"Radosno detinjstvo"

Pre 365 dana su krenuli sa renoviranjem zabavista, na tabli zabavista "Petar Pan" na Detosu je pisalo kraj posle 120 radnih dana (znaci oko NG), pa onda februar, mart, april i onda rekose septembar. Evo dodje i 23. avgust dan kad je trebalo da se presele, a u zabavistu travuljina, krs, sut, ne izgleda ni da se radi, pojavi se po jedan majstor i to je to. Zna li neko sta se desava i kad ce se deca useliti u renovirana zabavista (mene konkretno najvise zanima Petar Pan) ?

Posle Betanije vrlo brzo na red dodje sledeca ustanova, a to su jaslice iliti obdaniste. Prosle godine je odbijeno preko 1200 dece, a ove preko 1500 dece. Sta imate da kazete na ovu temu?

Imam da kazem da mi je muka od keva koje mi zagrade auto i ostanu u vrticu i po pola sata ko da prave decu unutra, a ne samo obuvaju patofnice i onda onako iskuliraju kad izlaze sve natenane jer ne zhure na posao, nego se vracaju verovatno kutji da stave masku na lice. I dok deca tih domacica zauzimaju mesto, neki drugi zaposleni roditelji moraju da bace grdne pare na privatan vrtic jer rade od osam do cetiri, a dete im odbijeno u drzavnom vrticu.

Opet ja na istu temu. Danas sam oko pola dva zapazila gomilu baba i roditelja koji se raspravljaju sa portirom u vrticu da ih pusti da ranije izvedu dete. Kad ih portir ipak nije pustio, oni se malo smirili i ja se okrenem prema njima i onako, skoro ko da drzim govoranciju, pitam ja masu zasto toliko zure, da li zbog posla popodne mozda. Svi odreda, osim onih koje je pitanje zateklo, poceli nesto u stilu: 'Ma neeee, idemo kod bake, deke...imamo neke obaveze...' Dakle, jos jedan dokaz da gomila ljudi ne radi, a da njihova deca nepravedno zauzimaju mesto deci zaposlenih roditelja.:roll:

Opet ja na istu temu. Danas sam oko pola dva zapazila gomilu baba i roditelja koji se raspravljaju sa portirom u vrticu da ih pusti da ranije izvedu dete. Kad ih portir ipak nije pustio, oni se malo smirili i ja se okrenem prema njima i onako, skoro ko da drzim govoranciju, pitam ja masu zasto toliko zure, da li zbog posla popodne mozda. Svi odreda, osim onih koje je pitanje zateklo, poceli nesto u stilu: 'Ma neeee, idemo kod bake, deke...imamo neke obaveze...' Dakle, jos jedan dokaz da gomila ljudi ne radi, a da njihova deca nepravedno zauzimaju mesto deci zaposlenih roditelja.:roll:

Uvek je bilo tako.I bice. :-(

A da ne pričamo o tome kako se dobije mesto u vrtiću.
Ja sam imala sreće da malog ubacim, ali smo dobili vrtić na drugom kraju grada, a ovaj nama pod nosom je zauzet i koliko vidim po decu dolaze kolima, znači takođe sa nekog drugog kraja grada.
I ja nikako ne kapiram kojom logikom raspoređuju decu. Pošto sa kim god sam pričala u 90% slučajeva deca dobiju najdalji vrtić u gradu, retko kad se desi da se dobije prvi na listi tj.najbliži.
Onda naravno mora da se poteže veza i kad bolje razmislim ima logike. Kako bi se drugačije direktor nafatirao. :rtfm:

A da ne pričamo o tome kako se dobije mesto u vrtiću.
Ja sam imala sreće da malog ubacim, ali smo dobili vrtić na drugom kraju grada, a ovaj nama pod nosom je zauzet i koliko vidim po decu dolaze kolima, znači takođe sa nekog drugog kraja grada.
I ja nikako ne kapiram kojom logikom raspoređuju decu. Pošto sa kim god sam pričala u 90% slučajeva deca dobiju najdalji vrtić u gradu, retko kad se desi da se dobije prvi na listi tj.najbliži.
Onda naravno mora da se poteže veza i kad bolje razmislim ima logike. Kako bi se drugačije direktor nafatirao. :rtfm:

...mozda rade na drugom kraju grada,zato dolaze kolima.

Možda. Ali ja bih parkirala ispred moje zgrade i uzela dete iz vrtića. Znači da ja koja živim u zgradi pored vrtića vodim dete na drugi kraj grada, a u vrtić idu deca koju roditelji ipak odvoze malo dalje do kuće.
O tome pričam. Ne dobija se najbliži vrtić, čak se ni ne dobija vrtić u blizini nego na drugom kraju grada. Nije mi jasan princip i jedino što mi pada na pamet je da i tu radi veza. Samo mi nije jasno, zar nije najlogičnije da želiš da ti dete ide u najbliži vrtić?

Ne,nekim roditeljima je zgodnije da im deca idu u vrtic blizu radnog mesta.A ima i toga da u blizini stanovanja nema mesta za tvoje dete,ali zato ima mesta u vrticu na drugom kraju grada.Ako ne mogu da biraju,ljudi prihvate i tu varijantu,nadajuci se da ce se ukazati prlika da prebace dete u blizu ustanovu.

Poslednja izmena:

Back