Raskrštenje

1 + 1 = 2
tako je i prava biblija sa jednim tumacenjem.
Kako sad svako svoje, nigde mozga....
ali sa opaskom da u krajnosti idu protestantske sekte koje su protestovale protiv rimokatolika, a oni su ranije nesto menjali kod nas ubacujuci sto nije bilo, dok smo bili zajedno, pa ... samo da znas, ko je izvorna, pravoverna, a koje su potom sve izmisljale toplu vodu

A ko su pravi izacuvaoci biblije ?
Svako za sebe kaze da je njihova biblija bas ona prava
tebi se mesaju dve stvari:

1. prvo koja je najoriginalnija, najmanje odstupa od originala, ja mogu da ti dam preporuke, imas razne prevode npr na biblehub
2. onda ko je takvu najbolje tumaci, ko zna znanje, a ko samo glumata i laznoprorokuje uvodeci nekakve egw, milere i jehovine rasel se zvase, 1914 u osvit 1ww - prevaranti koji ni piramide nisu znali da izmere! - diletanti, mahom sve pseudohrioscanske sekte, pis zivi, plus dokazani falsifikatori, i lazovi, lazni proroci pride cak!.

ali moras da razlikujes te dve stvari, kapis?

Poslednja izmena:
Pa jeste ja sam u pravoj crkvi koja zastupa Boga.
Imam spasenje ne brini.
Nisam ja rekla da je meni data ispisnica nego da JS to rade koji su bili u nekoj drugoj crkvi
To ne mozes da znas sad unarped, i to nije nesto sto se kupuje ili "ima" (u skladu sa sveopstom potrosackom filozofijom koja vlada svetom).

Ja sma samo rekla koji su preduslovi, a nije na tebi, meni ili bilo kome od nas da to "znamo", unapred.

Ipak, nisi postavila dokaz, znaci da nije tacno ili de je pod velikom dozom sumnje. Nije prvi put, idemo dalje...

Imam spasenje ne brini.
Велики људи су себе сматрали за грешне, ти знаш да имаш спасење јер си у заједници која не признаје да је Христос Бог ? Ви поново распињете Христа. Ваше учење нема везе са Библијом, зато сте и фалсификовали Божију реч да би је себи прилагодили.
Samo kazes da vise ne zelis da budes lako je.
Ово није истина. Браните људима да разговарају са бившим члановима. Људи раде код вас по 30 година, ако се дрзну па им падне на памет да оду, немају никакве приходе. Тј. немају пензију.
Ko koga sledi tako ce i proci
Не можеш да жмуриш на истину. Постоји много сведочења бивших Јеховиних сведока.
Ако жмуриш, то неће нестати, нити ћеш убедити неког да то не постоји.
Постоје књиге написане о томе.

To ne mozes da znas sad unarped, i to nije nesto sto se kupuje ili "ima" (u skladu sa sveopstom potrosackom filozofijom koja vlada svetom).

Ja sma samo rekla koji su preduslovi, a nije na tebi, meni ili bilo kome od nas da to "znamo", unapred.

Ipak, nisi postavila dokaz, znaci da nije tacno ili de je pod velikom dozom sumnje. Nije prvi put, idemo dalje...
Mogu, svesna sam da sam na Bozjem putu.

Ne moram nista dokazivati, znam da je tako
Nisam ni rekla da je to moje licnos iskustvo.

Imam spasenje ne brini.
Nisam ja rekla da je meni data ispisnica nego da JS to rade koji su bili u nekoj drugoj crkvi
Ako možeš da mi pojasniš koja je to prava crkva koja zastupa Boga a kojoj ti pripadaš ?
I da li to znaci da mi drugi pripadamo crkvi koja nije prava i ne zastupa Boga ?

Ne treba se raskrstiti, krstenje ti je nesto kao pasos koji ti nekad mozda i pritreba.
Ne mora da ides u crkvu ili postis ili pravis obrede, ali cuvaj taj pasos. Za svaki slucaj
Tako je,slazem se...ali nije lose i da proveris taj "pasos"dali je legalan,da nije neki falsifikat kojeg si negde slucajno pokupio i da nema nikakvu vrednost pa da te vrate sa granice zbog "administrativnog propusta"... :)
...a dali je legalan proveravase iskljucivo u Svetom Pismu,je je upravo tamo zapisana regulativa kako se i kome uopste ": izdaje takav pasos".

Tako je,slazem se...ali nije lose i da proveris taj "pasos"dali je legalan,da nije neki falsifikat kojeg si negde slucajno pokupio i da nema nikakvu vrednost pa da te vrate sa granice zbog "administrativnog propusta"... :)
...a dali je legalan proveravase iskljucivo u Svetom Pismu,je je upravo tamo zapisana regulativa kako se i kome uopste ": izdaje takav pasos".
u kom svetom pismu?

Back