SamanthaJones
Elita
- Poruka
- 16.124
Imate sajt sa forumom gde imate sve odgovore na pitanja vasa.......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samanta, jesi li ti isla da radis na brodu (videla sam da si konkurisala za gift shop ranije)?
Da, prijatelju, ima onih koji MORAJU da rade, pa i za te mizerne pare...Ako nemas vezu, ako nemas dovoljno radnog iskustva (koje si mogao steci samo ako si negde radio, a za to ti je opet potrebna veza...). Ja sam zavrsila visu skolu, nisam mogla da se zaposlim u struci; na mestima na kojima bi trebalo ja da radim, sede ljudi koji su imali vezu, a ja sedim kod kuce! Radila sam sve i svasta, neprijavljena, za male pare, cekajuci da se nesto promeni, kako bih se zaposlila na neko bolje mesto. Godine su prosle, sad imam skoro 33, niko nece ni da razmatra da radim kod njega (granica je 30 godina, naravno). Imam dvoje dece, moj muz radi za nekih 200 evra mesecno, i to je to. Ja sad sedim, ne radim, upravo zbog toga sto se slazem s tobom da ne treba raditi za male pare. Ali dokle? Na kraju cu, sa diplomom inzenjera ici da kopam.Kako da objasnim mojoj deci da ne mogu da im pruzim ni ono najosnovnije, cak i da radim negde? A. veruj mi, poznajem ljude koji mesecima nisu primili platu, i masu onih cija je plata oko 150 evra!
Draga moja jedina sreca je sto imam 26 godina....
ja isto imam fakultetsku diplomu i par godina radnog iskustva...ali meni je svaki dinar bitan
i ja se divim ljudima koji nece da rade za bilo koje pare, ali niste vi bogom dani za vas uvek postoji zamena...ako neces ti ima ko hoce da radi i za male pare, na zalost je tako....
Viktorija raspitaj se po agencijama do koje godine se moze ici na brod... posalji mi PP dacu ti adrese nekih preko koje ja idem...na primer...
Izvor: Prevara.infoČesto ćete na internetu naći i sajtove sa nepostojećim kruz kompanijama koji "zapošljavaju" ljude. Ako se prijavite pokušaće da Vam uzmu novac za radne dozvole, lekarske preglede, testove jezika...uglavnom nešto ćete morati da platite u napred.
Cruise kompanije nekada zaista angažuju agencije za procesiranje aplikacija i uvodni razgovor, ali samo Cruise kompanije mogu da prime nove članove za svoje krstareće brodove. Cruise kompanije nikada ne uzimaju agencije koje naplaćuju bilo kakve usluge od aplikanata, jer one plaćaju agencije za izvršene poslove.
Draga moja jedina sreca je sto imam 26 godina....
ja isto imam fakultetsku diplomu i par godina radnog iskustva...ali meni je svaki dinar bitan
i ja se divim ljudima koji nece da rade za bilo koje pare, ali niste vi bogom dani za vas uvek postoji zamena...ako neces ti ima ko hoce da radi i za male pare, na zalost je tako....
Viktorija raspitaj se po agencijama do koje godine se moze ici na brod... posalji mi PP dacu ti adrese nekih preko koje ja idem...na primer...
Da, prijatelju, ima onih koji MORAJU da rade, pa i za te mizerne pare...Ako nemas vezu, ako nemas dovoljno radnog iskustva (koje si mogao steci samo ako si negde radio, a za to ti je opet potrebna veza...). Ja sam zavrsila visu skolu, nisam mogla da se zaposlim u struci; na mestima na kojima bi trebalo ja da radim, sede ljudi koji su imali vezu, a ja sedim kod kuce! Radila sam sve i svasta, neprijavljena, za male pare, cekajuci da se nesto promeni, kako bih se zaposlila na neko bolje mesto. Godine su prosle, sad imam skoro 33, niko nece ni da razmatra da radim kod njega (granica je 30 godina, naravno). Imam dvoje dece, moj muz radi za nekih 200 evra mesecno, i to je to. Ja sad sedim, ne radim, upravo zbog toga sto se slazem s tobom da ne treba raditi za male pare. Ali dokle? Na kraju cu, sa diplomom inzenjera ici da kopam.Kako da objasnim mojoj deci da ne mogu da im pruzim ni ono najosnovnije, cak i da radim negde? A. veruj mi, poznajem ljude koji mesecima nisu primili platu, i masu onih cija je plata oko 150 evra!
Imate sajt sa forumom gde imate sve odgovore na pitanja vasa.......
Ja poznajem masu ljudi koji rade za plate>1000e
Tvoja pozicija jeste maximalno zahebana pre svega zbog dece
Moj brat je u slicnoj poziciji-dvoje dece a on i zena rade za 200e,moji ih fakticki izdrzavaju
Medjutim smatram da je on sam kriv
Prvo nadji sebi adekvatan posao,pa kad si materijalno obezbedjen kreni u stvaranje porodice
Jer da se ne lazemo kad dodju deca manje ces imati vremena za trazenje boljeg posla...
"Standardi pre statusa"-to je moja deviza
Citam ove postove i nista ne razumem.Jedan moj rodjak je kuvar,mlad covek,i gura vec cetvrti polugodisnji ugovor na brodu.Plata mu je mislim 1550$. Radi se dosta i plata izgleda mala,ali da li je bas tako.Da je bilo gde na kopnu u USA ne bi mogao da ima platu od oko 5 000$,na brodu ne placas nista,ako radis na kopnu placas stan,komunalije,moras da imas auto,put do posla i nazad...
Nije to mala plata,pametan covek moze da ustedi 90% primanja.Kad se mucis da znas zasto se mucis.
Radi pola godine,najvise 8 meseci godisnje,to ti je 1000$ mesecno.Ali,na brodu nemas troskove.Uplacuj sebi penziju i trazi bolje,ali ne sedi kuci i kukaj kako je tesko i nema posla.Kad nadjes bolje,niko te ne tera da radis na brodu.
Veoma je korisno informisati se pre bilo kakvog konkursa jer se na taj nacin najlakse izbegava situacija da budete prevareni.
Integralni tekst se nalazi u prilozenom linku ali cu izdvojiti jedan deo teksta i kopirati ga ovde:
Izvor: Prevara.info
bas tako, a nema nikog da nesto konkretno napise... ne znam sta mi je pametnije da li da nastavim sa faxom pa da budem srecan sa kilo eura platom za koju godinu, ali to mi se ne uklapa u planove da jednog dana budem sam svoj gazda, ili kontam da bih za 4-5 godina koliko bi mi trebalo da zavrsim fax, na brodu mogao da zaradim dovoljno novca da budem preduzetnik... ne znam koliko je to realno, ali sticem utisak da je sve u Srbiji moguce... naravno moze sve da se promeni za 5 godina, ali kako je sad, kod nas mogu da se nadju ljudi koji rade svasta za jako male pare i ne verujem da ce se to promeniti ni za 5god...
a pazi, kontam ja da i bez faxa moze da se prodje mnogo dobro u zivotu, ali krenuo sam informatiku jer trenutno lako moze da se nadje posao sa dobrom platom... i sad mi se ne svidja kad pomislim da bi ceo zivot trebao da provedem pred kompom, zato mi nekako ovo sa brodovima zvuci jako primamljivo, a i zarada nije losa koliko sam primetio. samo nikako da dobijem prave informacije gde, sta i kako a tema je prosto "rad na prekookeanskim brodovima"![]()
eto konacno i nesto korisnotaman bih mogao da odem na taj interwiev u bgd, do 5. maja cu imati gotov pasos, engleski jezik nije problem 80% razumem, jedino konverzacija ne ide bas najbolje... samantha je l' si radila ti vec na brodu? ides na interwiev?