Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slazem se da je AF poslednjih godina u Srbiji veoma napredovao.Rasirili ste se u mnogo sredina,sve kvalitetniji sportisti dolaze da treniraju.Ocigledno da je od "pionira" koji su pokrenuli taj sport ostalo jako malo ljudi u svojstvu aktivnih igraca.Po svemu sudeci sada je u celu pricu usla lova tako da me ne cudi sve veci priliv istinskih atleta.Tu sada presudnu ulogu igraju interesi i zahtevi za odredjenom novcanom naknadom ili sredjivanjem skolovanja preko bare.Bilo je i u ragbiju ranijih godina primera placenih igraca,ali su oni vrlo brzo odlazili kada su pronalazili povoljniji angazman u nekoj drugoj oblasti.Sto je najgore njihovo placanje izazivalo je neslogu i zavist kod ostalih.Tako da kod tih stvari treba biti veoma vest i znalacki balansirati.Postoji primer pancevackog Dinama koji je placao sve odreda(medju kojima ima onih koji treba da plate da bi igrali) i na taj nacin bacio u nepovrat gomilu para.
Sve u svemu ko ima viska para nek ih trosi kako mu je volja,ali je presudno da se zna ko je gazda.
Историја
Рагби је настао у 18. веку у Енглеској, у месту Рагби, када је у истоименој школи, играјући фудбал, младић по имену Вилијам Вебелис подигао лопту и утрчао у гол.
У 19. веку рагби се дефинише као спорт аристократије (спорт џентлмена) и то је оно што данас познајемо као рагби 15.
Циљ аристократа био је да направе игру коју неће моћи сви да играју и зато су правила рагбија тако компликована. Један од обичаја био је да се рагби игра искључиво недељом и то не пре 11 сати пре подне.
Међутим, на рагби утакмице почели су да долазе и радници, истренирани у природним теретанама, фабрикама, што ће рећи физички много јачи од аристократа, па ови још више комликују правила игре.
За богаташе рагби је одувек био и остао аматерски спорт, игра која се игра из љубави, без новчане надокнаде коју су радници захтевали сваког уторка, пошто понедељком ујутру изморени нису могли да додју на посао.
Управо због тога 1900. долази до поделе овог спорта на рагби 13 (rugby league) и рагби 15 (rugby union). Наиме, у Северној и Средњој Енглеској радници праве своју врсту игре која је много једноставнија, а то је рагби 13.
Од тада се ова два спорта потпуно независно развијају.
Рагби је по популарности трећи спорт у свету. Према статистици, најгледаније су Олимпијске игре, затим Светско првенство у фудбалу, а онда Светско првенство у рагбију.
Игра се на свим континентима, најзаступљенији је у Аустралији, Новом Зеланду, последњих година постаје популаран и у Аргентини, доминантан је у Енглеској, Ирској, Велсу, Шкотској и Француској.
У Србију први пут стиже после Првог светског рата.
2001. године када је рагби репрезентација Србије у Француској одиграла своју прву утакмицу по први пут је у неком спорту интонирана химна «Боже правде». Ове године Србија је кандидована да буде домаћин студентског првенства 2009. године.
.Jel' mi mozes napisati koji klubovi tj. fakulteti ucestvuju i gde da se javim da bi poceo da treniram?
wesdurni, potraži lekarsku pomoć! Dobro je što se taj dvojac vratio, biće mnogo bolje za AF
bozo batali prozivanje ... stvarno mi nisi jasan, pricacemo sutra na treningu ... citam i smejem se, prozivate se ko dva maloumna klinca ... a tebi wesdurni imam samo ovo da kazem, ja sam licno bio na treningu kada su ti vasi ragbisti prolazili pored naseg terena i drali se mrtvi pijani, ne da nisu smeli da pitaju dal smemo 1 na 1 nego nisu prismrdeli ulazu ... malo je falilo da se mnogo losije po njih zavrsi, ali ipak nam je bio vazniji trening od pijanih budala ... to bi bilo to od mene stvarno nemam nameru da se prepiram sa tobom ili bilokime, ae poz![]()