Rafael Nadal

Nadal opet juri broj 1: Kako može do trona?​

1660633172-Rafael-Nadal-750x500.jpg

Rafael Nadal ima mogućnost da ponovo postane prvi teniser sveta posle mastersa u Sinsinatiju.

Nadal, koji nije nastupao u Sinsinatiju od 2017. godine, mora da osvoji titulu, a da istovremeno Danil Medvedev ispadne pre četvrtfinala.

Poslednji put je Španac bio broj jedan drugog februara 2020. godine, a dan kasnije to mesto preuzeo je Novak Đoković.

„Najvažnije mi je da budem zdrav, onda postoji mogućnost i za sve drugo. Na početku sezone sam rekao da mi to nije cilj, da ga neću juriti, ali ako se desi – to će biti neverovatno“, rekao je Nadal, koji je nedavno napunio 36 godina.

Nadal je slobodan u prvom kolu, a u drugom ga čeka bolji iz duela Lorenco Muzeti – Borna Ćorić.

„Nisam očekivao da ću ponovo biti u toj poziciji. Neću igrati više nego što bih inače da bih došao do broja 1, ali to jeste privilegovana pozicija“, kaže Rafa, koji je ukupno na prvom mestu na svetu proveo 209 sedmica.

S druge strane, Medvedev kreće od Botika van de Zandshulpa. Ako prođe, za četvrtfinale će se boriti sa pobednikom okršaja Šapovalov – Pol/Bruksbi.

Sve mečeve i trku za broj 1 iz Sinsinatija pratite na kanalima Sport kluba.

Drugi teniser sveta Rafael Nadal već je trenirao na stadionu Artur Eš na US openu, više od nedelju dana pred početka poslednjeg grend slem turnira u sezoni.
Nadal je u svom prvom meču u Sinsinatiju izgubio od Borne Ćorića, ostao je u Ohaju još koji dan i ulazio u, kako je rekao – grend slem način funkcionisanja.
„Prvi trening na Ešu – koncentracija“, kratko je napisao Nadal na instagramu.
Španac se povukao sa Vimbldona pre polufinala zbog povrede stomačnih mišića, a u Sinsiju je odigrao svoj prvi meč otad.
US open počinje 29. avgusta, a Nadal je uprkos svemu jedan od favorita – četiri puta je osvajao trofej u Njujorku, poslednji put 2019. godine, kada je u finalu savladao Danila Medvedeva.
izvor SK

Španac je u poslednjem, petom meču serijala u Meksiko sitiju pobedio Norvežanina 7:6, 6:4, a onda je priredio iznenađenje navijačima iz Meksika. Mada, teško da je bilo prijatno.
„Ovo mi je poslednji put da igram u Meksiku. Turnir u Akapulku nije u mom kalendaru 2023. godine, a ona posle toga deluje mi tako daleko. Vreme je da uživam u trenutku maksimalno i igram na mestu gde sam se oduvek osećao voljenim“, rekao je Nadal.
Ublažio je ovu izjavu koja je zvučala kao da najavljuje skoru penziju:
„Najvažnije mi je sada da igram najveće turnire i da na njima budem u punoj kondiciji. Uživam u radu svakog dana i nastavljam ka ciljevima koji me uzbuđuju na profesionalnom nivou. Pokušaću da ih ostvarim sve dok mi telo to dozvoljava. To se još nije desilo, otuda želim da nastavim“.

ŠPANCI JAVLJAJU: Rafael Nadal NEĆE igrati na Rolanu Garosu​

Veliki udarac za turnir.
Španski mediji prenose da se Rafael Nadal neće boriti za 15. titulu na Rolan Garosu.
Trofejni tensier ima velikih problema sa povredama i neće nastupiti na drugom grend slemu sezone, koji startuje 22. maja, preneli su tamošnji mediji.

Tu informaciju ekskluzivno je preneo pouzdani novinar Naćo Enkabo. Sutra bi trebalo da bude održana konferencija za medije na Majorki.

Otkad je osvojio svoju prvu titulu u Parizu 2005. godine, Nadal se nijednom nije pre turnira povukao sa Rolan Garosa, mada 2016. godine jeste pre meča trećeg kola.

Nadal je 14 puta osvajao Rolan Garos, a sada nije igrao od januara i drugog kola Australijan opena. Tada je povredio kuk u duelu sa Mekenzijem Mekdonaldom, prvobitna prognoza bila je pauza između četiri i šest nedelja, ali došlo je do komplikacija.

SD

Шта год да је он најавио, клинци надиру...
Овог пута је дошао до зида.
Ко је нашао видео са тренинга од пре неки дан, јасно му је.
За опоравак од такве потребе је потребно време.
А кад не играш и не тренираш пола године...
све и да си клинац, гадно је...
А он за месец дана пуни 37...
биологија је неумољива.

Back