radimo li za novac ili stvari ?

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
novac je opceprihvaceno sredstvo placanja ali to je smao papir . ono sto kupujemo za njega su stvari . dakle mi smo placeni u proizvodima i time dolazimo na onu komunisticku teoriju da novac treba ukinuti . sta ce meni novac ? neka mi svaki dan daju cigarete i pivu i ne treba mi 100 kuna . samo mi ih netko moze ukrasti .

Kod nas u RS se i danas negde na selu pita Koliko blaga imas? misleci pri tom na vrstu i broj stoke.
Plasim se da ce skoro doci vreme kad ce se ta mera za posedovanje ponovo uvesti svugde u svetu.

Papir ce postati ono sto u stvari jeste, papir, a trgovat ce se onim od cega se zivi, stokom, zitom, vunom...

Kad kazem skoro mislim na sledecih sto godina sto i nije skoro ako gledamo sa nasih sedamdeset pet prosecnih ali ako gledamo i poredimo sa postojanjem coveka onda to jeste pred vratima. :)

Kod nas u RS se i danas negde na selu pita Koliko blaga imas? misleci pri tom na vrstu i broj stoke.
Plasim se da ce skoro doci vreme kad ce se ta mera za posedovanje ponovo uvesti svugde u svetu.

Papir ce postati ono sto u stvari jeste, papir, a trgovat ce se onim od cega se zivi, stokom, zitom, vunom...

Kad kazem skoro mislim na sledecih sto godina sto i nije skoro ako gledamo sa nasih sedamdeset pet prosecnih ali ako gledamo i poredimo sa postojanjem coveka onda to jeste pred vratima. :)
Možda su Feničani imali interesantnu ideju ali ona je zloupotrebljena
Današnjim simbolima na dolaru bukvalno su nam nacrtali da manipulišu
Najvažnije imati imovinu a ne papir
Sada papirima manipulišu oni koji su nabavili imovinu
Naš čovek se zadoolji papirom
A upravo se štampa nova verzija evra čisto da se zna tokom zamene koliko ima para u kojoj zemlji

Nikola Tesla je rekao:
Da bi civilizacija napredovala mora se odvojiti od prirode
Da bi civilizacija opstala mora se vratiti prirodi

Bar deseti put pitam ovde na forumu:Čiji je novac naštampan i na paleti viljuškara u Topčierskoj štampariji?
Čija je žiralna lova odobrenog kredita poslovne banke?
Čija je lova potpisane menice?
Čija je lova štampanih obveznica s rokom dospeća sutra i dalje koje su predmet trgovanja...? itd...

(Ljudi štampajte si malo novca da imate...:hahaha:)

novac je opceprihvaceno sredstvo placanja ali to je smao papir . ono sto kupujemo za njega su stvari . dakle mi smo placeni u proizvodima i time dolazimo na onu komunisticku teoriju da novac treba ukinuti . sta ce meni novac ? neka mi svaki dan daju cigarete i pivu i ne treba mi 100 kuna . samo mi ih netko moze ukrasti .

naturalna razmena je starija od komunista.

- - - - - - - - - -

komunisti su zamislili besklasno drustvo u kojem ne postoji novac a vrijedi pravilo " svakom prema potrebama " .

a ko odredjuje necije potrebe? :lol:

a potrebe razlicite :lol:
ali ipak ima nekoliko faktora o kojima ovisi život svih različitih.
vogel14.gif

hoćemo li to uvažiti? ili smijem biti toliko različit od drugih, da to smijem ignorirati?

Back