raskinuti ili ne?

_Saint:
DA divlja, ali ako vec razmishljash o raskidu zato shto ti je dosadno, na koji nachin onda volish tu osobu i kojim intezitetom?

Nije stvar u tome,vec treba razmisljati i o buducnosti, ako vam je u vezi tako kako ce tek da bude u braku?! a valjda je logicno da u tako dugoj vezi brak vidis kao krajnju "stanicu"?!
Nije to ,kao, meni je sad dosadno, hocu nekog drugog da me zabavlja, vec razmisljam ima li takva veza perspektivu.

Mislim, otkud tebi ideja da se dosada nece pojaviti u drugoj vezi i kad ce ona da se pojavi. Kolotecina i dosada je problem ljudi i koji nisu u vezi, to je problem kompletne populacije na zemaljskoj kugli. Samo je poenta da shvatis, ako si ti samoj sebi dosadna, nema ti pomoci ni u vezi ni van veze.

divlja:
Mislim, otkud tebi ideja da se dosada nece pojaviti u drugoj vezi i kad ce ona da se pojavi. Kolotecina i dosada je problem ljudi i koji nisu u vezi, to je problem kompletne populacije na zemaljskoj kugli. Samo je poenta da shvatis, ako si ti samoj sebi dosadna, nema ti pomoci ni u vezi ni van veze.

Nisi mi odgovorila, al' ajde... Dosada je neshto shto je meni strano uopshte kao pojam, tako da mozda i nisam kompetentan da se dajem svoj zakljuchak. :roll:

Pazi ovako, niko nikog ne moze da voli konstantno, u svakom trenutku, tako da oseca pun intezitet svojih osecanja. Al' to ne znaci da je ljubav nestala. To su cesti tripovi, kad se ljubav poistovecuje iskljucivo sa stanjem zaljubljenosti, sa strascu na pocetku veze. Ono, pobrkani loncici.
U stvari kad bolje razmislim, ljubav i nije tako slatka stvar, leprsava, jok brate, teska je ko crna zemlja! :lol: Medjutim, vraca ti se desetostruko. :wink:

Ti mislis da je ljubav mirno more
da bi njime plovili
Ne to nije ljubav mnogi su se tu ulovili
kada dodje ljubav
ni suze nisu uvek ciste
sve je to oluja i sve smo mi iste
dok mozemo.
:)

Slazem se sa divljom......u potpunosti....amin...
a018.gif

Maslachak:
...ja sam bila/postala nezadovoljna vezom koja me je nekada ispunjavala i chinila srecnom.
...problem su mi postale sushtinske razlike, koje jedan izlazak u bioskop ili seks u kadi ne mozze da reshi.... - posesivnost, neinicijativnost, konstantno tuljenje...
...i onda sam se umorila, i prsla i vishe me je mrzelo da ga stalno podizzem sa dna ( na kom realno i nema razloga da bude), i mrzelo me je vishe da ohrabrujem i da bodrim (a ako nekog volish, ne treba to da ti pada teshko....) iz prostog razloga shto nisam neisrpan izvor energije i ponekad kad padnem, zzelim da mene digne i kazze - bice sve u redu, ja sam tu.

u svakom sluchaju, i ja sam kriva za sve to. nisam se zzalila, a trebalo je. niko, ili su retki ti koji umeju da chitaju misli - te nije trebalo to da ochekujem od njega. trebalo je u startu da kazzem shta mi smeta, a ne da budem ubedjena da mogu sve da iznesem. zato shto ne mogu.
verujem da su promene moguce. ne verujem da stizzu preko noci. ali ne treba pothranjivati mane svog partnera i ochekivati da ce ti biti zahvalan, jerbo to nije u ljudskoj prirodi.

i na kraju - ljubav, zajednishtvo i bliskost jesu bitne stvari. ali iskreno mislim da je bitno biti i svoj - imati samo SVOJ hobi, imati samo SVOJE prijatelje ili neko interesovanje i delovanje van zajednichkog. ako ne gradish sebe, ne mozzesh graditi ni vas.

Apsolutno isti slucaj, vezu i raskid sam imala. I slazem se sa svim gore napisanim. Ne mogu da verujem da se nekom desilo isto ali isto sto i meni! Od pocetka do kraja... Kako ti se bre zvao taj momak? :roll:
A sad da odgovorim na temu. To sto nema zaljubljenosti posle 3 godine je sasvim normalno. Zaljubljenost traje 3-6 meseci. I mislim da ja jako tesko naci nekog s kim se potpuno razumes, uklapas, dopunjujes i da to treba cuvati. A da li je bolje da raskinete ili da ostanete u vezi - stvarno ne znam. Mozda je najbolje da sama procenis ;)

divlja:
Pazi ovako, niko nikog ne moze da voli konstantno, u svakom trenutku, tako da oseca pun intezitet svojih osecanja. Al' to ne znaci da je ljubav nestala. To su cesti tripovi, kad se ljubav poistovecuje iskljucivo sa stanjem zaljubljenosti, sa strascu na pocetku veze. Ono, pobrkani loncici.
U stvari kad bolje razmislim, ljubav i nije tako slatka stvar, leprsava, jok brate, teska je ko crna zemlja! :lol: Medjutim, vraca ti se desetostruko. :wink:

Ljubav prema nekome ili zaljubljenost nemaju veze sa dosadom! Mozda indirektno, ali sushtinski nikako. Bar prema mojem pojmanju stvari...

mokica:
Sta uraditi sa vezom od tri godine u kojoj vam je postalo uzasno dosadno? Volite se,ali to je nazalost sve, nema one zaljubljenosti,sve je zapalo u kolotecinu...

Š'a da ti kažem...ja tako raskinula posle više od pet godina...zbog dosade, a ondaK se nameračila na seljačinu i krembila s kojim mi uopšte nije bilo dosadno, baš naprotiv...uz njega sam bila dobila, k'o ono tri u jedan i njegov kokošinjac...ma uživancija...povrać...bljak...pljuc...fffuuuj... :roll: :? :confused:

Ozbiljno :
Drž' se njega jer se volite, a imaš mnoštvo načina da osvežiš vezu...otvori novu temu za takve savete... :wink: :lol:

Back