ono kad ti budilnik zvoni pored uši - razbudi seeeeeeŠta znači probuditi se?
A na koji način bi to trebali da shvate?To znači, da ljudi shvate da je Sotona BOG OVOGA SVIJETA, i da MANIPULIRA ljudima kroz njihov um, i preko stila života kojem se čovjek podloži.
Otkrivenje 12:9 - I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Ðavo i Sotona, koji zavodi sav svijet. Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi.
2. Korinćanima 4:3,4 - A ako je i zastrta dobra vijest koju objavljujemo, zastrta je onima koji odlaze u propast, onima kojima je bog ovoga svijeta zaslijepio umove nevjerničke, da do njih ne prodre svjetlost slavne dobre vijesti...![]()
Vorki, covece!??!! Ovo je odgovor na moj post?
Slušaj prijatelju, moje postavljanje postova je moje OSOBNO mišljenje, preko kojega dokazujem veliku ZABLUDU koja je nastala početkom 4. stoljeća n.e. na koncilu u Niceji, kada je postavljen temelj DOGMI O TROJEDINOM BOGU.
Meni je AUTORITET BIBLIJA, a ne crkvene i ljudske tradicije ili predaje, a kamoli nekakva grčka filozofija i dogmatika. Božja riječ sasvim jasno i direktno dokazuje da su Otac ( JHVH ) i Sin ( ISUS ) dvije RAZLIČITE i zasebne osobe.
Naprimjer, jedna sasvim jednostavna usporedba iz Mateja 24:36 dokazuje da Otac poznaje informaciju, dok Sin tu istu informaciju ne poznaje. Da je točna definicija trojstva, u kojoj se govori da je Sin POTPUNI BOG, kao i Otac i Sveti duh, onda bi i ISUS trebao poznavati ISTU INFORMACIJU.
Matej 24:36 - A o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.![]()
![]()
A na koji način bi to trebali da shvate?
Ti si našao Sotonu u svom umu?
interesantno....... kako objašnjavaš Ivan 14:10 Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
![]()
interesantno....... kako objašnjavaš Ivan 14:10 Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
![]()
ma OK usporedio sam sa druge prevode predajem se”Ja i Otac jedno smo”
---------------------------------------
OVAJ biblijski citat iz Ivana 10:30 često se navodi kao potvrda za Trojstvo, iako se ovdje uopće ne spominje neka treća osoba. Ali, sam Isus je objasnio što je mislio s tim da je ”jedno” s Ocem. Prema Ivanu 17:21, 22 (NS), on se molio Bogu u vezi svojih učenika: ”Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajednici sa mnom i ja u zajednici s tobom, da i oni budu u zajednici s nama, ... da bi bili jedno, kao što smo mi jedno.” Da li se Isus molio da iz svih njegovih učenika postane jedan jedini entitet (biće)? Ne, očito se molio za to da oni budu ujedinjeni u načinu razmišljanja i u namjeri, kao što su on i Otac ujedinjeni. (Vidi i 1. Korinćanima 1:10.)![]()
Prema 1. Korinćanima 3:6, 8 (Stvarnost) Pavao je rekao: ”Ja sam posadio, Apolon je zalio... Onaj koji sadi i onaj koji zalijeva jedno su.” Pavao nije mislio da su on i Apolo jedna osoba; štoviše, mislio je da su ujedinjeni u namjeri. Grčka riječ (hen), koju je ovdje Pavao upotrijebio za ”jedno”, stoji u srednjem rodu, a ukazuje na jedinstvo u suradnji. Radi se o istoj riječi koja je upotrijebljena u Ivanu 10:30 za opisivanje Isusova odnosa prema njegovom Ocu. Istu riječ je Isus upotrijebio i u Ivanu 17:21, 22. Kad je, dakle, u ovim slučajevima upotrijebio riječ za ”jedno” (hen), govorio je o jedinstvu misli i namjere.![]()
Jean Calvin (koji je bio trinitarijanac) u knjizi Commentary on the Gospel According to John (Komentar evanđelja po Ivanu), pisao je o Ivanu 10:30: ”Ljudi u stara vremena su pogrešno primjenjivali ovaj redak kako bi dokazali da su Krist... i Otac isto biće. Krist ne govori o jedinstvenosti bića, nego o skladu između njega i Oca.”![]()
U kontekstu redaka nakon Ivana 10:30 Isus je snažno ukazao na to da svojim riječima nije tvrdio za sebe da je Bog. On je Židovima koji su pogrešno donijeli taj zaključak, želeći ga zbog toga kamenovati, postavio pitanje: ”Kako vi govorite onome kojega Otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam Sin Božji?” (Ivan 10:31-36). Ne, Isus nije tvrdio da je Bog Sin, nego Sin Božji.![]()
![]()
Dobro. Ti i tvoje kolege govorite nešto kontra logike, zavedeni ste i u zabludi ste.Sasvim jednostavno. Ako ti netko govori nešto KONTRA LOGIKE, a ti vidiš jasno istinu, onda ti ljudi nisu u stanju zdravog razuma, nego su uvjereni u ZABLUDU. Na taj način je osoba ZAVEDENA.
Naprimjer, Biblija proriče da će nastupiti KRŠĆANSKI OTPAD poslije smrti prvih kršćana, a povijest to i dokazuje, no mnoge VELIKE religijske denominacije to NE ŽELE priznati, jer bi tada trebali da shvate da su upravo one u tom košu.
Djela apostolska 20:29 - Ja znam da će nakon mog odlaska među vas ući okrutni vukovi koji neće imati obzira prema stadu.
Pavao sasvim jasno govori da će poslije njegove smrti KRŠĆANSKU CRKVU preuzeti POKVARENI duhovni vođe.
ma kapiram nisam glupIvan 14:20 - U taj ćete dan spoznati da sam ja u zajedništvu s Ocem svojim i vi u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s vama.
Smisao zajedništva NEMORA uvijek biti direktan, nego je u više navrata i simboličan, slikovit ili personificiran.![]()
Slušaj prijatelju, moje postavljanje postova je moje OSOBNO mišljenje,
preko kojega dokazujem veliku ZABLUDU koja je nastala početkom 4. stoljeća n.e. na koncilu u Niceji, kada je postavljen temelj DOGMI O TROJEDINOM BOGU.
Meni je AUTORITET BIBLIJA, a ne crkvene i ljudske tradicije ili predaje, a kamoli nekakva grčka filozofija i dogmatika. Božja riječ sasvim jasno i direktno dokazuje da su Otac ( JHVH ) i Sin ( ISUS ) dvije RAZLIČITE i zasebne osobe.
Naprimjer, jedna sasvim jednostavna usporedba iz Mateja 24:36 dokazuje da Otac poznaje informaciju, dok Sin tu istu informaciju ne poznaje. Da je točna definicija trojstva, u kojoj se govori da je Sin POTPUNI BOG, kao i Otac i Sveti duh, onda bi i ISUS trebao poznavati ISTU INFORMACIJU.
Matej 24:36 - A o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.![]()
![]()
[...]
Možda zato ova komunikacija ne valja.. ja te pitam jedno a ti odgovaraš nešto sasvim drugo...![]()
ok. ali nemoj samo kopipejstovati Kulu Strazaru, jer necu citati niti komentarisati ukoliko se svede samo na to...
Potrebno je zaista ozbiljno pozabaviti se Nikejskim Saborom.. Pre bi se reklo da je u Nikeji recima samo opisana svest i vera Crkve o tome da je Hristos zaista Bog, a ne da je izmisljano nesto novo (pomenuo sam vec da je na prve Arijeve propovedi u vezi te teme odmah reaogovao njegov Patrijarh Aleksandar).
Pa niko ni ne naze da su Otac i Sin jedno te isto. To je jeres savelijanstva.
Mi razlikujemo Oca i Sina kao lica Svete Trojice: Oca kao Nerodjenog, Sina kao Rodjenog... Ali Otac i Sin su iste sustine, Bozanske sustine i u tom smislu "Ja i Otac, jedno smo" ...
A sto se tice Biblije kao autoriteta sto ti rece... Pa i nama Pravoslavcima je Biblija autoritet. I Ariju je bila. I Nestoriju. I Apolinariju... ALi je bitno tumacenje (znas i sam), kao i svedocanstvo zive vere i prave vere i duhovnog iskustva. Zato se Pravoslavne drze i Svetog Predanja. Crkva je posvedocila puno Hristovo Bozanstvo i covestvo, ne izmisljajuci nesto novo, vec svedoceci cinjenicu koja je sustinski bitna za delo ljudskog spasenja...
Hristos je i Bog i covek... Po svojoj ljudskoj prirodi, On to ne zna. I time porucuje da je uzaludno da se ljudi bave utvrdjivanjem datuma Drugog dolaska (sto su Jehovisti bezuspesno pokusavali prkoseci reci Hristovoj, zar ne?)