Radnik obezbeđenja ubio pljačkaša banke

Ako ne pre, morace da se promeni procesima pridruzivanja EU, sto je jedna od dobrih strana te price, jer bi mi inace vecno ziveli u zabokrecini u kojoj mnogi prosto uzivaju dobro zaradjujuci i krijuci se iza suludih zakona i zastarelog pravnog sistema

Da, ali mislim da ima i previshe negativnih strana te priche te da nije vredno toga, al' da ne spamujem sada o EU... pre sam bio za to, sada ne... j b m li ga nije lepo shto nash onako ucenjuju oko Kosova i tako to, a i realno ne vidim tu neki nash interes (u stvari vidim na nekim poljima itekako) jer vecinom napreduju vec dobro razvijene chlanice na rachun onih manje razvijenih... :)
P.S. Znash, slagao bih kada bi rekao da mi ne odgovara ta zabokrechina... mozda si ti video neko bolje i drugachije vreme, ali ja ne... tako da sam se adaptirao, radim (ili pokushvam da radim u nekim sluchajevima) to shto si naveo i sasvim mi je fino tako... :)

mislim da grešite , ali neka ...
ne ubija oružje samo od sebe niti pljačka samo od sebe , to čovek radi drugom čoveku , oružje je samo alat kao i bilo koji drugi.
Ako ikada iko bude poželeo da ga ubije nekoga , ubiti može na 1000 načina samo malo mašte mu treba i čvrsta odluka o tome. alat iliti način na koji će to izvesti je sporedna stvar.

Pa moguce, mislim za sebe kazem, vrlo moguce da greshim... :)

Chitao sam bash neshto na tu temu, dodushe o Americi, i akze neke zena psiholog njihov sledece... ljudi su sami po sebi nestabilni, i svakodnevno chine greshke. Ako bi dodali oruzje u tu prichu, vecina tih greshaka imala bi smrtni ishod. Slazem se sa njom. Mada, praksa me demantuje, i mene i nju... poshto u jednoj federalnoj drzavi svaki gradjanin koji je punoletan i nema kriminalnu proshlost duzan je da poseduje i nosi oruzje... zanimljivo je da to nije ni smanjilo ni povecalo stopu kriminala neshto bitno. :)

Valjda da čekaš da pucaju u tebe. Dok te biju, treba da zoveš policiju.
Valjda ima tu stavka ako je čovek brojčano ili fizički nadjačan, onda sme, ali ne kad ovaj odstupi, već u toku obračuna. Tada valjda nije prekoračenje.
Kakva je situacija sa odbranom kuće, stana?

Ene, ako se recimo probudiš u noći i kreneš u wc i još vidiš provalnika moraš da se strpiš. Upitaš gospodina da li je za kafu ili rakijicu. Razmenite brojeve telefona i tako ako te ne mrzi pozoveš 112 (to je novi broj za sve hitne pozive). Ako se zaje beš i slučajno tom NN licu naneseš povrede ili ga još i rokneš bićeš kriv za to delo najnormalnije.

sad kad dobije 10 godina zatvora manje ce da izigrava heroja :ok:

Nece dobiti ni dana, sam napad na njega sa pistoljima je dovoljan povod da uzvrati na napadace.Uvek moze da argumentuje da je mislio da su ono pravi pistolji i da jos malo ukrasi svoju odbranu izjavama zaposlenih koje ce evst advokat pravilno da instruise sta i kako da kazu na sudu i pljackasi mogu da se pakuju za mardelj.

Nece dobiti ni dana, sam napad na njega sa pistoljima je dovoljan povod da uzvrati na napadace.Uvek moze da argumentuje da je mislio da su ono pravi pistolji i da jos malo ukrasi svoju odbranu izjavama zaposlenih koje ce evst advokat pravilno da instruise sta i kako da kazu na sudu i pljackasi mogu da se pakuju za mardelj.

Hm, odakle ti to da su pishtolji? Jer nige ne pishe, a logichno je da nisu nego ovi obichni, sa fiksnim elektrodama... da su tejz-ganovi ne bi ovaj ni stigao da uzvrati najverovatnije...

Ne, stavr ej u tome da je pljačkaš krenuo da mu uzme oružje

1. Čuvar je upoznat da je to oružje smrtonosno
2. Samim tim da niej pucao u napadača izgubio bi sopstveni život.

Stanje krajnje nužde.

Care, kad te već na fakultetu nisu naučili, kod krajnje nužde se otklanjanje opasnosti vrši izvršenjem dela koje ima sva obeležija krivičnog dela prema dobru nekog lica-ne onog od koga je nastala opasnost.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=18&nav_category=16&nav_id=459586

Odvalio ga kako je i trebalo. Samo, sada se postavlja pitanje šta zakon kaže na sve ovo jer je situacija vezana za samoodbranu vatrenim oružjem, naročito sa smrtnim ishodom veoma delikatna. Naročito ako se desi kada u pitanju nije ovlašćeno službeno lice (da li su obezbeđenja u bankama uopšte OSL?). Ovde Srbija umnogome zaostaje za nekim zemljama.
U ovoj vesti nema detalja, ali bilo je nešto na vestima, pa ako neko nađe na nekom drugom mestu neka napiše.

PS
Neka tema ostane ovde, a ne u Hronici jer ipak treba da komentarišemo sam zakon o upotrebi vatrenog oružja, a i da ne "nestane" tema tamo gore.

jako hrabar potez, ali u danashnjim vremenima jako glup potez

Том раднику обезбеђења одмах дати орден заслуга за државу...то је права ствар. Каква полиција, каква истрага, какав затвор...одмах метак! То је спас за ово друштво наше. Кад таквог идиота нису васпитали, сад нека кукају на гробу!

Poslednja izmena:
U pitanju je Telus 99% i nije OSL, ne znam ni jedno obezbeđenje da jeste, imaju veoma rigorozna pravila za upotrebu oružja+ sam zakon, veliko je pitanje kako će taj radnik obezbeđenja proći. Zakon je loš po meni.
Baš tako.
Ako nema prava da upotrebi vatreno oružje u odbrani poverene mu imovine, svog života i života drugih radnika, onda zaista ne znam zašto im se uopšte daje vatreno oružje.
Ako je njegov posao da tu figurira radi nečega, onda mu ne daj pištolj i neka bude figura.

ja da sam radnik obezbedjenja kao taj idiot, prvo bi se informisao u vezi onoga sto moze da mi se desi u slucaju da pucam ili ubijem ne daj Boze nekoga. a ko sto znamo zakon je totalno protiv njega tako da je ispao budala. em je ubio coveka , koji nije pljackao njegove pare nego bancine koje su osigurane , tako da je ispao idiot napravio je sebi problem i verovatni zatvor .

firma za koju je radio nece mu zbog ovoga isplatiti bonus niti platiti troskove advokata.

lik je ispao totalni idiot.
Ja bih pre rekao da su ga dva idiota napala, a da je jedan od tih idiota sada pokojni.

Mislim, ne mogu da verujem.... Čovek štiti pre svega svoj život, živote svojih kolega, imovinu koju je plaćen da štiti i ispada idiot....

[Ne_Vazim_Se];15411982:
@tema: Prekorachenje nuzne odbrane, popice petardu, izlazi za tri...

Realno, ispao je glup, ali i ja bih isto postupio... shta oni tu imaju da se ku*che sa tejzerima glupani, kad' nisu imali makar pracke ko ih je*e neka crknu...
Ako radnik obezbeđenja bude osuđen za ovo što se desilo, onda je to poruka svim radnicima obezbeđenja da ne treba da se suprostavljaju pljačkašima, kao i pljačkašima da mogu slobodno da pljačkaju, jer će radnici obezbeđenja biti krivi po zakonu ako im se suprostave.

Drugim rečima, ako želimo da obeshrabrimo radnike obezbeđenja i sve poštene ljude, a ohrabrimo pljačkaše, onda treba osuditi ovog radnika.

Ako radnik obezbeđenja bude osuđen za ovo što se desilo, onda je to poruka svim radnicima obezbeđenja da ne treba da se suprostavljaju pljačkašima, kao i pljačkašima da mogu slobodno da pljačkaju, jer će radnici obezbeđenja biti krivi po zakonu ako im se suprostave.

Drugim rečima, ako želimo da obeshrabrimo radnike obezbeđenja i sve poštene ljude, a ohrabrimo pljačkaše, onda treba osuditi ovog radnika.

Meh, mnogi su tako na pravdi boga vec osudjeni... odavano je jasno da ovde kao zrtva nemash nikakava prava, ali kao napadach imash... :D

Neverovatno, ali ima i onih koji osuđuju radnika obezbeđenja.

Јбг, разумем и оправдавам пуцање док су били у клинчу, али пуцање за њима... Уз сво дужно поштовање, али нема шансе да је извежбан да у афекту прангија за ликовима који трче и при томе их погоди. Ко зна где су ти меци завршили. Богу хвала па још неко није страдао.

Јбг, разумем и оправдавам пуцање док су били у клинчу, али пуцање за њима... Уз сво дужно поштовање, али нема шансе да је извежбан да у афекту прангија за ликовима који трче и при томе их погоди. Ко зна где су ти меци завршили. Богу хвала па још неко није страдао.

Da,da...nagrabaće samo tako,...ni slučajno nije smeo da puca da puca u ljude koji beže-doveo u opasnost i treća lica..bla...bla...na stranu šta ko misli stvarno o njegovom postupku zakon je jasan:prekoračio nužnu odbranu,pucajući doveo u opasnost druge ljude...ćorka i to debela....koja li je cifra bila u opticaju?:mrgreen:

Da,da...nagrabaće samo tako,...ni slučajno nije smeo da puca da puca u ljude koji beže-doveo u opasnost i treća lica..bla...bla...na stranu šta ko misli stvarno o njegovom postupku zakon je jasan:prekoračio nužnu odbranu,pucajući doveo u opasnost druge ljude...ćorka i to debela....koja li je cifra bila u opticaju?:mrgreen:
Narvno, ćorka za sve one koji se suprostave lopovima.
Živeli lopovi!!!!

Back