Radujte se životu i ne brinite... nema razloga!

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.674
Mislite li da vam je teško u životu? Da vam ne ide? Da vas niko ne razume?

Pročitajte ovu pesmu koju su naše pradede pevale i tako preživele Veliki rat...

Ova pesma je nastala tokom Prvog svetskog rata negde u krvavim rovovima
Zapadnog fronta... Njeni stihovi najjednostavnije objašnjavaju filozofiju skrivenu
iza reči: RADUJTE SE ŽIVOTU I NE BRINITE! NEMA RAZLOGA!

A to što su vam krenule suze, to je normalno za nas, narod velikog srca...

Screenshot_104.png

Screenshot_105.png

Ovakva filozofija življenja uvek pobeđuje...

🌺 🌺 🌺

Mislite li da vam je teško u životu? Da vam ne ide? Da vas niko ne razume?

Pročitajte ovu pesmu koju su naše pradede pevale i tako preživele Veliki rat...

Ova pesma je nastala tokom Prvog svetskog rata negde u krvavim rovovima
Zapadnog fronta... Njeni stihovi najjednostavnije objašnjavaju filozofiju skrivenu
iza reči: RADUJTE SE ŽIVOTU I NE BRINITE! NEMA RAZLOGA!

A to što su vam krenule suze, to je normalno za nas, narod velikog srca...

Pogledajte prilog 1367906
Pogledajte prilog 1367907

Ovakva filozofija življenja uvek pobeđuje...

🌺 🌺 🌺
Sjajna pouka!
Pa... i kad ima razloga za brigu, biram da razmišljam najpraktičnije i najvedrije moguće-šta je do mene, šta mogu da uradim... a kad sam uradila sve što mislim da je do mene, okrenem se molitvi umesto da slažem brižno lice i jadikujem, ni pred drugima, a ni sa samom sobom.

Sjajna pouka!
Pa... i kad ima razloga za brigu, biram da razmišljam najpraktičnije i najvedrije moguće-šta je do mene, šta mogu da uradim... a kad sam uradila sve što mislim da je do mene, okrenem se molitvi umesto da slažem brižno lice i jadikujem, ni pred drugima, a ni sa samom sobom.
Volim, lepojko moja, što nisi ni kmezava, ni razmažena...
Svi smo mi heroji sopstvenih života i to treba da opravdamo
:vzagrljaj:

Iskušenja-ispiti;
Da li si dorastao zadatku?
Ne bi ti se ni zadalo da nisi dorastao, tj. da svojim postupcima nisi doveo do njega (u nekim mirovnim uslovima života).
Ljudi koji mnogo brinu... iz perspektive pravoslavnih duhovnika, su upali u mnogomislenije, to samo vergla, pomisao za pomišlju tutnji, pa se javlja bezbroj pitanja odjednom bez da se stane na ijednom od njih razumno, da se, ono... nađe bar neki odgovor. Njihov duh je onesposobljen da vidi jasno dobre prilike i prava rešenja.
Kad se čovek oseti sateranim u neki "ćošak", od njega... se svašta impulsivno, ali nažalost, retko šta dobro, može očekivati.
Šta je "ne brinuti"?
Nije to biti nesvestan svoje situacije, već kristalno čistog uma razmišljati šta može da se uradi da bi se, malo po malo, stvari popravljale.

Iskušenja-ispiti;
Da li si dorastao zadatku?
Ne bi ti se ni zadalo da nisi dorastao, tj. da svojim postupcima nisi doveo do njega (u nekim mirovnim uslovima života).
Ljudi koji mnogo brinu... iz perspektive pravoslavnih duhovnika, su upali u mnogomislenije, to samo vergla, pomisao za pomišlju tutnji, pa se javlja bezbroj pitanja odjednom bez da se stane na ijednom od njih razumno, da se, ono... nađe bar neki odgovor. Njihov duh je onesposobljen da vidi jasno dobre prilike i prava rešenja.
Kad se čovek oseti sateranim u neki "ćošak", od njega... se svašta impulsivno, ali nažalost, retko šta dobro, može očekivati.
Šta je "ne brinuti"?
Nije to biti nesvestan svoje situacije, već kristalno čistog uma razmišljati šta može da se uradi da bi se, malo po malo, stvari popravljale.
Bravo!
Potpisujem!
I grlim!
:heart2: :heart2: :heart2:

Back