"Radosno detinjstvo"

Moja sestra se raspitala kod roditelja,da li ima neko ko bi zeleo da premesti dete u vrtic gde je islo njeno dete,samo su se rotirali.
A imas i varijantu da si ok sa vaspitacicom i one mogu ponesto da urade.

Isla si u upravu da podneses molbu?

Moja sestra se raspitala kod roditelja,da li ima neko ko bi zeleo da premesti dete u vrtic gde je islo njeno dete,samo su se rotirali.
A imas i varijantu da si ok sa vaspitacicom i one mogu ponesto da urade.

Isla si u upravu da podneses molbu?
Sve to smo probali.

Muž ti je principijelan, to poštujem :ok:

Al ne vidim onda u čemu je problem.
jer i sama znaš da ne možeš imati i jare i pare.
Reši šta ti je važnije, principi ili obdanište, pa tako uradi.
I mirna Bačka :)

Ja sam rešila. Ali sam došla ovde da se požalim, a vi sad treba da saosećate. :D

Ja sam rešila. Ali sam došla ovde da se požalim, a vi sad treba da saosećate. :D

Aaaa u tome je stvar.
Evo onda podmećem rame, pa ti kreni kad ti bude zgodno :D

woman-shoulder_300.jpg

Zanima me da li vi roditelji kojima deca idu u vrtice R.D. dajete one pare sto se na skoro svakih mesec dana kamche od roditelja te za opremu, te za neke humanitarne akcije i sl. dok se neki u upravi R.D. ugradjuju u sve moguce i ilegalno ostvaruju kintu? Msm, po 500 dinara nekoliko puta u deset meseci uzima se od roditelja za kojesta, nista ne ide preko racuna, a kad se sve to sabere na osnovu broja dece, ispada prilicna cifra. Mi smo prosle godine dali po 300 dinara za uredjenje dvorista, a napravljene su samo neke skrnavshtine od drveta koje bih sama mogla da sklepam za manje od 5000 din. a svakako je skupljeno mnogo mnogo vise. Vaspitacice su jadne u procepu izmedju roditelja i uprave pa cute na te teme, a moraju da kamche jer im je verovatno receno da drugih izvora za te namene nema. Ubedjena sam da se tu prilicno mulja jer da se ne mulja, lepo bi sve islo preko racuna.

Ja dajem jer je ionako vrtić stvarno smešno jeftin i računam, valjda će ipak nešto otići i za decu.
Sve si u pravu, ali stvarno ne mogu da se nerviram, svi nas cede na sve strane, država na prvom mestu i mogu ili da poludim ili da ne mislim o tome jer svakako ne mogu ništa da promenim.:(

Ja nesto sto je u Srbiji milimetar od cetiri hiljade mesecno ne smatram jeftinim.:confused: To je sasvim realna cena vrtica. I pre svega nije stvar u tome kolika je cena vrtica, nego u tome sto od naroda ne treba kamchiti privatne pare ni na koji nacin. Postoje udruzenja, fondacije, firme i kojesta drugo sto moze da odvaja kintu u humanitarne svrhe.

Neam pojma kako se to racuna, ali do sada sam platila dve i nesto hiljade samo onda kad mi dete nije islo u vrtice bar dve nedelje. Uglavnom, nije stvar u tome koliko je mesecno davanje za vrtic, nego u kanalima koji ne bi smeli da postoje. Novac se ne treba davati na ruke u neku instituciju niposto jer mu se onda ne moze uganjati trag i da li je potrosen za ono za sta je dat. Postoje zvanicni ziro racuni i preko njih treba da zahtevaju svaku dodatnu uplatu roditelja pa makar to bilo i za predstave koje se odrzavaju u vrticu.

U vrtić gde ide moje dete ne plaćamo nikakvih 500,00.Kad je iz jaslenog prešao u stariju grupu, tada smo skupili pare da bi kupili klimu i još neke stvari koje su bile potrebne.Posle toga nismo ništa davali. Jedino predstave jednom mesečno 150,00 i novogodišnji paketići,koji su ove godine sa slikama i novo. predstavom iznosili 500,00.

Evo došla sam opet na temu da pljujem po Radosnom detinjstvu!:evil:
Moje dete je u februaru napunilo godinu dana i mi odemo na šalter da ga podnesemo prijavu za upis, a tamo nam kažu da moramo da čekamo redovan konkurs. I kad je izašao konkurs, on je upao u stariju grupu u kojoj primaju 50-tak dece na nivou celog grada i to sve u vrtiće koji su od mene po nekoliko km udaljeni. U najmlađu grupu nisu hteli da ga prime dok ne napuni godinu dana, a kad je napunio morao je da čeka konkurs, a po konkursu može da se upiše tek od septembra i to u stariju grupu koju su deca već popunila prošle godine.

A da ne pričam o tome da više ni ne pitaju da li imate još dece i u koji vrtić idu što znači da ako i dobijemo mesto za mlađeg, zabole ih dupe da ih stave u isti vrtić (u kom naravno nema mesta za mlađeg klinca).

I aj sad vi meni recite, kako da ne ubijem nekog?

Back