Rammstein

nije bas, i ja sam tako mislio u pocetku, ali kad jos jednom poslusas ceo album naci ces da su ako nista drugo bar spring ili rosenrot dobre pesme koje mogu da prodju u stilu ramstajna. benzin je dosadna pesma i glupa je i ne znam sto je toliko svi uzdizu kad ima i boljih sa istog albuma, manje komercijalnih. tacno je, umorili su se i usporili, pesme su mahom lagane. ona stvar te kjero puta, ili kako se vec pise na spanskom, me je potpuno razocarala.

hit:
nije bas, i ja sam tako mislio u pocetku, ali kad jos jednom poslusas ceo album naci ces da su ako nista drugo bar spring ili rosenrot dobre pesme koje mogu da prodju u stilu ramstajna. benzin je dosadna pesma i glupa je i ne znam sto je toliko svi uzdizu kad ima i boljih sa istog albuma, manje komercijalnih. tacno je, umorili su se i usporili, pesme su mahom lagane. ona stvar te kjero puta, ili kako se vec pise na spanskom, me je potpuno razocarala.
Ma cim se videla koliko su brzo posle 'reise reise' izbacili 'rosenrot' znala sam da ne moze da valja.Jos kad sam cula Benzin pala sam u ochaj...ne da je losa stvar nego je prelosa i dosadna do bola.I ceo album mi je dosadan,mislim da je to rec koja najvise odgovara...znaci ne kazem da je nesto extra los ali je ubitacno dosadan.Ja i inace volim one energetske faze Rammsteina,znaci stvari tipa:du hast,ich will,sonne,Engel,Mein herz brennt,kokain,feuer frei,keine lust i da ne nabrajam dalje,njihove brze i agresivnije stvari...u baladama su mi previse teatralni i Tillovog glas je po meni previse agresivan i bez emocija za sporije melodije.....a Rosenrot sam iz postovanja i ljubavi preslusala mnoooogo puta i nikako mi 'ne ulazi u uvo' :-? Ali to ne znaci da ih manje postujem,svvako ima pravo na los album,nadam se da cemo ovog puta malo da pricekamo do sledeceg i da Rammsein ipak nece da padne u mainstream.

Da,a te kjjero puta je nesto toliko besmisleno i ruzno da se bash pitam na chemu li su bili kad su to stavili na album....ok,kapiram da su mozda na neki nacin zeleli da se oduze svojim mexickim fanovima(ultra su popularni u mexiku) ali sa ovakvom pesmom....u stvari mozda i gresim oko ove teorije 'te kjero puta' cini mi se znaci 'volim te *****' ili tako nessto:-)

Da bas je to.
Volim te *****.

Nista posebno, preveo sam je.

Ali setimo se sta su radili u proslosti i nemoj te ih manje ceniti zbog jednog kiksa.
Znamo da su vrh vrhova.

Jos jednom pozivam sve ljude koji imaju i zele da razmenjuju dvd,divx,mp3 i ostalo da se jave.

sombi63@yahoo.com

meni cak ni rosenrot nije toooliki kiks, mada jeste daleko, da kazemo, drugaciji od ostalih albuma ranije. na primer, zaista mi se svidja ona pesma spring, to mi je bas onako vrh, sto se tice tih laganih osecajnih pesama. ima neki do jaja efekat, tuzni, kao muter. prica koju pesma prenosi ostavlja utisak. ma samo da se oni vrate nekako. sta su zapali u to melanholicno sranje, ceo album im je ko posmrtni mars. ako su se zaista umorili, onda nam mozda vise i nece biti opet dobre stare energije koju su imali

ramstein je odlicna grupma,nisam obracao toliko paznje na njih dok nisam par puta pogledao spotove na kosavi a zatim mi se i muzika svidela...pesme su im i vise nego dobre moja omiljena rise,rise i main teil(onaj pocetak kad se cuje kako ostre kosu ili noz je perverzija -svaka cast) !!!
i da umalo da zaboravim ROSENROT su ostaci pesama sa albuma rise,rise koje nisu mogle stati na taj album,tako da nemojte biti naivni...to je fakticki desert posle glavnog jela tako da ni najmanje nisu razocarali...

Ekiman:
ramstein je odlicna grupma,nisam obracao toliko paznje na njih dok nisam par puta pogledao spotove na kosavi a zatim mi se i muzika svidela...pesme su im i vise nego dobre moja omiljena rise,rise i main teil(onaj pocetak kad se cuje kako ostre kosu ili noz je perverzija -svaka cast) !!!
i da umalo da zaboravim ROSENROT su ostaci pesama sa albuma rise,rise koje nisu mogle stati na taj album,tako da nemojte biti naivni...to je fakticki desert posle glavnog jela tako da ni najmanje nisu razocarali...
Tacno je da su se na albumu 'Rosenrot' uglavnom nasle stvari koje nisu stale na 'REISE,REISE' ali koji normalan bend radi tako nesto....mene su razocarali a slusam ih od pocetka i znam kakve su stvari u stanju da naprave tako da im ovo bash nije trebalo....sranje album...ali nema veze oni su meni i dalje jedan od najdrazih bendova.

depresivna:
Tacno je da su se na albumu 'Rosenrot' uglavnom nasle stvari koje nisu stale na 'REISE,REISE' ali koji normalan bend radi tako nesto....mene su razocarali a slusam ih od pocetka i znam kakve su stvari u stanju da naprave tako da im ovo bash nije trebalo....sranje album...ali nema veze oni su meni i dalje jedan od najdrazih bendova.

Ne mozes tek tako reci da je ceo album sranje samo zato sto je drugaciji od njihovi h predjasnjih agresivnijih radova.Uostalom sasvim je normalna stvar da kad bendovi omatore njihove stvari postanu pomalo softcore...

+SpookyGirl+:
Meni se sviđaju skoro sve pesme sa novog albuma.... jeste drugačije, ali čini mi se da bi bilo glupo ponavljati ono što su već uradili.... i, ne, nisu me uopšte razočarali.....

Upravo tako,jedina crna tacka na ovom albumu je meni omrazena ''Te quiero puta''.Jesu li oni bili na tekili dok su pravili ovu stvar...

ok,mozda i nije sranje ali se meni ne svidja....po meni jedino prolaze 'Mann Gegen Mann' i to ako ne slusam text i 'spring'....
evo jedan stih koji se nalazi samo na omotu originalnog cd-a;-)

GEBOREN IN BEDRÄNGNIS
UND AN EINE SAU GELEGT
DEN ZITZEN ZUM VERHÄNGNIS
MILCH IN BEIDEN OHREN
SO OFFEN ÄRGERNIS ERRERGT
GEALTERT IN VERGÄNGNIS
TOD SEI DANK NICHT NEUGEBOREN

Aus 'Tod nach noten' Von Till Lindemann

depresivna:
ok,mozda i nije sranje ali se meni ne svidja....po meni jedino prolaze 'Mann Gegen Mann' i to ako ne slusam text i 'spring'....

GEBOREN IN BEDRÄNGNIS
UND AN EINE SAU GELEGT
MILCH IN BEIDEN OHREN
GEALTERT IN VERGÄNGNIS

Vidis neki od nas ne znaju nemacki pa ako bi bila ljubazna da nam prevedes ovo...

Sentimentalna budala:
******* Hit nemoj tako.Bend da bi bio dobar ne mora samo da ima zestoke rifove da bi bio energican,meni je na primer ovaj album energicniji od Scensuchta a sto je najvaznije nisu se iskomercijalizovali...

znam, pogresno sam se izrazio. mislio sam na brzinu i agresivnost pesama. rosenrot jeste drugaciji od predhodnih albuma i u neku ruku je losiji, bar po meni. ja volim onaj njihov trademark stil, brzo i zestoko. ali ne iskljucujem ni balade uopste, samo kad su posebno dobre. muter je lagana pesma i jedna mi je od onih na vrhu, kao i spring i stirb nicht vor mir, recimo...

To da li je neki album bolji od drugog je vec stvar ukusa,jer Rammstein je znacajno menjao stil na svakom svom albumu,evo na primer meni su nekako mocnije ove pesme sa novijih albuma jer je Rammstein sada duboko zaplovio u Darkwave/goth vode sa dominirajucim klavijaturama a ja preferiram taj zanr.Oni su se priblizavali gothu i ranije (Du riecht so gut,Engel,Halleluja) medjutim uvek su na kraju nadvladavali rifovi po kojima su i poznati.Sad ce sigurno izgubiti ogroman broj slusalaca koji su napaljeni sestaci koji slusaju Rammstein ali ce zato dobiti malobrojniju ali verniju Darkwave publiku...

e upravu si, taj goth stil je extra, a sto se tice klavijatura, to mi se uvek svidjalo kod rammsteina. flake je majstor na dirkama. zato mi je i spring omiljena, zato sto dominiraju oni mocni tonovi klavijature poput hora... isti slucaj je i kod feuer frei, engel i mein herz brent.

depresivna:

GEBOREN IN BEDRÄNGNIS
UND AN EINE SAU GELEGT
MILCH IN BEIDEN OHREN
GEALTERT IN VERGÄNGNIS

rodjen u priteshnjenosti (mozda i neka adekvatnija rech samo sad na brzaka je dobra)
i polozen na krmachu
dojkama, sisama na sudbinu, zlu kob (shta li je pesnik heo da kaze)
mleko u oba uha
i tako otvoreno izazivao nezadovoljstvo (raspolozenje)
ostareo u zlu kob
smrti hvala ne ponovo rodjen

sory, malo se kasno ukljuchjem u diskusiju o Rammstein, naravno da volim da ih slusham, ponekad do iskljuchivosti i za pochetak bih pozdravio sve forumashe kojima Rammstein neshto znach, pa shta god.

Lucky Luck:
rodjen u priteshnjenosti (mozda i neka adekvatnija rech samo sad na brzaka je dobra)
i polozen na krmachu
dojkama, sisama na sudbinu, zlu kob (shta li je pesnik heo da kaze)
mleko u oba uha
i tako otvoreno izazivao nezadovoljstvo (raspolozenje)
ostareo u zlu kob
smrti hvala ne ponovo rodjen
Dosta je zargona koje je tesko prevesti a kad se prevede bukvalno mnogo toga gubi smisao,ali evo i mog prevoda:

rodjen u stisci
i na krmacu polozen
sisa kao sudba
mleko u oba uha
tako jasno srdzbu izazvao
ostareo u prolaznosti
smrti hvala nije novorodjen

depresivna:
Dosta je zargona koje je tesko prevesti a kad se prevede bukvalno mnogo toga gubi smisao,ali evo i mog prevoda:

rodjen u stisci
i na krmacu polozen
sisa kao sudba
mleko u oba uha
tako jasno srdzbu izazvao
ostareo u prolaznosti
smrti hvala nije novorodjen
neki put je dovoljno pazljivo chitati, VERGÄNGNIS ne znachi nishta drugo nego prolaznost ali sam malo brzopleto prochitao neshto drugo pa tako i preveo. Inache na temu zargon, 15ak godina sam ziveo u Bln-u, otud Rammstein, uz techno naravno. Depresivna, imash definitivno cool nick :) sad malo da raspravljamo o nemachkom jeziku, jbt. ja mislio da se srdzba kaze "Wut" a aergernis je ipak malo blazi izraz vezan za shta znam... zivciranje ili slichno
DEN Zitzen zum Verhaengnis (nemam umlaute na tastaturi) po mom shvatanju nemachkog jezika (koji je sad to padez, mislim chetvrti) objashnjava da je on njima zla sudbina, ispravi me ako greshim.
Na kraju se josh jednom moram sloziti sa tobom, duh jezika je ono shto je stvarno teshko pretochiti .

ärgren znaci ljutiti se, buniti se u tom smislu nesto.......sto je napisao Luck preostro je da bude srdzba, bes.........ali ponekad mora se promeniti znacenje da bi se docaralo sta je pisac `teo da kaze

Back