RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?

• Presrećan/na sam! Živela EUropa!!!

• EUropa - nikada! Nesrećan/na sam zbog dobijanja``statusa``

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ziva nisam dok mi ne objasnis kako se to u evropi lakse radi. hajde navedi mi primer, evo ja se bavim gradjevinom i kako ce to meni ulazak srbije u eu olaksati posao? :flert:

Evo ja ću ti odgovoriti. Ti se možeš zaposliti u bilo kojoj zemlji EU bez radne dozvole. To znači da ti možeš odlučiti da ideš negdje vani se zaposliti i vratiš se kada god želiš. Možeš otići u EU firmu se zaposliti i nitko te neće pitati odkud si jer imaš jednake šanse kao i drugi kandidati koji su iz matične zemlje u koju se zapošljavaš.

Crkni od muke. Dao ti Bog da nikada ne nadjes posao i da zivis kako zelis da zive deca Srbije. S obzirom da znam sta zelis Srbiji, bolje ti je da se ubijes nego da zivis kako drugima zelis.

A sad u cosak i crkni od jeda :hahaha:

Не разумем чему тешке речи ја сам само предочила јасну чињеницу да данас нисмо добили статус кандидата

ziva nisam dok mi ne objasnis kako se to u evropi lakse radi. hajde navedi mi primer, evo ja se bavim gradjevinom i kako ce to meni ulazak srbije u eu olaksati posao? :flert:

Hm, valjda to moze da kaze jer nema pojma kako sve funkcionise u Evropi. Nije mi jasno zasto kod nas evropejci misle da je sve idealno u EU?

Nece ti nikako pomoci, sta vise, kada uletu sa svojim stranim firmama, bice veselo, kao sto su gradili most na Adi.

Prvo neverovatno mi je da si toliko neobrazovana i da ne znas sta donosi kandidatura. :)

Sta dobijamo? Sutra? Pa nista. Dok je takvih kao ti, koji misle da ce nesto da dobiju, dotle ce nam i biti ovako. Ajde ti sestro stani na ulicu pa prosi kad si vec navikla od prosenja da zivis. :) Status kandidata ti daje samo, SAMO, da lakse radis i to samo ako hoces da radis.

Mi evropejci zelimo da Srbija bude bogata, radna, evropska drzava.

A vi nastavite da zivite kao otomanski orijentalni prosjaci. Ima u Srbiji mesta i za vas i za nas. :D Vec i sada vredni ljudi u Srbiji zive korektno, imaju auto, idu na letovanje. A olosa neradnickog imas i u svakoj razvijenoj zemlji, a kamoli nekoj balkanskoj.

To se moglo i bez kandidature

Evo ja ću ti odgovoriti. Ti se možeš zaposliti u bilo kojoj zemlji EU bez radne dozvole. To znači da ti možeš odlučiti da ideš negdje vani se zaposliti i vratiš se kada god želiš. Možeš otići u EU firmu se zaposliti i nitko te neće pitati odkud si jer imaš jednake šanse kao i drugi kandidati koji su iz matične zemlje u koju se zapošljavaš.

i ostaviti ovde firmu koju je osnovao moj otac pre 35 godina? ja hocu da radim i zivim ovde. i?

Vau, kakav idealizam!!!

Od ukupno 27 članica, 26 njih, uključujući i Nemačku, bile su za davanje zelenog svetla Srbiji, a iznenađenje je tvrd stav koji je Rumunija danas zauzela zbog pitanja vlaške manjine u Srbiji.

Nakon višečasovnog sastanka ministri EU su doneli odluku na današnjem sastanku u Briselu da Srbiji dodele status kandidata za članstvo u Uniji.

Žipe je, napuštajući ranije sastanak šefova diplomatija koji vode "političku raspravu" o dodeli kandidature Srbiji, naglasio: "Odavno smo ubeđeni da je trebalo napredovati i Srbiiji dodeliti status kandidata za članstvo".

"Treba biti strpljiv, kako kažu neke kolege, jer status kandidata nije članstvo u EU", zaključio je šef francuske diplomatije.

Formalna odluka biće doneta sutra a ona mora biti potvrđena na samitu EU koji se održava 1. i 2. marta.

Austrijski ministar spoljnih poslova Mihael Špindeleger rekao je da je sporazumom postignut veliki korak napred i rekao da njegova zemlja podržava kandidaturu Srbije.

Jel to važi i za Turke... i oni su kandidati već x godina.?

Ima ovde dosta onih koji očekuju da ćemo mi ulaskom u EU biti ravni sa Nemačkom, a da će Beograd postati Berlin...neće, nama je u krvi da budemo u raspadu.:lol:

Pa pogledaj na primjer Prag, usporedi ga kakav je prije bio a kakav je danas i pitaj svakog EUropljanina koji grad više cjeni Prag ili Berlin.postoji u EU institucija koje se zove Vijeće EU i tamo se poglavari država sastaju i dogovaraju se oko važnih koraka i po tome će Srbija biti jednaka sa bilo kojom eu ČLANICOM.

Prvo neverovatno mi je da si toliko neobrazovana i da ne znas sta donosi kandidatura. :)

Sta dobijamo? Sutra? Pa nista. Dok je takvih kao ti, koji misle da ce nesto da dobiju, dotle ce nam i biti ovako. Ajde ti sestro stani na ulicu pa prosi kad si vec navikla od prosenja da zivis. :) Status kandidata ti daje samo, SAMO, da lakse radis i to samo ako hoces da radis.

Mi evropejci zelimo da Srbija bude bogata, radna, evropska drzava.

A vi nastavite da zivite kao otomanski orijentalni prosjaci. Ima u Srbiji mesta i za vas i za nas. :D Vec i sada vredni ljudi u Srbiji zive korektno, imaju auto, idu na letovanje. A olosa neradnickog imas i u svakoj razvijenoj zemlji, a kamoli nekoj balkanskoj.

Шта доноси кандидатура? Доноси све гору ситуацију. Јер ако желите у Европску унију, онда ћете морати да ускладите законе са ЕУ законима, онда ћете морати да ускладитe статуте домаћих фирми са ЕУ законима ("добро јутро стечај драги"), што ће проузроковати раст незапослености и мораћете да објасните свим тим грађанима зашто им је горе него пре 80 година. Cве у Србији ће морати да буде у складу са ЕУ препорукама и законима.
Данас кукате због високих цена? Ово је тек почетак, ускоро ћете схватити шта је Европска унија.

Ко преживи, нека прича.

Што се тиче "богатих европских држава" - питај Румуне, Бугаре, Италијане, Французе, Грке, Ирце, итд., како живе.

Poglavlje koje regulira protok radne snage privremeno je "zatvoreno" tako što su sve članice EU dobile pravo da zabrane zapošljavanje hrvatskih državljana sedam godina od ulaska Hrvatske u EU. Ako to bude 2013., samo će rijetki otići u "gastarbajtere" prije 2020.

Jel to važi i za Turke... i oni su kandidati već x godina.?

Za kandidate ne vrijedi nego za one koje su već članice. Dakle, to ćeš moći tek kada srbije uđe u EU. Još jedna pogodnost je studiranje u EU. postoji ti zaklada koja se zove Erasmus i nudi studentima da odu studirati u bilo koju drugu zemlju u istim uvjetim kao i domaći studenti (dakle plačen je stan i hrana kao i domaćim studentima).

ajde idi sanjaj još malo , pa kada se probudiš javi nam , to o čemu ti pričaš mogu da rade samo već Pridruženi članovi a ne kandidati za EU , sa kandidaturom možeš da obrišeš guzicu uz oproštenje .
Sem toga poto je recesija o kod njih šta misliš zašto neke od vodećih EU zemalja su masovno vraćali nezaposlene koji su dolazili iz rumunije i bugarske nazad u matične zemlje , jer su krenuli da štite sopstvenu radnu snagu i plate u svojim državama , naprimer Italija , Francuska , Belgija , holandija , počela jeftina radna snaga da im spušta standard pa ti vidi i tu se oma završila priča o jedinstvu unutar EU.

Pa pogledaj na primjer Prag, usporedi ga kakav je prije bio a kakav je danas i pitaj svakog EUropljanina koji grad više cjeni Prag ili Berlin.postoji u EU institucija koje se zove Vijeće EU i tamo se poglavari država sastaju i dogovaraju se oko važnih koraka i po tome će Srbija biti jednaka sa bilo kojom eu ČLANICOM.

Prag je grad sa velikom istorijom...u Srbiji se neće ništa promeniti.

Back