Ranice od depilacije...HELP!!

Cimi317

Početnik
Poruka
26
Pre neki dan uradila sam depilaciju ruku, hogu i nausnica. Posle toga primetila sam na rukama 2-3 i iznad usne 1 sitnu crvenu ranicu. Mislila sam da ce zarasti, ali nista. Evo vec treci dan i nista se ne desava. Ne vidi se mnogo, ali me bas nervira...:roll:
Sta da radim?? Necu valjda morati puder do kraja zivota da stavljam na to...
Da li je neko imao nesto slicno, i kako se toga resiti?? :roll:

:sad2:

moje dete ne moze da istrpi da joj na nogama izbiju dlacice, pogotovo one koje rastu ispod same povrsine, nego je u jednoj fazi (period intenzivnog ucenja i mnogo vremena provedenog za radnim stolom u sobi) iglicom vadila dlacice na povrsinu..i napravila prilican broj fleka po podkolenicama..sunce je jos pogorsalo stvar jer su flekice potamnele..
onda sam joj vezala ruke :lol: i mazala je melemom kozu..oporavila se za mesec dana..
e sad, jesi li sigurna da su te fleke posledice depilacije a da uzrok nije nesto drugo?
jer ako je samo delilacija, onda je ostecena povrina koze i to se regenerise..kao posle hemijskog pilinga, a ako je uzrok nesto drugo - tu moze samo dermatolog da ti pomogne..

I ja sam skoro bila na depilaciji prepona i unakazili su me. Iritacija kože širine 2-3cm čitavom dužinom. Mažem pantenolom i razmišljam se da im tražim pregled kod dermatologa ili nekog drugog doktora, da se malo nauče pameti. Nakon depilacije samo stavili puder bez ikakvog brisanja ostatka voska nekim dezinfekcionim sredstvom. Jeste li intervenisali nkad u takvom slučaju?

Ja im ne dam ništa da mi stave, samo tražim da mi skinu te ostatke voska.
Svaki put se iščuđavaju, čak i one koje su me milion puta čupale, ali meni koža mnogo gore reaguje kad se "zapuši" bilo puderom, bilo nekom njihovom mazalicom. Puderom pogotovo, katastrofa. Čim stignem kući, prebrišem benzinom ako ima još voska, operem mlakom vodom i sapunom, i tek kasnije blago namažem nekom laganom kremicom za umirenje.

Pre neki dan uradila sam depilaciju ruku, hogu i nausnica. Posle toga primetila sam na rukama 2-3 i iznad usne 1 sitnu crvenu ranicu. Mislila sam da ce zarasti, ali nista. Evo vec treci dan i nista se ne desava. Ne vidi se mnogo, ali me bas nervira...:roll:

Zao mi je, ali moraces do kraja zivota tu da stavljas puder.
Pozdrav

imas osetljivu kozu i nemoj vise da ides na depilacije

za telo kupi epilator a nausnice sredjuj tracicama za depilaciju, ja koristim licia tracice za naisnice sa talkom (beo je vosak na traci) i ne iritira a kamo li da napravi ranice

ove http://shop.aksa.rs/UserFiles/products/details/1297.jpg

inace posle depilacije (ako ces i dalje da ides) najbolje je da na kozu namazes bebi kremu sa cinkom i preko toga talk sa cinkom, jer cink sprecava iritaciju i smiruje vec postojecu, a vitamini, pantenol i masti iz kreme neguju kozu i poboljsavaju zarastanje

I ja sam skoro bila na depilaciji prepona i unakazili su me. Iritacija kože širine 2-3cm čitavom dužinom. Mažem pantenolom i razmišljam se da im tražim pregled kod dermatologa ili nekog drugog doktora, da se malo nauče pameti. Nakon depilacije samo stavili puder bez ikakvog brisanja ostatka voska nekim dezinfekcionim sredstvom. Jeste li intervenisali nkad u takvom slučaju?

to je zato sto za bikini depilaciju idioti koriste onaj najjaci vosak pa ti iskida i kozu :roll:

ja radim ono sto sam vec napisala sa kremom i talkom i od tad nemam frku a pre toga sam umirala danima

Back