RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

• Presrećan/na sam! Živela EUropa!!!

• EUropa - nikada! Nesrećan/na sam zbog dobijanja``statusa``

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Evropski lideri odobrili su Srbiji status kandidata za Evropsku uniju, javili su reporteri Al Džazire iz Brisela.
Van Rompej na Tviteru objavio: "Savet EU dodelio Srbiji status kandidata".

Među liderima zemalja Evropske unije vladao je potpuni konsenzus da je Srbija ispunila sve kriterijume.

"Draft ugovor je napravljen i Srbija je dobila podršku", javlja Al Džazira.

Iako lideri Evropske unije na samitu u Briselu još nisu zvanično doneli odluku, formulacija da se Srbiji dodeljuje status kandidata za članstvo u EU unesena je u nacrt zaključaka koji će sutra biti zvanično objavljeni.

To su agenciji Beta rekli izvori dve delegacije koje učestvuju na sastanku Evropskog saveta u Briselu.

Samit šefova država i vlada EU počeo nešto posle 19 sati.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/87736/Status-kandidata-Samit-EU-Srbija-dobila-status-

Eto, ne vidim nista lose da moze doneti ovaj status kandidata, ulazimo u savez sa savezom koji ima budzet kao SAD, Rusija i Indija zajedno.

ДА, и једва чекају да га поделе са нама...

Штета што се још нису стекли услови, да јесу јуче би они већ све са нама поделили...

Што волим да слушам ове људе,
са ставом ''кад ми уђемо, па када почнемо да черупамо те милијарде, а они нас само питају хоћемо ли још''

EVROPSKA UNIJA | ČETVRTAK 1.03.2012 | 22:57Srbija dobila status kandidata

IZVOR: TANJUGBeograd -- Šefovi država ili vlada 27 zemalja članica EU odlučili su da Srbiji dodele status kandidata za članstvo u Uniji.

3175807074f4ff13ecb503942032765_368x245.jpg

Odluka je doneta na radnoj večeri koja je počela u četvrtak oko 19h, prvog dana evropskog Samita koji se održava 1. i 2. marta.
Prethodno je uklonjena i poslednja prepreka na putu ka odobravanju kandidature pošto je Rumunija bila zadovoljna nakon što je sa Srbijom usaglasila zapisnik o manjinama.
U utorak su ministri spoljnih poslova 27 zemalja članica doneli preporuku o tome da se Srbiji odobri status kandidata. Iako se na tom ministarskom sastanku očekivalo da će kandidatura proći glatko, rasprava je potrajala jer je Rumunija tražila dodatne garancije da će Beograd valjano primenjivati zakone o nacionalnim manjinama.

Protivljenje Rumunije za mnoge je bilo iznenađenje, jer je donedavno glavni uslov za dobijanje statusa kandidata dolazio od Nemačke. Međutim, nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele je nakon posete Beogradu izjavio da je Srbija ispunila zahteve koje je pred nju stavila EU i da je sada na potezu EU, koja treba da ispuni obećanje.

Svi visoki zvaničnici EU od početka ove nedelje su više puta sa optimizmom izjavljivali da bi Srbija trebalo da dobije status kandidata.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=01&nav_category=1262&nav_id=587161

idemo u Europu da vi balkanske muskarchine pokazete onim europskim njanjavcima sta je musko. svaka cast svaka cast.
voljeni Predsednice, dragi Tensi danas je divan, predivan dan. Ceo dan je sijalo sunce i nagovestavalo nesto dobro, nesto lepo

Свако има правао на ГЛУПОСТ, чак и "даме". ;)

ДА, и једва чекају да га поделе са нама...

Штета што се још нису стекли услови, да јесу јуче би они већ све са нама поделили...

Што волим да слушам ове људе,
са ставом ''кад ми уђемо, па када почнемо да черупамо те милијарде, а они нас само питају хоћемо ли још''

Ma care ne moraju oni nista, svi na svetu ce hteti da izbiju trziste EU i rsija i Kina, svi sto samim tim pokrece nova radna mesta, povecanje plata itd.

Devojcice zvanicno saopstenje je da je Srbija DOBILA status kandidata i ne davi vise.
Bravo, sutra ne brinem za benzin, za euro za koji Kostic rece da treba da bude 150. din, sad sam na konju, ne brinem sto mi plata pada svaki dan, ma od sutra ko nema para samo u EU, tamo neka pazari sve sto pozeli, dzab-dzba:)

Kakav uspeh Borisa Tadica, dao Kosovo, osiromasio zemlju, ali dobiio status KANDIDATA, heh
Samo da prezivimo sutra B92 i RTS i hvalospeve, pa da krenemo u velike nabavke, od sutra Srbija cveta jer "nasa stoka jede nasu hranu" kako rece ministar poljoprivrede po struci pravnik, a i smrkanje belog valjda ce biti dzaba, delice po kucama:)

Човече, 90% људи који су дошли са Косова су продали своју земљу тамо шиптарима за велике паре. Шта ту има да се брани? Шиптарске куће? Ако је то зарад светле будућности мог народа, и ја бих признао КиМ. Него објасни ти мени по чему си то закључио да мањине имају већа права него Срби. Али дај аргументоване чињенице, а не којекакве лажи.

Већина је продала, јер Београд није хтео да брани тај народ од шиптара. Када те нападају 24 часа дневно, а Београџана боли ду.пе за Србију (уосталом Београџани би и рођено дете продали за прљаве доларе и евре) немаш другог избора. Нису криви шиптари, него Београд који већ деценијама уништава Србију.

Која светла будућност? Мађари су у ЕУ од 2004. и данас имају слабију економију него пре уласка у ЕУ. За мултинационалне компаније су Бугарска и Румунија превише скупе, па се фирме које су ту дошле пре пар године селе за Азију. Зашто да дођу овде, када су многим азијским земљама имају раднике који су спремни да раде за 2-3 долара дневно? Високо квалификована радна снага са универзитетским образовањем ради за 150-250 долара месечно (ит-индустрија/софтвер). То је неколико пута мања месечна плата, него код нас за исти посао!

За сиромашне нема развоја и бољег живота у ЕУ. ЕУ је превара века, али ми Срби ћемо то као увек схватити када буде касно и скупо платити и ову авантуру, као и сваку авантуру у задњих 200 година - од убиства Карађорђа до уласка у другу Југославију. Нисмо боље ни заслужили.

Ma care ne moraju oni nista, svi na svetu ce hteti da izbiju trziste EU i rsija i Kina, svi sto samim tim pokrece nova radna mesta, povecanje plata itd.

''Значи царе ако ти кажеш тако, онда царе добро, значи на коњу смо, значи радна места, значи инвестиције, значи ово оно ...''

О боже, каквог све света има па то је страшно...

Већина је продала, јер Београд није хтео да брани тај народ од шиптара. Када те нападају 24 часа дневно, а Београџана боли ду.пе за Србију (уосталом Београџани би и рођено дете продали за прљаве доларе и евре) немаш другог избора. Нису криви шиптари, него Београд који већ деценијама уништава Србију.

Која светла будућност? Мађари су у ЕУ од 2004. и данас имају слабију економију него пре уласка у ЕУ. За мултинационалне компаније су Бугарска и Румунија превише скупе, па се фирме које су ту дошле пре пар године селе за Азију. Зашто да дођу овде, када су многим азијским земљама имају раднике који су спремни да раде за 2-3 долара дневно? Високо квалификована радна снага са универзитетским образовањем ради за 150-250 долара месечно (ит-индустрија/софтвер). То је неколико пута мања месечна плата, него код нас за исти посао!

За сиромашне нема развоја и бољег живота у ЕУ. ЕУ је превара века, али ми Срби ћемо то као увек схватити када буде касно и скупо платити и ову авантуру, као и сваку авантуру у задњих 200 година - од убиства Карађорђа до уласка у другу Југославију. Нисмо боље ни заслужили.

Да ли сте свесни шта сте рекли?
Стварно страшно...

Back