RASAN PAS .... MEŠANAC

pa recimo bez obzira sto su pincer i patuljasti snaucer pristojne velicine za stan, ja ih nekad ne bih imala zbog njihovog karaktera

joj, zašto? :( ja sam kupila patuljstog šnaucera baš zato što sam pročitala da su oni pametni, laki za dresiranje, da se ne linjaju i da su dobri za stan. nemam iskustva sa psima, ovo mi je prvi pas, imam ga nepuna 2 meseca...
kakav karakter ima patuljasti šnaucer?

:( ja sam kupila patuljstog šnaucera baš zato što sam pročitala da su oni pametni, laki za dresiranje, da se ne linjaju i da su dobri za stan. nemam iskustva sa psima, ovo mi je prvi pas, imam ga nepuna 2 meseca...
kakav karakter ima patuljasti šnaucer?
Ajoj skroz si me pogresno razumela!
Patuljasti snaucer je izrazito inteligentan, za linjanje nemam pojma jer ga nisam nikad imala.
MENI on karakterno ne odgovara kao pas za stan. Ovo je jedna potpuno subjektivna izjava, data na osnovu toga sto je moj bivsi pas bio najzivlje jedno ludo stvorenje i ne smem pomisliti kako bi bilo ziveti s njim u kuci :D
Onda isto JA nisam za kombinaciju malog psa i malog deteta, dete skoro uvek ozledi psa u nekom momentu misleci da je igracka. Posle toga drama imas dete koje ga ne voli vise jer ne razume da pas nije celava beba i psa koji je maltretiran i isfrustriran bez razloga.
Dakle ne uzmi me za ozbiljno nego uzivaj u svom patuljku ;)

Blizi se Gizmova i nasa 13. godisnjica i nema sanse da bih ga menjala za nekog rasnog tj. cistokrvnog. Poreklo mu je diskutabilno i, kao i njegovi cistokrvni rodjaci (pekinezeri-bljak) ima izvesnih zdravstvenih problema. Ima jedna anegdota da je sveze diplomirani veterinar, pre nego sto je otvorio privatnu ambulantu, nabavio stene engleskog buldoga da se prvo na svom psu malo ispraksa posto su psi pomenute rase pokretne enciklopedije psecih bolesti od konjuktivita preko koznih bolesti, problema sa disanjem... do problema sa razmnozavanjem. Jedino sam zbog toga DONEKLE pristalica nabavke rasnog psa. Zna covek sta je nabavio i sta ga ocekuje. Nije da smo mi planirali da nabavimo bas mesanca pekinezera. Zapravo, nismo ni planirali da nabavimo psa... Samo smo ga jedne veceri nasli na otiracu pored Johana, macka jedne stare komsinice koja vise ni o sebi nije mogla da brine pa sam ga ja "usvojila" kradom od mame i tate. E, to je ljubav! Posle, kad smo ga izlecili od stenecaka, Cigani su nam trazili PEKINEZERA nazad. Mozda zato sto su se toliko pomucili da ga nauce da igra? Ali, to je druga tema.

Ja mislim da pravi ljubielj zivotinja je chovek koji ce voleti i sve pse i one koje imaju i nemaju papire.iskreno mislim da je ta tvoja drugarica pravi ljubitelj zivotinja......da ona pomogne tako povredjenoj zivotinji...stvarno nemam reci.....

Ja sam pristalica toga da svako uzme psa kojeg zeli i o kojem misli da ce moci najbolje da se brine. Sve ostalo je sporedno.
A ja sam do Tedija dosla na najludji moguci nacin - otvorila sam oglase na netu i nasla da neko prodaje prvobirano stene retrivera po pristupacnoj ceni (meni i mojima), uzela nazvala te ljude, onda nazvala mamu na posao da joj kukam, i sto je neverovatno pristala je skoro odmah, i nedelju dana posle Tedic je bio kod mene.:D Doduse tu brzopletost sam platila time sto mi kucov ima displaziju, ali da sam to saznala drugog dana posle uzimanja svejedno ga ne bih vratila. Ma bre za mene nema drugog Tedija.:D
A pas koji ce popuniti mesto kad bude bilo uslova za jos jednog kera ce definitivno biti rot.

Pa ima jedan kucov ovde kod nas, na neki nacin je kucni pas, ali je napolju vecinom dela dana, i svi ga obozavaju i hrane. Mesanac je, ali izgledom vrlo podseca na rota, samo mu fale one smedje sare. Cak nema ni repic. Sad ima 12 godina, '08 ce da napuni 13. Tog psa toliko obozavam da nemam reci. Prakticno sam odrasla uz njega, i ovde kod nas je vec skoro punih 10 godina (tacnije u aprilu ce biti godisnjica). Ja sam taj njegov izraz lica ugledala jedino u licima rotova (doduse ne svih, ima onih sa prekratkom njuskom) i zelela bih da me neki kucov koji ce biti samo moj (jer ovaj nas Rex ipak nije samo moj) vecno podseca na njega.

Imaju rotovi svojih prednosti, samo su i oni skloni displaziji kukova i plus jos nekim naslednim bolestima. Ali danas ih retko koja rasa nema. A ja sam na putu da postanem specijalista za polutanje. Danas je malo falilo da pokupim sa ulice jednu prelepu mesanku staforda. (Mada kraljevacki pitovi uglavnom lice na staforde tako da moze i to da bude slucaj.) U svakom slucaju, Milica se odusevila kad je videla i krenula da vice kao nezdrava:"GIIIGAAA!" A ona je prisla i pocela da mase repom i gleda nas onim svojim okicama... Sva sreca pa su je pozvali neki decko i devojka inace bih sad mozda bila pred razvodom. :wink:

ja sam sad gledala na animal planetu neku emisiju i tamo je bio neki pas koji je imao baš velike opekotine po čitavom telu......bilo mi je mnogo žao....ali na sreću veterinari su uspeli da ga spasu....kako sam se radovala.....ja mislim da neki ljudi ne bi trebali da imaju pse...sta će im kad ih muče i fizički a tek psihički povređuju?.....šta mislite?....

Pa razni ljudi uzimaju razne pse iz raznih razloga. Ti koji uzmu pa muce pse su obicno neki jadni i nesrecni ljudi, koji su manji od makovog zrna kad izadju iz kuce, u autobusu im otimaju mesto za sedenje a u radnji mesto u redu, pa posto nemaju petlje da se suprotstave onda dodju kuci pa sav bes iskale na zivotinji koja ne zeli da ih povredi. Naravno postoje oni koji zanemaruju kucnog ljubimca, a to bih objasnila onim klasicnim seoskim mentalitetom gde zivotinja ne znaci nista ako ne sluzi necemu (da vuce, cuva ili nosi).

Da, o borbama pasa se ovde nasiroko i nadugacko razglabalo, i neki su bili za neki protiv, a posto rasprava nije nikome promenila misljenje a pale su mnoge teske reci, o tome se sad ni ne ulazi u raspravu vise.
Mada to nema mnogo veze sa ovom konkretno temom, tako da nema potrebe opet sve zapocinjati.

Није проблем причати о борбама, међутим, то се увек претвори у жестоку расправу где највише доминирају они који профитирају од истих, а ми не желимо да дозволимо да се експонирају. Бар не овде. А остали су веома свесни у којој мери је борба зло па и нема сврхе писати о истом. Разумемо се, зар не?

А сад .... back to the theme! :)

Back