Normalno da ćeš dobiti i pantalone i manu ili kravatu ,zavisno od toga šta se nosi na tvom radnom mestu.Ako hoćeš više košulja moraš da ih kupiš u shopu na brodu ,dobiješ malo manju cenu od regularne jer si član posade a ne možeš kupiti bilo kakvu košulju jer mora biti ista kakva se koristi.Ne znam za ostale ali krupijei u kazinu su koristili kao dnevnu uniformu nebo plavu košulju sa logom firme a uveče belu gala košulju sa podignutom kragnom i crnim metalnim dugmićima koja se skidaju tako da takvu košulju nisam mogao naći nigde drugo osim u butiku ako hoćeš više od 2 ali nema potrebe jer ja sam uniformu ostavljao na pranje ujutro kad izlazim sa broda i uveče kad se vratim podignrm je čistu i ispeglanu tako da ti je 2 sasvim dosta.
Što se tiče bilo kakvih zdravstvenih problema ne treba ništa da plaćaš ali se ne može sve srediti na brodu.Ima lekar ,nekoliko sestara i prava ordinacija tako da sve manje intervencije i preglede,lekove illi inekcije središ na brodu ali ako imaš problem npr.sa zubom prijaviš se doktoru i oni zovu agenta u prvoj sledećpj luci i kad se uplovi čeka te agent sa kolima i vozi te kod zubara gde ti je zakazano i oni to sve sređuju ili kod bilo kog dr.doktora.Kad sam ja bio na brodu došla je jedna devojka ,tek počela da radi na brodu i posle nedelju dana je dobila napad slepog creva i pošto smo bili na pučini došao je helikopter ,sleteo na brod i pokupio je i odveo u bolnicu.Što se toga tiče sve je super organizovano.
za pare ti prvog dobiješsvoju platu a bakšiš zavisi od radnog mesta da li ga imaš i kad ga dobiješ.kad dobiješ keš imaš na brodu gde možeš da ostaviš lovu.Kod mene na brodu je bio pop koji je inače bio pored mis koju je držao u kapeli zadužen da organizuje žurke za osoblje,turnire u stonom tenisu,držao je biblioteku i videoteku za posadu i on je držao banku tako da su svi kod njega držali lovu,u njegovom sefu.Normalno ne na reč već dobiješ karticu gde potpisuješ i pratiš svoje stanje na raunu tako da kod sebe držiš malo love koja ti treba kad izađeš.sad je svima lakše kad su po Evropi jer je evro .Meni je pre 9 god.bio haos jer sam jednog momenta imao u novčaniku 8 različitih valuta a svaki dan sam bio u drugoj državi .