Rasna segregacija u Srbiji!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
239.807
Sigurno ste gledali u nekim američkim filmovima kako su crnci išli jednim autobusom, a belci drugim. Stvarno je tako nekad tamo bilo.
E pa mnogo godina kasnije evo takve pojave i u Srbiji:

Romi u jedan, a ostali u drugi autobus: Vrbaški naprednjaci podelili putnike koji idu u Ćacilend po nacionalnosti​

Sramna rasna i nacionalna segregacija viđena je danas prilikom odlaska pristalica Aleksandra Vučića na skup u Beograd u popularni Ćacilend. Kako su to rasporedili vrbaški SNS funkcioneri, Romi su išli u jedan autobus, a ostali građani Srbije u drugi, piše Danas.
Luka Mažar, odbornik Grupe građana Oslobodimo Vrbas, snimao je danas od 14 časova polazak naprednjaka u Beograd. Podsećanja radi, Pristalice SNS-a okupljaju se u mestima širom Srbije i kreću danas na skup koji se od 17 časova organizuje u Ćacilendu.

Ono što je kaže video na parkingu kod pijace u Vrbasu jedna je od najvećih sramota kojoj je prisustvovao, prenosi Danas.
"Mi smo dobili informaciju da oni u 14 časova kreću i došli smo nešto ranije. Počele su da se skupljaju dve grupe, na jednoj strani su bili Romi većinom ljudi koji primaju socijalnu pomoć i koje se na ovaj način najgrublje zloupotrebljava, a na drugoj, da tako kažem, ostali građani, većinom uposlenici javnih preduzeća, uprava i radnika iz opštine", rekao je Mažar.

Kada su stigli voda i sendviči, u autobuse su krenuli i okupljeni, ali podeljeni u dve grupe.
"Rome su stavili u jedan autobus, a ostali su išli u drugi. Zaista, nezapamćena sramota, za ovo treba neko da odgovara. Ono što je dodatno stašno je što je bilo jako puno dece. Barem po petnaestak dece, koja nisu starija od deset godina, bilo je u svakom autobusu. Kakvi su to ljudi koji idu da se podsmevaju jednoj majci koja je izgubila dete i štrajkuje glađu i da joj pevaju pesme i još u to uvlače svoju decu", nastavio je on.
Kako ističe, niko od okupljenih se nije bunio što su podeljeni na ovakav način. Mažar smatra i da je dodatan razlog svemu – novac.

"Iskreno, mislim da je to najviše zbog dnevnica, jedni dobijaju više, drugi, Romi, odnosno ljudi na socijali, manje", kazao je on.
https://n1info.rs/vesti/romi-u-jeda...putnike-koji-idu-u-cacilend-po-nacionalnosti/

Imate u tekstu i video Eto tako put putuju sad oni.
Kako smo došli do ovoga?

To rade svi...
Znaci SPS je to radio , SNS je to radio SPO je to radio...
Organizuju rome po cigan maloj, sef im bude neki beli chicha...kako znam, znam celu pricu jer sam se vozio sa njima u tom posvecenom busu..
Kad sam se vozio , kad su ih zeznuli kad je bio miting kontramiting pa su dobili batine tamo negde kod pocetka knez mihajlove, nadam se ne velike iako su mi rekli onako nije bilo zgodno.....

Kako sam ja domaci smeo da se vozim sa Romima u prebijenom stanju , smeo sam..
Njihov vodja puta pitao jel neces da vices parole, ja rekoh necu ,niti cu ja o politici , nemojte ni vi , i ima da se vozimo uz muziku do Nisa...
Posle krene prica, ipak pricaju , pitaju , ovo ono..

Ali na kraju su hteli da me voze do kuce gde sam krenuo....bukvalno su trazili da iako postoji putni nalog i idu u koloni , da skrenu sa puta i voze me tacno na adresu...
Sve kroz pricu sto su stekli utisak...i naravno ja sam cuo dosta toga kako su se ponasale partije prema Romima na Bubnju u Nisu..

Niti su oni to tumacili kao bus rasno podeljen, iako je to njihova grupa , niti sam ja to shvatio tako i nije ni bilo...oni su samo udruzeni tako , to je njihov nacin gledanja na zivot vise vole svoju kulturu da drze na okupu i to je to....

Sa druge strane, problem Vrbasa je bio sto podele ljudima rakiju pa dodju u BG pijani ko dupe, neki su ok, ali neki su izuzetno blentavi kad su pijani ko dupe...
Nose ikone, nose bogorodicu , tako im rekli a baljezgaju gluposti i sva sreca te ima medju njima i zena i nekih normalnih domacina pa su shvatili da ima nas BG koji im zelimo dobro i kazemo im trikovbe i prolaze i kako da ne nastradaju bez veze u namestaljci koju su im njihovi napravili...

Eto ta znate da Rome u sustini za to kao rasno razdvajanje zabole mnogo ...ali ih itekako zabole ako nemoze da otvori benzinsku pumpu a nece da mu kazu zasto , ili ne moze i nece da mu kazu kako na carini da uveze nesto , nego mu usred carine to je tamo kod fontane na nbg, kazu a bre cigan unajmi dispecera pa nek ti on objasnjava....
E to ih pogadja....a dodje bakuta da pita za carinu klavira iz Ch neko bosansko mesto izmedju banjaluke i srpske granice i onaj tamo sef carine sve lepo objasnajva bakuti....nekoj beogradjanki...

Pisem vam sta ih mnogo vise pogadja u zivac nego to da li putuju zajedno busom za BG...naravno da ocekuju da odu u soping kupuju mamce za ribarenje i slicno nesto...

Poslednja izmena:
Sigurno ste gledali u nekim američkim filmovima kako su crnci išli jednim autobusom, a belci drugim. Stvarno je tako nekad tamo bilo.
E pa mnogo godina kasnije evo takve pojave i u Srbiji:

Romi u jedan, a ostali u drugi autobus: Vrbaški naprednjaci podelili putnike koji idu u Ćacilend po nacionalnosti​

Sramna rasna i nacionalna segregacija viđena je danas prilikom odlaska pristalica Aleksandra Vučića na skup u Beograd u popularni Ćacilend. Kako su to rasporedili vrbaški SNS funkcioneri, Romi su išli u jedan autobus, a ostali građani Srbije u drugi, piše Danas.
Luka Mažar, odbornik Grupe građana Oslobodimo Vrbas, snimao je danas od 14 časova polazak naprednjaka u Beograd. Podsećanja radi, Pristalice SNS-a okupljaju se u mestima širom Srbije i kreću danas na skup koji se od 17 časova organizuje u Ćacilendu.

Ono što je kaže video na parkingu kod pijace u Vrbasu jedna je od najvećih sramota kojoj je prisustvovao, prenosi Danas.
"Mi smo dobili informaciju da oni u 14 časova kreću i došli smo nešto ranije. Počele su da se skupljaju dve grupe, na jednoj strani su bili Romi većinom ljudi koji primaju socijalnu pomoć i koje se na ovaj način najgrublje zloupotrebljava, a na drugoj, da tako kažem, ostali građani, većinom uposlenici javnih preduzeća, uprava i radnika iz opštine", rekao je Mažar.

Kada su stigli voda i sendviči, u autobuse su krenuli i okupljeni, ali podeljeni u dve grupe.
"Rome su stavili u jedan autobus, a ostali su išli u drugi. Zaista, nezapamćena sramota, za ovo treba neko da odgovara. Ono što je dodatno stašno je što je bilo jako puno dece. Barem po petnaestak dece, koja nisu starija od deset godina, bilo je u svakom autobusu. Kakvi su to ljudi koji idu da se podsmevaju jednoj majci koja je izgubila dete i štrajkuje glađu i da joj pevaju pesme i još u to uvlače svoju decu", nastavio je on.
Kako ističe, niko od okupljenih se nije bunio što su podeljeni na ovakav način. Mažar smatra i da je dodatan razlog svemu – novac.

"Iskreno, mislim da je to najviše zbog dnevnica, jedni dobijaju više, drugi, Romi, odnosno ljudi na socijali, manje", kazao je on.
https://n1info.rs/vesti/romi-u-jeda...putnike-koji-idu-u-cacilend-po-nacionalnosti/

Imate u tekstu i video Eto tako put putuju sad oni.
Kako smo došli do ovoga?
Onda se ljutite sto vas Hrvati zovu ciganima
:lol:

Vrbas, jel su to Crnogorci? Mislim da su kolonizovali taj kraj Crnogorcima.
Koje veze ima sto su Crnogorci? I dlugomir je dodjos u ravnicu, i to mladji od tih Crnogoraca. I on pravi segregaciju, odvaja Srbe od Madjara (jel' treba da kopiram kako mene posprdno zove "Madjar"?)

Dakle, vecina stanovnika Srbije je ista, smetaju im druge rase, druge nacije a sasvim drugi par opanaka je ovakva propaganda koja se vrti na "nzeavisnim" medijima.

Back