Pozdrav svima,
Pokušaću jednim postom da sumiram sve.
Nažalost moj otac je nakon duge borbe od skoro 2,5 godine preminuo 03.02.2020…
Šta da vam kažem, generalno tumor pankreasa je jedan od najopasnijih I najtežih za liječenje a to i sami znate..
Mi smo se dugo borili i uspjeli smo da ocu te 2,5 godine učinimo praktično normalnim za život (radio je kući, vozio automobil, živio praktično normalno). Koristio je dosta toga, već sam na postu napisao otprilike šta… Po mom mišljenju kod te bolesti borba je moguća na sledeće načine.. Jedan način su praktično drastične metode kao što su operacija, hemioterapija I radioterapija a drugi način su prirodni lijekovi I preparati za podizanje imuniteta. Ukoliko se uspije iskombinovati prvi i drugi način pa obezbijediti da osoba ima jak imunitet I jak organizam onda postoji neka šansa. Mi kod našeg oca smo to dijelom uspjeli I on je imao normalan život te 2,5 godine. Nažalost na kraju nismo ipak uspjeli da ga spasimo. Mišljenja sam da je nama puno pomogao visokodozirani vitamin C koji smo davali kroz infuzije (čak I po 30 grama na 0,5 l fiziološke) I tako da je mogao podnostiti hemioterapije. Sve vrijeme smo računali da ćemo moći doći u situaciju da se tumor smanji do te mjere da se može operisati, on se jeste smanjio ali je opet bio na takvom mjestu da je obuhvatio krvne sudove I njegovo uklanjanje nije bilo moguće..
Ja sa kim god pričam, pričam na način da govorim o našim iskustvima I ako to nekom može pomoći odlično, ali opet nisu svi ljudi isti I ne reaguju svi isto na sve preparate. Budite pažljivi I nemojte svakog slušati, danas je takvo vrijeme da svako nešto prodaje I svako liječi sa nečim a u suštini je to sve upitno.. Čovjek kad se nađe u problemu hvata se za slamku spasa ali nikad ne treba gubiti nadu. Nama su u ljeto 2017. rekli da otac ima maximalno 2 do 3 mjeseca ali eto našom borbom I njegovom voljom za životom smo to uspjeli produžiti…
Ako smatrate na bilo koji način da vam mogu pomoći ja vam stojim na raspolaganju jer imam ljudsku obavezu da svima kojima mogu pomognem jer znam kako je bilo meni i mojoj porodici u tim situacijama.
Srdačan pozdrav,
milan19891@hotmail.com.
Milan, Prnjavor, BiH.