R.I.P

ej,bedak. Secam se njegovog detektiva Marlowea...

Ali Miguel Ferrer! E,covece..Sta ce sad Linc da radi. Ode Albert?! :eek::(

Vazda neka uniforma i odelo s njim. Prvo japijevac u Robocopu, i znao sam da je nedje vitalan bio, nemoguce da je uvek bio onako drven na platnu, i eto kao mladji tacno se videlo....:)
Pa onda kojekakvi panduri, vladini ljudi i sl.. Da bi dosao do vecnog Lincovog Alberta. R.I.P.
Ali kidao sam se na njegovog CIA GI Joea u Hot Shots 2.:) kakva gluma.
bedak...

Poslednja izmena:
Carrie Fisher
rs-carrie-fisher-ca766b93-d6a6-4036-a1ef-a1dc4260567a.jpg

- - - - - - - - - -

Gene Wilder
gene-wilder.jpg

- - - - - - - - - -

Robert Vaughn
Robert_Vaughn_Man_From_Uncle.JPG

- - - - - - - - - -

Tony Burton
tony-burton-actor-rocky-movies.jpg

- - - - - - - - - -

Dan Haggerty
0115-main-haggerty-getty-7.jpg

Šezdesete godine obeležili su naslovi: "Spletka i ljubav" (1960), "Igre na skelama" (1961, Gvardijan), "Prekobrojna" (1962, Mikajlo Nastic), " Peščani grad" (1962, Smoki), "Desant na Drvar"(1963, Milan), "Dani" (1963, Dragan), "Jutro" (1967, Mali), "Smoki" (1967, Smoki), " Bitka na Neretvi" (1969, Novak).
Sedamdesete su donele naslove: "Biciklisti" (1970, Partizan), "Kuda idu divlje svinje (1971, Crni rok), " Građani sela Luga (1972, Vidoje), "Valter brani Sarajevo (1972, Zis), "Bombaši" (1973, Kovac), "Obraz uz obraz" (1972, Smoki), "Dimitrije Tucovic (1974, Dimitrije Tucović), "Naivko"( 1975, Buzga Mirocki), "Ljubavni zivot Budimira Trajkovica (1977, Voja Trajkovic), "Bosko Buha" (1978, Milun).

- - - - - - - - - -

Osamdesetih su njegovu karijeru obelezili filmovi i serije: "Avanture Borivoja Šurdilovića" (1980, Borivoje Šurdilovic Šurda), " Vruć vetar" (1980, Borivoje Šurdilović Šurda), "Rad na određeno vreme"(1980, Siniša Pantić), "Moj tata na određeno vreme (1982, Sinisa Pantić), "Nije lako sa muškarcima" (1985, Ivan Sekulović), " Život je lep" (1985, Valentino trovac), " Razvod na određeno vreme" (1986, Siniša Pantić), "Bolji život" (1987, Ljubomir Zavišić). Ništa manje uspešne nisu bile ni devedesete u njegovoj karijeri, kada su glumački niz nastavila sledeća ostvarenja: film "Policajac sa Petlovog brda" (1992, Boško Simić), dve godine kasnije zaigrao je u istoimenoj seriji u istoj glavnoj ulozi, "Ubistvo sa predumišljajem" (1995, Vidosav), "Stršljen" (1998, Lane sekularac).
A onda nam je 21. vek doneo Ljubišu Samardžića u sledećim fimskim i televizijskim naslovima: "Nataša" (2001, Tasa, Natašin otac), "Jesen stize, Dunjo moja" (2004, Marijin otac), "Konji vrani" (2007, Dunjin deda), "Bledi Mesec" (2008, Dunjin deda), "Miris kiše na Balkanu (2011, čuvar groblja).

- - - - - - - - - -

Pomenute uloge su pokazale veličinu njegovog talenta, ali jedno umeće retko ide samo, češće ga prati još jedan talenat. U slučaju Ljubiše Samardžića glumačku veštinu pratio je talenat za režiju. Rediteljski debi je imao 1999. filmom "Nebeska udica". Listu filmova i serija koje je režirao ispunili su zatim "Nataša" 2001, "Jesen stiže, Dunjo moja" 2004, "Konji vrani" 2007, "Bledi Mesec" 2008. i "Miris kiše na Balkanu" 2010. godine.

- - - - - - - - - -

ljubisa-samardzic-surda-830x0.jpg

U cast naseg i samo naseg glumca Ljubise Samardzica, glumca, producenta i rezisera

kao i posebnog coveka muzika iz njegovog filma "Nebeska udica" ...

Koju je napisao jedan od nasih iako makedonskih muzicara Vlatko Stefanovski...

Fascinantno je kako je uspevao da u nekim filmovima glumi smotane, nesnalažljive tipove i luzere, a da pak u drugim filmovima igra neke mačo men likove, šarmere i akcione heroje, i to sa podjednakom uspešnošću.
To mi je recimo uvek kod njega bilo zanimljivo :mrgreen:

Fascinantno je kako je uspevao da u nekim filmovima glumi smotane, nesnalažljive tipove i luzere, a da pak u drugim filmovima igra neke mačo men likove, šarmere i akcione heroje, i to sa podjednakom uspešnošću.
To mi je recimo uvek kod njega bilo zanimljivo :mrgreen:

Свестран глумац,Љубиша је легенда био и остао...

Back