Raseljeni Srbi sa Kosova blokirali Merdare

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
77.150
Blokade će biti tamo do lokalnih izbora a onda će verovatno sve da splasne kao i za tablice.

Raseljeni Srbi sa Kosova blokirali Merdare


Raseljeni Srbi sa Kosova blokirali su puteve kod mesta Rudare, na pola puta između administrativnog prelaza Merdare i Prokuplja. Iako je najavljeno da će blokada biti samo za albanska vozila, put je blokiran u oba smera.

Kako je ranije najavljeno, planirana je blokada vozilima koja voze Albanci preko Merdara, prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, zbog kako su naveli “terora i zuluma“ politike Aljbina Кurtija prema srpskom narodu na Kosovu.

“Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama“, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova.

Zahtevaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama, da hitno zaustave teror i hapšenje nevinih Srba.
 
Сад кад смо добили по ћуши више не смемо да правимо демонстрације с оне стране "административне" линије, па ћемо пробати са ове.

Док опет не добијемо по ћуши.
Србија ће победити! ;)
 
Blokade će biti tamo do lokalnih izbora a onda će verovatno sve da splasne kao i za tablice.

Nije džabe izabran trenutak. Sad ide rezolucija evropskog parlamenta za izbore. Spontano se organizuju blokade da se "pripreti" EU kako bi kritika bila blaga. Posle kad režim dobije blagu kritiku, blokade nestaju preko noći. Politička trgovina na grbači naroda ;)
 

Back
Top