Rafting

• Začetnik teme Začetnik teme bobec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pod broj jedan, sto se cena tice, ima ono koliko para toliko muzike ali i to je samo donekle tacno.
Prvi put kad smo isli 2005.godine mi smo se, ono, nasukali na nisku cenu, pa sam doruckovao neku konjsku kobaju, rucao tanjir pasulja i spavao u smrdljivim vrecama za spavanje..posle toga,krajem sezone odemo kod tih sto su na pocetku raftinga, na desnoj obali, to je kod decka jednog duge kose, Vjeko mislim…ok je momak i lep je kamp,ali-opet isto spavanje u vrecama u kojima je pre nas prenocilo 300ljudi, klopa-onako, malo bolja, pastete i kremici za dorucak….hm hm;) skiper koji nas je vozio bas i nije ulivao poverenje, imali smo udaranje, okretanje svako 20metara i jedno bespotrebno prevrtanje, pa mislim avgust je to nije neka divlja voda.. gostoprimstvo je bilo OK ali hm...hm

Bojane drago mi je da si mnogo puta bio na raftingu na Tari i da ces i dalje dolaziti, ali za neke stvari moram da te demantujem!

To za vrecu i ako se desilo, trebali ste se obratiti bilo kome od osoblja, zato sto mi nemamo "vojne vrece" u nasim bungaloima, a sve nase vrece su upakovane u slifere, tj. cistu posteljinu koja se redovno mjenja. Naravno bilo bi fer i da si rekao nesto o nasem smjestaju, ali cu to pokazati na fotografijama.

Sto se tice dorucka stvarno imamo pastete i kremice, ali si zaboravio da nabrois vruce ustipke, domaci kajmak, domacu prsutu, lepinje... Naravno i da spomenes i rucak i veceru...

A sto se tice tog izvrtanja u avgustu za to mogu samo da se nasmijem, jer ja sam jedan od skipera i znam za svaki incident koji se desio, a njih je tri od kako se ova ekipa pocela baviti raftingom, jos malo pa ce decenija....

Prilozi

• kamp encijan_5.jpg
    kamp encijan_5.jpg
    38,2 KB · Pregleda: 18
  • IMG_0001.jpg
    IMG_0001.jpg
    19,5 KB · Pregleda: 16
  • IMG_0054.jpg
    IMG_0054.jpg
    23,4 KB · Pregleda: 16
  • Picture 131.jpg
    Picture 131.jpg
    20,5 KB · Pregleda: 19
  • rafting_09.jpg
    rafting_09.jpg
    56,4 KB · Pregleda: 18
....sorry ako sam te nesto uvredio, nisam imao nameru, nisam razumeo da si ti iz te ekipe.
Mozda sam malo previse kritican, ali samo sam pokusavao realno da nabrojim plus i minus stvari. Ja sam rekao da je to bilo prilicno ok, naveo sam tamo i da je lep taj kamp, ali ne znam zasto bih nesto kao lagao za prevrtanje... dakle to se desilo, sad ne znam tacno ko nam je bio skiper, mislim meni je to ok, svidelo mi se ali devojke nisu vise htele da cuju za rafting. Dalje, ako malo pazljivije procitas moj text uvideces da apsolutno NIGDE nisam ni spomenuo vojne vrece, dakle rekao sam da su to vrece za spavanje, a tehnicki ne mogu da zamislim niti to iko moze kako se to vreca za spavanje moze ubaciti u slifer, mislim moze jedino da se nekako covek ubaci u slifer pa se sa sliferom uvuce u vrecu..ali dakle jos jednom moja primedba je bila da se spava u vrecama koje se peru verovatno samo na kraj sezone, mislim voleo bih da mi je neko napomenuo da ponesem svoju vrecu...na kraju krajeva nije ni bitno, samo sam zeleo reci da smo kasnije kod druge ekipe dobili krevete bez vreca dakle krevet, udobad dusek, carsav, jos jedan carsav i cebad u sliferima - pa znamo kako se namesta krevet.. i sve je zaista bilo sveze svaki put.. Sto se klope tice, bilo je i ustipaka, ja nisam naisao na prsut ali verujem da je ok. Za rucak smo imali leso teletinu i krompir a za veceru mislim kuvani krompir ako se dobro secam sa kajmakom, nisam rekao da je lose, naprotiv hrana je sasvim ok, ali bih voleo da vidis ovaj drugi jelovnik...
veliki pozdrav...

dakle rekao sam da su to vrece za spavanje, a tehnicki ne mogu da zamislim niti to iko moze kako se to vreca za spavanje moze ubaciti u slifer, mislim moze jedino da se nekako covek ubaci u slifer pa se sa sliferom uvuce u vrecu..ali dakle jos jednom moja primedba je bila da se spava u vrecama koje se peru verovatno samo na kraj sezone,

Boki ma nisi me uvredio, sve kritike su ok, nego zelim da objasnim neke stvari, vecinu sam ti rekao u PP ali to za vrece se ovako radi. Posto na nasem kampu imamo samo bungalove, nema satora, svi imaju krevete, a vrece se ubacuju u slifer isto kao i cebad, tj kao jorgan. I sa "jorganom" se pokrijes, a namjerno smo uzeli u opticaj vrece jer se lakse peru od klasicnih jorgana.

I jos nesto....
Ove godine nasa ekipa pocinje sezonu prvog aprila, eee nije sala stvarno, pa se vidimo!!!

pozzzz

Cao,
Ako se bavite nekim extremnim sportorm: padobranstvo, free climbing, vozite rolere, skateboard, parkour, extremno vozite bicikl, kaskader ste ili se bavite bilo kojim drugim extremnim sportom ..
Pruzite sebi sansu da se pojavite u jednom od spotova za Eurosong - prijavite se za kasting!

Sta je potrebno:
Poslati prijavu na mail: office@statisti.org.yu sa imenom I prezimenom, telefonom I napomenom kojim se sportom bavite.

Dodjite danas (subota,15.mart 2008.) od 13h do 15h u zgradu “Bigz-a” (kod mostarske petlje) na drugi sprat u studio Fotografix. Kada dodjete javite se Marini, devojci iz naseg tima I reci da Vas salje Milenko iz Statisti team-a.
Mozete povesti I prijatelje koji se takodje bave nekim od extremnih sportova.

AKO STE IPAK ZAKASNILI ZA OVAJ KASTING:
Pogledajte nas sajt I pridruzite nam se u nekim od narednih projekata, pridruzite se ekipi koja radi na najvecim tv projektima (reklame, spotovi, filmovi…).

Kada se budete prijavljivali navedite pod specijalnu vestinu SPORT KOJIM SE BAVITE.
www.statisti.org.yu

Pozdrav drustvo!
Sezona raftinga je pocela, i to veoma extremno.
Voda je prilicno velika, i mnogo je uzbudljivo.
A i blizi se prvi maj, pa ukoliko ima zainteresovanih za "prvomajski" spust neka se jave na
tararafting@gmail.com

a evo i link sa camca od 24. Marta ove godine!

Samo da znate da je trenutno voda manja i bistrija nego na snimku!

Pozdrav

evo pozdrav i od mene, " starog" raftera, e sad dal po godinama ili po iskustvu da se pregovarati :),
naravno kao veliki fan tare malo mi je jednom, pa idem dva puta godisnje niz taru (maj i avgust) i mogu reci svima koji do sada nisu bili, ljudi ne znate sta ste propustili, za mene je more 0 bambija od kad sam krenuo niz taru (a ima tome vec 10tak godina, ako ne i vise).
doduse moja je prednost sto sam ja u foci na domacem terenu tako da ne idem preko agencija nego iskljucivo samo u svom aranzmanu i sa svojim drustvom, tako da je svako spustanje spektakl :).
stoji ono da je najbolje za prvi put otici u maju, sredina maja - kraj maja, ali preporucujem ipak da ide samo musko drustvo, devojkama zna da se ne svidi, ali nisu ni sve devojke iste zar ne :), a u avgustu ladno mozete i dete od 5 godina da vodite na camac, voda je niska i brzaci uopste nisu opasni, znaci pravi uzitak
hteo bih i da se osvrnem na ranije pisanje, da za svoje pare hoce prvoklasnu uslugu, mislim to je prilicno razmazeno ponasanje, jer ipak idete u planinu i na divlju reku, tu luksuza nema, za mene je luksuz sto mi ne zvone mobilni non stop, sto sam na cistom vazduhu, sto spavam kao beba, sto jedem domacu hranu, sto pijem taru iz camca, itd.
naravno nije svaki kamp isti, ali makar ih sada ima 50 i svi su manje vise jedan do drugog tako da vam nije problem naci dobar smestaj.
ja recimo zadnjih par godina nosim svoju vrecu za spavanje (za svaki slucaj jer pored reke nocu zna da bude hladno) i do sada je nikada nisam koristio, a naravno podrazumeva se da ne bih legao u neki krevet kojem je prljava posteljina itd.
ja prvi put kad sam isao niz taru nije postojao ni jedan kamp spavalo se pod otvorenim nebom, samo u vreci, nije bilo ni jednog camca na tari i bilo je apsolutno jedinstveno i neponovljivo
u svakom slucaju ko nije bio, OBAVEZNO da ode na rafting niz reku taru, a ko je vec bio, srecno novo spustanje i mozda se nekad negde vidimo i upoznamo :)

ako nekoga nesto zanima u vezi raftinga niz reku taru slobodno neka pita, pomoci cu koliko znam
svako dobro

PS. ovim putem zeleo bih da spomenem mog prijatelja Stilasa, koji je preminuo pre par meseci, a koji je bio jedan od najiskusnijih raftera, profesionalnih ronilaca i spasilaca, planinara, sticajem okolnosti on me je prvi put spustao niz taru, a i prosle godine ja sam bio jedan od zadnjih camaca koje je spustio niz taru, tako da me je jako rastuzio njegov prerani odlazak

evo da ja potvrdim sve sto je bobec rekao:)

vec par godina se spustam sa njegovom ekipom i nikad nisam imao nikakvu zamerku. sinoc sam se vratio sa tare, i otvorili smo im sezonu. ponovo sve pohvale, organizacija bez greske, super voda, super vreme, super klopa... cak smo dobili i gratis pljusak u subotu :D

pozdrav za naseg vodica na camcu bobeca i vidimo se opet za mesec-dva :super:

evo da ja potvrdim sve sto je bobec rekao:)

vec par godina se spustam sa njegovom ekipom i nikad nisam imao nikakvu zamerku. sinoc sam se vratio sa tare, i otvorili smo im sezonu. ponovo sve pohvale, organizacija bez greske, super voda, super vreme, super klopa... cak smo dobili i gratis pljusak u subotu :D

pozdrav za naseg vodica na camcu bobeca i vidimo se opet za mesec-dva :super:

hvala na pohvalama! vidimo se opet ;)

E jel moze vise informacija o tom spustu za prvi maj?

moze druze, samo mi se javi na mail tararafting@gmail.com

Bilo je odlicno , Tara k`o Tara - fantasticna, velika je voda tako da su brzaci extra, jedino sto nije bilo po mojoj volji a to je da smo se spustali u konvoju od nekih 10tak camaca, vise volim da moj camac ide sam i da stajemo gde mi hocemo itd. Ali dobro, brat nije mogao da me spusta zato sto ima malo dete pa sam isao sa ovima iz kampa.Sve u svemu voda je za 10, i vreme nas je posluzilo tako da je sve ok. U kampovima se svake godine vidi neki napredak posto svake godine se otvara po neki novi kamp tako da se svi trude da naprave nesto novo ili nesto da poboljsaju sto se tice same usluge i smestaja tako da i sa te strane nemam zamerki. Naravno bilo je nekih sitnijih propusta ali nista bitno sto bi uticalo na celokupan utisak.
Naravno posto ja vec dosta dugo idem niz Taru meni nije nista problem vazno mi je samo da sam dole :).
Pivo smo svo popili, jagnje pojeli, tako da je utisak moj i mojih 12 zigosanih (islo nas je 13) odlican.
Naravno ja sam opet dole u avgustu tako da jedva cekam da opet idem niz vodu

Eto to je ukratko to ako nekog jos nesto zanima neka pita

E da, ljudi patike su u Foci 30-50% jeftinije nego u Beogradu tako da ako neko ide na rafting neka krene malo ranije i neka svrati u Focu u soping :)

Pozdrav svima!
Planiram da idemo na rafting, po prvi put, pocetkom juna. Da li mi neko moze reci da li je bolji rafting na Limu ili na Tari? Kad kazem bolji mislim gde je uzbudljivije?
Hvala unapred

pozdrav rafteri!!!
pa sto se ne pise nista... sezona je u jeku a nema novih postova....
evo informacija da je za prosli vikend bilo na Tari preko 600 raftera!!!
bjezite od vrucine u kanjon!!! bilo koji....

pozzz

Da li mozete da mi kazete sta bi trebalo sve poneti od stvari osim toplije garderobe i kupaceg? Da li su vam stvari u sigurnim rukama dok ste vi na raftingu? Gde se ostavljaju dokumenta, dobijaju li se neke nepromocive torbice koje idu sa vama u camac? I kolike su - moze li stati fotoaparat i uopste da li preporucujete da se nosi digitalac (koji nema podvodnu futrolu) i mobilni tel. Da li negde u Bg ima da se kupi neka nepromociva torbica za dokumenta? Sta sa osobama koje nose naocare? Treba li snaga za veslanje i molim vas jos nekih pojedinosti kojih se setite da su od znacaja i ticu se propratnih stvari i desavanja pre i posle spusta.
Hvala

P.S. koliko kostaju fotografije i gde se kupuju?

Poslednja izmena:
Da li mozete da mi kazete sta bi trebalo sve poneti od stvari osim toplije garderobe i kupaceg? Da li su vam stvari u sigurnim rukama dok ste vi na raftingu? Gde se ostavljaju dokumenta, dobijaju li se neke nepromocive torbice koje idu sa vama u camac? I kolike su - moze li stati fotoaparat i uopste da li preporucujete da se nosi digitalac (koji nema podvodnu futrolu) i mobilni tel. Da li negde u Bg ima da se kupi neka nepromociva torbica za dokumenta? Sta sa osobama koje nose naocare? Treba li snaga za veslanje i molim vas jos nekih pojedinosti kojih se setite da su od znacaja i ticu se propratnih stvari i desavanja pre i posle spusta.
Hvala

P.S. koliko kostaju fotografije i gde se kupuju?

Pozdrav
evo odgovori koji su vam potrebni:
* ne treba vam nista specijalno osim toga sto ste nabrojali, savjetujem da ponesete baterisku lampu.
* Sto se tice neptomocivih torbica, one postoje, ali njih treba da obezbedi vas organizator, tj. rafting klub u koji idete.
*nisu vam potrebi dokumenti na spustu a ni mobilni telefon, naravno da su sve stvari na sigurnom dok ste na spustu.
* za osobe sa naocaram bih preporucio da se nosi vezica za naocare koja ide oko vrata
* u BG imate da kupite vreciu u bolje opremljenim prodavnicama: Snajper i Gora
* Za veslanje u ovo doba godine nije potrebna snaga, a za ostale pojedinosti oko spusta morate se obratiti vasem organizatoru.

Nadam se da sam uspijeo da vam pomognem

ukoliko zelite jos informacija jacite se na tararafting@gmail.com

pozdrav

Back