Šta je problem sa kapitalizmom? Kapitalizam je da trošiš pare koji se TI zaradio kako TI hoćeš...šta je tu loše?
netacno. Moje pare trose gazde , milijarderi.
Ja proizvedem 20 bicikla dnevno i imam 400 evra (po biciklu 20 evra)..............ja proizvedem 100 bicikla dnevno i imam 400 evra plus 50 evra za stimulaciju (4,5 evra po biciklu) a trebo bi , da nije kapitalizam i zverska alavost kapitaliste, da u taj slucaj zaradim 2000 evra.
Daklem, di su (2000 - 450 evra =) 1550 evra ?
E zato, malo morgen cu proizvodim 100 bicikla. I tako misle milijarde radnika u svetu. Svi rade sa 50 posto kapaciteta jer ne zele da se gazde bogate na njima. A otkaz poslodavac ne moze da mi da jer za 400 evradi svuda cu nadjem drugi poso a on tesko da ce dobije nekog glupljeg koji ce vise radi od mene.
I tako vekovima.........umesto da celo covecanstvo radi zajednicki punom parom , na svakom koraku se primecuje tihi strajk i , naravno, svetski materijalni i intelektualni resursi nisu ni blizu onog potrebnog za da obezbedimo zdrav i dugovecni 100-godisnji zivot.
Zauzvrat imamo gramzive kapitalisticke polupismene zveri sa primitivnim intelektom i zivotinjskim instiktom za prezivljavanje pecinskog coveka, jer nemaju intelektualni instikt da "prezive" pa se facaju za ubijanja, otimanja, prevare, podvale...............da bi imali vile, vlast, milijarde..........UMESTO ZDRAVOG I DUGOVECNOG ZIVOTA. Cak i njihov gospodar Rotschild umire sa bolestima i pozivi max. 80 godina.
Sad ti je jasno "sta je sa kapitalizmom".
(ja sam napravio vremensku masinu, pronasao nacin da lebdim u vazduhu, da se lecim pogledom na Sunce..............AL MI NE PADA NA PAMET DA SVE TO PUBLIKUJEM I DA DO TOGA DODJE NEKI SMRDLJIVI KAPITALISTA KOJI BI ME SMESTA UBIO I PRISVOJIO MOJE PRONALASKE RADI UVECANJA NJEGOVOG BOGATSTVA I MOCI.
(Naravno, ovo je samo parodija koja pokazuje da covecanstvo moze imati neverovatnog potencijala za brzi napredak (ne u smislu materijalizma vec po pitanju dugog i zdravog zivota) ali vekovima se to covecanstvo bori protiv gramzivosti kapitalistickih zveri ......koji im otimaju ne samo profit, hleb, krov nad glavom, buducnost......VEC I SAM ZIVOT.