Računar neće da se butuje

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mozes da probas.Ugasi komp,pa prikaci i taj HDD.kada ti se podigne OS idi desnim klikom na desktop ikonicu My Computer,kada izadje mali prozor,klikni levim klikom na komandu Manage,za par sekundi ce se otvoriti veliki prozor.Idi levi klik na komandu Disk Management,pa opet sacekaj malo.Onda bi trebalo da ti pokaze oba HDD-a.Ako to uspe,formatiraj prvu particiju sa OS-om u NTFS.Kada to odradis restartuj komp,pa cemo videti da li ce ti se pokazati u Exploreru i taj drugi HDD,ako se pojavi,a trebalo bi,onda to sa druge particije My Documents,kopiraj na drugu particiju novog HDD-a.
Da, nego prvo hoću da apdejtujem Windows, instaliram i apdejtujem sve drajvere, itd, za šta će trebati vremena. Ako stari disk nije hteo da se pokrene zato što je imao loš sektor na početnom delu gde je sistem, možda će sada moći da se vidi kao drugi disk sa dokumentima.

Da, nego prvo hoću da apdejtujem Windows, instaliram i apdejtujem sve drajvere, itd, za šta će trebati vremena. Ako stari disk nije hteo da se pokrene zato što je imao loš sektor na početnom delu gde je sistem, možda će sada moći da se vidi kao drugi disk sa dokumentima.
Tome se i ja nadam da se pokaze kao slejv HDD i da ti otvori tu particiju gde su ti bitni dokumenti,da mozes da ih prebacis na nov HDD.

Pade mi napamet,da kada ga povezes kao drugi HDD,da li se vidi u Device Manageru.
Ne znam, to nisam proverio. Ako se ne vidi u My Computeru niti u Disk Managementu, ne verujem da se vidi ni u Device Manageru. Šta bih inače mogao da uradim sa diskom iz Device Managera i da se vidi?

Imam neki bekap dokumenata na spoljnom disku od maja, i taj bekap radim obično par puta godišnje, čisto za svaki slučaj. Evo, baš sam u novembru nameravao da ponovo bekapujem dokumenta, kad se ovo desilo. Nije mi puno propalo, jedan lični projekat koji ću morati da radim ispočetka, i nešto muzičkih videa koja sam skidao sa You Tube, što ću opet morati ponovo, ostalo je manje bitno.

Ne znam, to nisam proverio. Ako se ne vidi u My Computeru niti u Disk Managementu, ne verujem da se vidi ni u Device Manageru. Šta bih inače mogao da uradim sa diskom iz Device Managera i da se vidi?

Imam neki bekap dokumenata na spoljnom disku od maja, i taj bekap radim obično par puta godišnje, čisto za svaki slučaj. Evo, baš sam u novembru nameravao da ponovo bekapujem dokumenta, kad se ovo desilo. Nije mi puno propalo, jedan lični projekat koji ću morati da radim ispočetka, i nešto muzičkih videa koja sam skidao sa You Tube, što ću opet morati ponovo, ostalo je manje bitno.
Ako bi bio u Device Manageru,mogao bi da uradis apdejt,pa bi se mozda otvorio posle i u exploreru.Ako ga slucajno ima idi desni klik na njega i otvorice ti se prozor sa nekoliko komandi i medju njima,obicno je prva.Update Driver Softver.Probaj,nista nemozes pokvariti.

Ubacio sam već novi disk, i radi kako treba. Problem sa starim je očigledno što sam ga nekoliko puta uzastopce bio isključio i uključio na dugme onda kada je Windows bio zaglavljen, pa se disk fizički oštetio zbog toga, jer je već bio pri kraju, blizu da se pokvari, a ovo ga je dokrajčilo. Nego, ako neko ima iskustva, gde je u Beogradu najbolja usluga za spašavanje podataka sa diska? Našao sam par firmi gde to rade, na primer http://www.helpdisc.rs, http://www.datasolutions.rs, http://www.spasavanje-podataka.info, itd. Da li neko možda ima iskustva?

ГЛУПОСТИ

Колико пута ми се десило да ми заглави виндовс због неког хардверског проблема...недовољне рам, графичке и њене меморије, лошег оптичког медија и слично...и увек када сам користио дугме ресет ...НИКАДА МИ НИЈЕ БИО ОШТЕЋЕН ХАРД ДИСК...:huh:

Хард диск би можда могао да се оштети само ако се " уради ресет " док је у процесу преноса и уписа истих на ХД, али ни онда...:think:...јер данашњим хард дисковима није потребно командовати " паркирање глава " пре ресета или гашења компа да не би нешто забрљали ...као онда када су се ..тек појавили.

Код садашњих хард дискова ..у тренутку " ресета " - главе се аутоматски паркирају ван диска и брише се рам меморија, а онда креће " стартап " као и обично при нормалном укључењу компа....:aha2:

Теби је највероватније рикнуо неки део на електроници хард диска и зато комп не може да га види :trlja: и да му приступи...:confused: .... :aha2:

Теби је највероватније рикнуо неки део на електроници хард диска и зато комп не може да га види :trlja: и да му приступи...:confused: .... :aha2:
Možda. Nisam ga samo resetovao na dugme, nego sam se iznervirao što se zaglavio, pa sam nekoliko puta uzastopce agresivno i naizmenično pritiskao dugme za reset i dugme za paljenje/gašenje, što je izazvalo kvar. Ovo nije prvi put, slično mi se desilo i jednom ranije, ali je posle nekoliko restarta bio uspeo da se oporavi, ali ovaj put nije. Već pre toga neke aplikacije nisu htele da se pokrenu, pa sam mislio da je neki softverski problem sa Windowsom i planirao sam da ga reinstaliram, nije mi palo na pamet da disk možda ima loše sektore.

Možda. Nisam ga samo resetovao na dugme, nego sam se iznervirao što se zaglavio, pa sam nekoliko puta uzastopce agresivno i naizmenično pritiskao dugme za reset i dugme za paljenje/gašenje, što je izazvalo kvar. Ovo nije prvi put, slično mi se desilo i jednom ranije, ali je posle nekoliko restarta bio uspeo da se oporavi, ali ovaj put nije. Već pre toga neke aplikacije nisu htele da se pokrenu, pa sam mislio da je neki softverski problem sa Windowsom i planirao sam da ga reinstaliram, nije mi palo na pamet da disk možda ima loše sektore.

Када због неког проблема хоћеш да искључиш већ укључен комп...тастер за укључење треба да притиснеш и " држиш притиснут " док се комп не искључи...:aha2: ( никако да га тада користиш као тастер )
При гашењу компа брише се и " системска рам меморија " која се иначе при " ресету " - не брише.

Лоши сектори нису толико опасни и могу се са виндовсовим " дефрагментером " лоцирати & маркирати и ОС их више неће користити.
_ _ _ _ _ _ _
Проблем настаје ако су лоши сектори на оном делу диска где се уписују " системски подаци "...:(...и ту онда не гине " ново форматирање хард диска " ...:aha2:

Ако форматирање не помогне ...онда су у питању " физичка оштећења на хдд "...тј. - ОДЕ МАСТ У ПРОПАСТ...:sad2:

- - - - - - - - - -

Када се комп удара са горње стране " истосмерна ↕ вибрација " се преноси кроз читав комп. Магнетна глава у хард диску лебди на само неколико микрона од диска и може се десити да " затитра " и додирне површину диска оштећујући на том месту слој магнетне емулзије...:think: :aha2:

Наравученије: Не ударајте свој компјутер ...јер...ОН НИЈЕ КРИВ
---------------------Користите еремитин бенсендин ( :dash: ) можда помогне...:hehe:

Ako bi bio u Device Manageru,mogao bi da uradis apdejt,pa bi se mozda otvorio posle i u exploreru.Ako ga slucajno ima idi desni klik na njega i otvorice ti se prozor sa nekoliko komandi i medju njima,obicno je prva.Update Driver Softver.Probaj,nista nemozes pokvariti.
Kada god sam tako pokušao da apdejtujem neki drajver, Windows bi mi odgovorio da ili je drajver najnoviji, ili da ne može da ga apdejtuje. Mrzi me sad da ponovo vraćam disk i petljam opet.

Када због неког проблема хоћеш да искључиш већ укључен комп...тастер за укључење треба да притиснеш и " држиш притиснут " док се комп не искључи...:aha2: ( никако да га тада користиш као тастер )
При гашењу компа брише се и " системска рам меморија " која се иначе при " ресету " - не брише.
Čoveče, nisam ja ništa hteo, samo sam bio iznerviran, ono kad uključiš Windows da uradiš nešto na brzaka, a onda pola sata ne možeš još ni da počneš to što si hteo.

Када се комп удара са горње стране " истосмерна ↕ вибрација " се преноси кроз читав комп. Магнетна глава у хард диску лебди на само неколико микрона од диска и може се десити да " затитра " и додирне површину диска оштећујући на том месту слој магнетне емулзије...:think: :aha2:

Наравученије: Не ударајте свој компјутер ...јер...ОН НИЈЕ КРИВ
---------------------Користите еремитин бенсендин ( :dash: ) можда помогне...:hehe:
Nije ovo ništa, šta sam sve radio kompjuterima, šutirao ih nogom, udarao pesnicom odozgo, formatirao C: iz konzole, sekao kablove. ;) On nije kriv, ma nije valjda, da nisam možda ja kriv. :eek: Ovaj Windows 7 čak neće da mi dopusti formatiranje iz konzole, kada ukucam "format C:", kaže "ne može", ***** jedno, kako onda da ga ne šutnem. :)

Kada god sam tako pokušao da apdejtujem neki drajver, Windows bi mi odgovorio da ili je drajver najnoviji, ili da ne može da ga apdejtuje. Mrzi me sad da ponovo vraćam disk i petljam opet.

Čoveče, nisam ja ništa hteo, samo sam bio iznerviran, ono kad uključiš Windows da uradiš nešto na brzaka, a onda pola sata ne možeš još ni da počneš to što si hteo.

Nije ovo ništa, šta sam sve radio kompjuterima, šutirao ih nogom, udarao pesnicom odozgo, formatirao C: iz konzole, sekao kablove. ;) On nije kriv, ma nije valjda, da nisam možda ja kriv. :eek: Ovaj Windows 7 čak neće da mi dopusti formatiranje iz konzole, kada ukucam "format C:", kaže "ne može", ***** jedno, kako onda da ga ne šutnem. :)

А КО ДРУГИ

Добро је он... ИЗДРЖАО ТВОЈ ВАНДАЛИЗАМ ...сво ово време док му... ХДД:heart:..НИЈЕ СТАЛО...:sad2:

СЛАВА МУ...:aha2: :aha:

- - - - - - - - - -

Комп са кога ово пишем купио сам 2005-те.

Пазио сам га као " пријатеља " јер је учествовао у мојим пословима и мом доходку...:D:D:D

Још увек ме верно служи и још увек ...заједно зарађујемо...:D :aha2:

Купио сам му " млађег брата " :D;) који треба да га одмени када буде отишао на заслужени одмор..;)

Одмараћемо се заједно ...гледајући филмове, слушајући радио и лепу музику...:D;):p :lol:

Добро је он... ИЗДРЖАО ТВОЈ ВАНДАЛИЗАМ ...сво ово време док му... ХДД:heart:..НИЈЕ СТАЛО...:sad2:
Imam i ja jedan od 2006, i taj radi odlično, iako sam i njega šutirao i udarao, zato što je jak i izdržljiv. Nego, ovog novog sam previše razmazio, nisam ga dovoljno šutirao i udarao, psovao i vređao, pa se nije očeličio, nego je ostao slabić, i zato je riknuo. ;) Idem sad da ga spalim, gvožđe se kuje dok je vruće. :eek: Što te ne ubije učini te jačim. :hahaha:

Imam i ja jedan od 2006, i taj radi odlično, iako sam i njega šutirao i udarao, zato što je jak i izdržljiv. Nego, ovog novog sam previše razmazio, nisam ga dovoljno šutirao i udarao, psovao i vređao, pa se nije očeličio, nego je ostao slabić, i zato je riknuo. ;) Idem sad da ga spalim, gvožđe se kuje dok je vruće. :eek: Što te ne ubije učini te jačim. :hahaha:

Вискотехнолошки - С И Л Е Џ И Ј О ...:besan2: :mmmm:
Треба те пријавити служби за " високо технолошки криминал " ....:rtfm: :ljuta:
_ _ _ _ _ _ _ _ _

ТО ...се користи за људе и животиње, а не за машине којима се могу мењати делови ...тупане...:lol::lol::lol:

2GwUz.gif

Вискотехнолошки - С И Л Е Џ И Ј О ...:besan2: :mmmm:
Треба те пријавити служби за " високо технолошки криминал " ....:rtfm: :ljuta:
_ _ _ _ _ _ _ _ _

ТО ...се користи за људе и животиње, а не за машине којима се могу мењати делови ...тупане...:lol::lol::lol:
Što bi rekli na bivšem poslu, mašina mora da se odmara, čovek ne mora.

Sve kompjutere treba spaliti, da se oslobodimo štetočina.

Sinoć uključim kompjuter i kliknem na apdejt Windowsa, međutim on se zaglavi, nikako da završi sa proverom apdejtova. Iznerviram se i restartujem ga na dugme. Posle toga se zaglavi još grđe. Onda se iznerviram još više, i pritisnem nekoliko puta uzastopce dugme za resetovanje. I od tada neće više da se butuje, nego dobijam poruku.

Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

Imam dual boot sa Windows 7 i Ubuntu 16, i ionako sam mislio da reinstaliram Windows 7, međutim, kada ubacim instalacioni disk, ne može da prepozna nijedan drajv. Da li je računar samo zbunjen na neki način, ili je hard disk u kvaru? Izgleda da se neki deo hardvera šokirao kada sam pritiskao dugme za restart.

На који начин си инсталирао Убунту и да ли можеш да покренеш Убунту?

На који начин си инсталирао Убунту и да ли можеш да покренеш Убунту?
Instalirao na posebnu particiju iza Windowsa 7. Ne mogu da pokrenem ništa, zato što kompjuter ne prepoznaje da disk postoji.

Ova tema je završena, kompjuter ne može da prepozna disk zbog fizičkog oštećenja na početku, i to je to. Naravoučenije, kada sistem počne sporije da se podiže, i neki programi neće da se pokrenu, treba se setiti da to može biti i hardverski problem, ne treba odmah okriviti Windows. Da sam skapirao da je problem sa diskom, sve bi bilo u redu, nego mi to nije ni palo na pamet, zbog stečenog nepoverenja u Windows.

Što bi rekli na bivšem poslu, mašina mora da se odmara, čovek ne mora.

Sve kompjutere treba spaliti, da se oslobodimo štetočina.

Највеће ШТЕТОЧИНЕ.. су људи ...поједини...:think: :aha2:

Првобитна сврха компјутера је била за " помоћ људима " , а данас, данас се комјутери навише користе за играње и губљење - животног времена ...највише младих...:(

Back